2019-04-16 12:07:05

Terenska nastava – 1. b, d i e razredi u Art kinu i knjižnici Stribor

Dana 29. ožujka 2019. g., 1. b, d i e razredi u sklopu terenske nastave posjetili su Art kino Croatia i Dječji odjel Stribor – Gradske knjižnice Rijeka.

U sklopu projekta „Škole u kinu“, s ciljem uočavanja važnosti kvalitetnoga filma u odgoju mlađih naraštaja, prvašići su posjetili Art kino Croatia, ugodan prostor u kojem se gledaju filmovi, mjesto spoznaje i zabave svih onih koji vole film. Pogledali su uzbudljiv animirani film „Nevjerojatna priča o divovskoj kruški“, snimljen prema istoimenoj dječjoj slikovnici. Glavni likovi, maca Prugica i slon Sebastijan, ploveći u divovskoj kruški, poveli su ih u uzbudljive pustolovine u potrazi za Tajanstvenim otokom. Zanimljivi događaji, vrline glavnih likova, njihova upornost, trud i zajedništvo, još jednom su podsjetili kako je sve moguće ostvariti kada nešto jako želiš i kada se potrudiš, u zajedništvu i suradnji sa svojim bližnjima.

S ciljem razvoja čitalačkih vještina, poticanja strasti prema čitanju i razvijanja interesa i ljubavi prema knjigama, realiziran je i posjet  još jednoj knjižnici. Naime, prvašići su posjetili Dječji odjel Stribor, riječki centar dječje knjige, središte slobodnoga vremena djece i mladih gdje stanuju priče, razvija se dječja mašta i kreativnost te ljubav prema knjigama. Sudjelovali su u poučnoj radionici za djecu tijekom koje su upoznali knjižnicu, dobrobiti čitanja te važnost knjiga u životima djece i mladih.

Vjerujemo da će ovaj posjet uvelike doprinijeti kvalitetnijem odrastanju i usmjeriti naše prvašiće prema što kvalitetnijem provođenju slobodnoga vremena.        Fotogalerija

Učiteljica Katarina Sušanj Gregorović


Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo