preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
 

11.  Akcija „Knjige i sport“ - Igor Hinić u knjižnici OŠ „Sveti Matej“ Viškovo

Mjesec hrvatske knjige tradicionalno je u knjižnici OŠ „Sveti Matej“ vrijeme za Akciju „Knjige i sport“, dugogodišnju manifestaciju u kojoj punom snagom promičemo čitanje, sport i ideje olimpizma. Usput rušimo predrasude o nespojivosti vrhunskog sporta i (vrhunskog) čitanja/učenja pa nam je ove godine u goste došao vaterpolist Igor Hinić, vlasnik olimpijskog srebra i zlata i diplome Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Živi dokaz da knjige i sport idu zajedno!

Akciju je 2012. godine pokrenula Vali Božić, sada već umirovljena nastavnica TZK-e, koja je uz školsku knjižničarku Jasminku Bertović, prof. glavni organizator druženja naših učenika sa članovima Hrvatskoga kluba olimpijaca te poznatim hrvatskim sportašima i sportskim djelatnicima. Velika zahvala ide Tatjani Makovac, Jasmini Mamula i Tei Varlaj, dragim profesoricama koje su pomogle u organizaciji ovogodišnje Akcije „Knjige i sport“, kao i našem dragom „resident fotografu“ Vladimiru Sušnju iz Foto Mateja. Zahvaljujemo i Novom listu te Glasniku Općine Viškovo koji su medijski popratili manifestaciju.

Igor Hinić ili kako ga sportski novinari zovu „Div s Kvarnera“, Barakuda je s najdužim stažem u reprezentaciji! Nastupao je na 5 olimpijskih igara (!), uz olimpijsko zlato i srebro ima 12 medalja s ostalih velikih natjecanja i dvostruki je dobitnik Državne nagrade za sport "Franjo Bučar". Stoga je malo reći da su petaši i sedmaši apsolutno uživali u druženju s poznatim vaterpolistom, danas trenerom riječkog kluba Primorje Erste bank. Saznali smo mnogo o načinu života vrhunskog sportaša, putovanjima, izazovima, radu, trudu i uspjehu, a posebno su bile zanimljive priče o nastupima na olimpijadama, životu u olimpijskom selu i druženju s vrhunskim sportašima. Našim je učenicima savjetovao da je uz dobru organizaciju vremena sve moguće: „Preporučio bih vam kombinaciju učenja i bavljenja sportom. Čitanje i učenje će vam život učiniti ispunjenijim, a samo školovanje je jako bitno jer otvara put puno boljim opcijama u životu. Isto tako, bavite se sportom, uživajte u njemu, to je zdrava sredina!“.

U Europskoj godini vještina i ovogodišnja Akcija „Knjige i sport“ ponovno je pokazala i dokazala da je školska knjižnica pravo mjesto gdje osnovnoškolci, uz druženje i zabavu, mogu usvojiti mnoga nova znanja, vještine i spoznaje.     Fotogalerija

Jasminka Bertović, školska knjižničarka

Fotografije: Vladimir Sušanj

 

TražilicaKalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju