2021-04-28 08:34:21

„Tko čita – lijek ne pita!“ 10. jubilarna Matineja Noći knjige u knjižnici OŠ „Sveti Matej“

Noć knjige je manifestacija koja se tradicionalno održava povodom obilježavanja Dana hrvatske knjige (22. travnja) i Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja). Tema ovogodišnjeg jubilarnog izdanja bila je „Ljekovita moć knjige“, a zaštitno lice pripovjedačica ljekovitih priča babuška Knjiguška.

Naša školska knjižnica proslavila je Matineju Noći knjige 2021. pod motom „Tko čita – lijek ne pita!“ i to u odlično „uštimanoj“ suradnji veselih četvrtaša i njihovih učiteljica sa školskom knjižničarkom kao lokalnom asistenticom spomenute Knjiguške. Korona i C model nastave prebacili su nas iz planiranog druženja uživo u virtualni svijet, no ni to nas nije spriječilo da budemo dio manifestacije u kojoj se ove godine provodilo 1100 raznolikih programa i događanja. Naš program sastojao se od likovnih i literarnih radionica na teme „Koju knjigu biste preporučili kao lijek i zašto?“ te „Knjiga je lijek…“. Dobili smo pregršt prekrasnih odgovora u slici i riječima, kojima smo potvrdili da se naši četvrtaši zaista vole družiti s knjigama. Također smo predstavili najnoviju taktilnu slikovnicu naše učiteljice Jadranke Novak, koja je pravi primjerak ljekovite knjige. Ponovili smo znanja o problemima slabovidne i slijepe djece i taktilnim slikovnicama kao vrsti lijeka njihovim vršnjacima koji ne mogu uživati u književnosti poput osoba koje nemaju teškoće s vidom.

Rezultate našeg druženja na temu „Ljekovita moć knjige“ možete pogledati u galeriji i uživo na izložbenom panou u školskoj knjižnici. U  međuvremenu možete, u ovoj Godini čitanja, uroniti u svijet knjiga i izgubiti se u ljepotama čitanja. Drugim riječima, slijedite savjet našeg četvrtaša Mihovila koji lijepo kaže: „Knjiga je lijek za sve. U njoj su rješenja sva jer je tako dobra da bi i kugu izliječila.“           Fotogalerija

Jasminka Bertović, prof., školska knjižničarka

Danas se povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja) održava jubilarna 10. Noć knjige! Tema ovogodišnjeg izdanja je „Ljekovita moć knjige“, a zaštitno lice je pripovjedačica ljekovitih priča babuška Knjiguška.

Naša školska knjižnica Matineju Noći knjige 2021. slavi pod motom „Tko čita – lijek ne pita!“ i to u suradnji veselih četvrtaša i pripadajućih učiteljica sa školskom knjižničarkom kao produženom rukom spomenute Knjiguške. Korona nas je opet sprašila online i pokvarila nam planirano druženje pa smo se premjestili u nevidljivi mrežni svijet. Sve što su naši četvrtaši izradili na teme „Koju knjigu biste preporučili kao lijek i zašto?“ te „Knjiga je lijek…“, moći ćete vidjeti na panou u školskoj knjižnici & pročitati u prilogu na mrežnoj stranici škole. O najnovijoj Jadrinoj taktilnoj slikovnici, „Postojani kositreni vojnik“, koja je pravi primjerak ljekovite knjige, također možete čitati na webu školice.

Hvala učiteljicama četvrtih razreda na podršci i suradnji!

2021. je Godina čitanja pa ako vam do Noći knjige još nije pao mrak na oči, razmislite o ljekovitim moćima knjiga i bacite se na čitanje. Za kraj još jednog korona radnog tjedna, pusa svima uz Costellov pjesmuljak o knjigama i ljubavi (kud' ćeš bolje!).

https://www.youtube.com/watch?v=ekrzLtCKMJg

https://www.youtube.com/watch?v=ekrzLtCKMJg


Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo