2020-12-03 10:55:45

Međunarodni dan bijelog štapa

U našem 4.D razredu proveli smo eTwinning projekt Međunarodni dan bijelog štapa 2.

Cilj uključivanja u projekt bio je da kod učenika razvijemo svijest i senzibilitete za probleme s kojima se slijepe i slabovidne osobe susreću svakodnevno.Projekt je okupio 65 sudionika iz različitih zemalja. Projektni partneri iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Portugala, Moldavije, Albanije, Rumunjske, Turske, Slovačke i iz naše domovine  surađivali su na zajedničkim aktivnostima.

Nizom aktivnosti koje smo proveli kroz integrirani radni dan i korelaciju među nastavnim predmetima: upoznali smo se s Brailleovim pismom, osmislili smo zajedničku poruku za projektne partnere i napisali ju Brailleovim pismom, izradili plakate i crteže te sudjelovali u izradi zajedničke  e-knjige svih projektnih partnera. Zatim nam je stiglo pismo učiteljice Nikoline Janc i njenih učenika iz OŠ  „Šećerana“, PŠ Baranjsko Petrovo Selo pisano Brailleovim pismom (jedna od suradničkih aktivnosti). Osmislili smo i napisali i mi pismo za njih te smo bili jako ponosni i veseli.

Odradili smo radionici pod nazivom „U tuđim cipelama“ pomoću koje su se učenici nakratko stavili u ulogu slijepe osobe i  shvatili da nije lako „stati“ u tuđe cipele.

U  završnom dijelu ispunjavali smo završnu evaluaciju tj.anketu za učenike i učitelje o zadovoljstvu rada na našem projektu. Učenici su bili zadovoljni projektom a sve što smo radili pogledajte u našoj zajedničkoj e-knjižici i galeriji.

https://www.storyjumper.com/book/read/91171106

Ivana Žagar, mag.prim.educ.mentor


Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo