2021-03-22 16:08:44

Svjetski dan voda

U sklopu eTwinning projekta „Zaštitimo naš planet Zemlju“ učenik i učenice 7.a razreda Patrik Predović, Viktorija Bićanić, Mia Hero, Laura Kozjak, Dora Sušanj i Sara Šebelja te učenica 7.c razreda Nina Medur obilježili su 22. ožujka Svjetski dan voda kao jednu od suradničkih aktivnosti projektnih partnera.

Obilježavanjem današnjeg Svjetskog dana voda naglašava se njena vrijednost za naš svakodnevni život, zdravstvo, obrazovanje, kulturu, ekonomiju i bioraznolikost. Ovogodišnji slogan glasi "Cijenite vodu" s ciljem da osvijestimo koliko je voda značajna za naše živote i budućnost te koliko ju kao takvu cijenimo.

Zbog epidemiološke situacije, sve su aktivnosti provedene online. Učenice su izradile infografiku u digitalnom alatu Canva kojom su prikazale vrijednost vode za živa bića te su ju predstavile putem platforme Zoom ostalim učenicima. Također, učenici su proveli praktičan rad na temu onečišćenja voda i mora „Mikroplastika u zubnoj pasti“ kojim su osvijestili kako otpadne vode iz kupaonice onečišćuju kopnene vode i more, pa tako i zdravlje živih bića jer mikroplastika iz mora završava i u našem tanjuru.

U galeriji se nalaze rezultati njihovog rada.

Barbara Ruža Čirjak, magistra edukacije geografije


Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo