2017-12-15 07:35:31

Terenska nastava u kazalištu

Učenici petih razreda su 8. prosinca 2017. godine u sklopu projekta PGŽ Zavoli kazalište posjetili  HNK Ivana pl. Zajca gdje su pogledali predstavu Snježna bajka 2. Prigodnu božićnu predstavu izveli su polaznici Kazališne radionice Riječkog kazališta mladih „Kamov“ i glumci HNK Ivana pl. Zajca u režiji  Igora Vlajnića, a nastavak je prošlogodišnje uspješnice Snježna bajka 1.
U jednom velikom dvorcu  živjeli su brat i sestra koji su se zvali Vjetar i Kiša te njihov otac. Djeci je nedostajala majka koja ih je napustila jer se bojala da će ih svojim moćima zalediti.Vjetar i Kiša kreću u opasnu potragu za njom.  Prolaze kroz maglovite i kišne planine nadajući se da će je negdje sresti. Penjući se na Veliku Planinu sreli su Zlu Zmiju, a pored nje Crvenog Patuljka sa zlatnom kuglom. U jednom čudesnom trenu iz zmije izađe njihova majka koja je dugo patila i čekala trenutak kada će ponovno sresti svoju djecu. Vjetar,Kiša i njihov otac bili su presretni. Crveni Patuljak dao je majci zlatnu kuglu kako ona više ne bi mogla nikoga zalediti. Svi su zajedno nastavili sretno živjeti u velikom dvorcu. Predstava je završila čudesnim efektom  kako i priliči bajci jer su se na publiku spustile „snježne“ pahuljice.
Predstava nas je oduševila kao i glavni glumci Vanja Zelčić kao kraljevna-majka i Saša Matovina u ulozi oca. Nina Abramović Dimec izvrsno je otpjevala ulogu  djevojčice  Kiše, a Vjetra je odglumio dječak Antonio Valenčić. Scenografija je bila odlično osmišljena na pokretnoj pozornici, a efektni kostimi iz fundusa kazališta doprinijeli su sveukupnom dojmu.
Petaši su nakon predstave saslušali predavanje o riječkom kazalištu i saznali mnoge zanimljive informacije o bogatoj povijesti kazališne zgrade stare sto trideset i pet godina te vrijednim ljudima iza pozornice kojih je čak tristo. Nakon toga su se na Korzu provozali vlakićem Djeda Božićnjaka.                         Fotogalerija

Lara Brajec 5.c


Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo