2021-04-21 20:14:20

Izrada i uporaba modela u nastavi

U sklopu eTwinning projekta „Izrada i uporaba modela u nastavi“ učenici Ivan Paurević (7.c) i Leo Lenac (7.e) te učenice 7.e razreda Lucia Cetina, Lucija Zdrilić i Paula Žiganto predstavili su našu školu partnerima koji sudjeluju u projektu te su sudjelovali u mnogobrojnim aktivnostima.

Izradom prezentacije o važnosti zaštite na internetu obilježili su Međunarodni dan sigurnijeg interneta 9. veljače te su osmislili logo i slogan projekta.

Tijekom ožujka izrađivali su modele koji će poslužiti za odgojno-obrazovni rad i izvođenje nastave. Učenica Lucija izradila je model vjetroturbine te je tako povezala Geografiju, Fiziku i Tehničku kulturu. Učenice Lucia i Paula izradile su model obalnog reljefa (valna potkapina, ostjenjak, klif, žal). Učenici Ivan i Leo izradili su model koji prikazuje posljedicu Zemljine rotacije: izmjenu dana i noći.

U travnju su učenici jedni drugima predstavili izrađene modele te opisali njihovu primjenjivost u nastavi. Također, izradili su i kviz na temelju predstavljenog modela kojeg su ostali učenici/e rješavali nakon predstavljanja.

U galeriji se nalaze rezultati njihovog rada.

Barbara Ruža Čirjak,
učiteljica Geografije


Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo