preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
 

„MEDIJI I MI U RAVNOTEŽI“ - 6. Dani medijske pismenosti u školskoj knjižnici

6. Dani medijske pismenosti održavali su se ove godine pod sloganom „U ravnoteži – online i offline“. Fokus je bio na utjecaju medija i društvenih mreža na mentalno zdravlje djece i mladih, kao i na problem dezinformacija te važnosti kritičkog promišljanja i medijskog obrazovanja.

U skladu s glavnim sloganom, naša školska knjižnica uključila se u projekt pod motom „Mediji i mi u ravnoteži“ i to u razdoblju od 28. travnja do 5. svibnja 2023. Školska knjižničarka je uz pomoć učiteljica razredne nastave organizirala radionice i predavanja za naše mlađe korisnike. S učenicima drugih razreda čitali smo „Slikovnicu o medijima“, koja djeci na jednostavan način pruža priliku usvojiti jednu od prvih lekcija medijske pismenosti, onu o razlici između svijeta medija i stvarnog svijeta. U radionici su učenici uočavali razlike i uspoređivali iskustvo doživljeno vlastitim osjetilima s onim što su doživjeli putem medija i u obliku znakova i simbola. U zadatku pod nazivom „Osjeti glazbu“ i letku s vrstama medija pokazali su usvojeno znanje. Učenike trećih razreda upoznali smo s vještinama koje su potrebne za siguran put kroz medijski svijet. U tome nam je pomogao dječak Jack koji u animiranim filmovima „Put u svijet medijske pismenosti“ i „Put u svijet medijske pismenosti 2: Osviještenost“ vrlo jednostavno objašnjava medijsku pismenost i kako ne izgubiti kontrolu i postati zaokupljen elektroničkim uređajima i internetom.

Medijska pismenost smatra se jednim od najvažnijih oblika pismenosti u 21. stoljeću. Mi ćemo u školskoj knjižnici i dalje rado nastaviti učiti o medijima i kako kritički promišljati o medijskim sadržajima jer nam je itekako važno da naši učenici postanu odgovorni medijski korisnici.          Fotogalerija

Jasminka Bertović, školska knjižničarka

TražilicaKalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju