2021-03-24 18:40:10

„Sve boje ljubavi“

Učenici 4.-ih razreda naše škole i njihove učiteljice: Liljana Host, Stela Štrković, Irena Zubčić, Maja Rašević i Ivana Žagar te pedagoginja škole dali su svoj mali doprinos obilježavanju 21. ožujka, Svjetskog dana Downovog sindroma.

Ujedinjeni narodi su 2011. godine odlučili da se 21.3. obilježava kao Svjetski dan Down sindroma, obzirom da simbolički predstavlja 3 kopije 21. kromosoma što je specifičnost osoba s Down sindromom. Na taj dan, oblače se rasparene, vesele čarape koje ukazuju na bogatstvo raznolikosti svih nas.

Naši učenici su u tjednu od 15.-20. ožujka 2021. godine, u sklopu projekta „Sve boje ljubavi“, naučili nešto više o Down sindromu, izrađivali vesele, šarene čarapice, pisali pjesmice i sastavke te učili plesati i pjevati pjesmu "Samo je nebo nama granica". Tekst i glazbu za pjesmu napisala je gospođa Karolina Hauptfeld, majka djevojčice Hane i članica Udruge za Down sindrom - Rijeka 21. Ovim putem zahvaljujemo se gospođi Karolini jer nam je dozvolila da i mi naučimo i izvodimo stihove ove krasne pjesme.

Pjesmu je aranžirao glazbenik i aranžer  Aleksandar Valenčić.

Također su naši učenici imali priliku slušati i gledati prezentaciju o Down sindromu koju je pripremila Sara Simunić, 14.-godišnja djevojčica i sestra dječaka s Down sindromom. Nakon prezentacije učenici su mogli  postavljati pitanja te saznati kako izgleda život i školovanje jednog osmogodišnjeg dječaka.

Zahvaljujemo se gospođi Amiri Mešić Simunić, predsjednici Udruge za Down sindrom – Rijeka 21, što nam je omogućila da njezina kći Sara održi prezentaciju našim učenicima.

Sretni smo što smo naučili nešto novo te smo pjesmom, plesom i šarenim čarapicama dočekali proljeće.

Želimo da sunce sve nas obasja svim bojama ljubavi!          Fotogalerija

Jasna Pipinić, pedagoginja
Ivana Žagar, učiteljica


Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo