2021-04-22 08:00:14

Dan planeta Zemlje

U sklopu eTwinning projekta „Zaštitimo naš planet Zemlju“ učenik i učenice 7.a razreda Patrik Predović, Viktorija Bićanić, Mia Hero, Laura Kozjak, Dora Sušanj i Sara Šebelja te učenica 7.c razreda Nina Medur obilježili su Dan planeta Zemlje 22. travnja kao jednu od suradničkih aktivnosti projektnih partnera.

Dan planeta Zemlje obilježava se da se podsjetimo da su Zemlja i njeni ekosustavi naš dom koji nam omogućuje život. Sklad s prirodom i samom Zemljom je nužan da bi se ostvarila ravnoteža ukupnih potreba sadašnjih i budućih generacija. Tema 51. svjetskog Dana planeta Zemlje glasi „Restore Our Earth“, a namjera je prikazati realnost i prisutnost klimatskih promjena te motivirati na veće zalaganje i promjene koje će doprinijeti boljitku svih nas.

Zbog epidemiološke situacije, sve su aktivnosti provedene online i u domovima učenika/ca.

Učenica Laura napisala je pjesmu posvećenu rođendanu planeta Zemlje, a zajedno sa Patrikom i Sarom sudjelovala je u izradi videozapisa kojeg možete pogledati na sljedećoj poveznici https://youtu.be/htPlwhPBhc8

U videozapisu su ukazali kako brinu za okoliš koji ih okružuje (sadnja i zalijevanje biljaka, pravilno odlaganje otpada, smanjenje plastike, uzgoj organskog povrća i voća), ali i na cijeli planet te time poručuju „Djeluj lokalno, misli globalno“.

U galeriji se nalaze rezultati njihovog rada.

Barbara Ruža Čirjak, magistra edukacije geografije


Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo