preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
 

Rimski filozof i državnik Ciceron lijepo je rekao: „Raznolikost veseli čovjeka!“. Mi bismo dodali – pametnog čovjeka. Zbog toga smo u školskoj knjižnici kraj mjeseca svibnja 2023. posvetili važnim datumima koji raznolikost slave i obilježavaju.

21. svibnja slavimo Svjetski dan kulturne raznolikosti, a odmah dan poslije, 22. svibnja, obilježava se Međunarodni dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj. Na mladima svijet ostaje pa smo radionice organizirali za one najmlađe - slatke, male prvašiće! Kao i uvijek do sad, rado nam se priključila ekipica Kluba malih čitatelja. Kako bismo jasno i glasno poručili da nam je stalo do bolje i sigurnije zajedničke budućnosti u kojoj caruju tolerancija i bioraznolikost, spremno smo se bacili na čitanje i to jako GLASNO. Za čitanje smo odabrali slikovnicu „Vuk koji je htio biti druge boje“ jer nam savršeno spaja priču o kulturnoj i biološkoj raznolikosti. Vuk je prekrasna, veoma inteligentna životinja nepravedno ocrnjena u nekim bajkama pa smo tu nepravdu u našim radionicama ispravili. Naučili smo da su vukovi, poput ljudi, odani i vezani za svoju obitelj (čopor) i da svi članovi čopora sudjeluju u odgoju i učenju malih vukova. Tako nekako radimo i mi u našoj knjižnici (ne s vukovima, već s djecom). U Hrvatskoj, kao i cijeloj Europskoj uniji, vuk ima status strogo zaštićene životinje i zato ih treba čuvati i ne uništavati njihova prirodna staništa. Što se tiče samog Vuka iz slikovnice, on nas je naučio važnu životnu lekciju o samopoštovanju i pozitivnom doživljavanju samog sebe. Svi smo mi, maleni i veliki (pa i vukovi) različiti i ta raznolikost je pravo bogatstvo! 

Poštujte jedni druge, čuvajte okoliš i raznolikost života na ovoj našoj prelijepoj Zemlji – ako to mogu prvašići, onda možemo svi!      Fotogalerija

Jasminka Bertović, školska knjižničarka

TražilicaKalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju