2017-11-29 21:01:10

Klapsko pjevanje u našoj školi

Naša škola ugostila je popularne pjevače ženske i muške klape Kastav, koji su učenicima 6. e te 8. a i 8. b razreda prezentirali program tradicijskog pjevanja pod nazivom Zakantajmo kako su nas vadili. Članovi klape osmislili su i prezentirali učenicima viših  razreda interaktivni školski sat u kojem su se dotaknuli znanja o temeljnim značajkama sviranja i pjevanja na istarskoj ljestvici te klapske pjesme, razvoju klape i klapskog pjevanja kao i općenita znanja o ljudskom glasu i višeglasnom pjevanju.                                                                   
Cilj ovakvog programa je poticanje mladih generacija za očuvanje vrijedne, tradicijske kulture te isticanje jedinstvene baštine koja je nastala na temeljima čakavštine kojom se govori duž čitave obale Jadrana.
Ženska i muška klapa Kastav prenosi svoje dugogodišnje iskustvo i ljubav prema očuvanju tradicije ne samo na nastupima i natjecanjima već i među mlađim naraštajima, gostujući u školama naše županije. Program škole tradicijskog pjevanja sufinanciran je sredstvima Grada Kastva i Primorsko-goranske županije.                 Fotogalerija

Ivana Marčelja, prof.


Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo