2017-05-12 16:51:20

Odbojkaška utakmica učenica/učenika i učitelja te školskog osoblja

U našoj školi se provodi projekt kojem je cilj jačanje vještina kvalitetne komunikacije i suradnje između učenika-vršnjaka kroz igranje odbojke. Vodi ga socijalna pedagoginja Ivana Golubić, a uključeno je dvanaest dječaka iz svih šestih razreda i deset djevojčica iz dva razredna odjela sedmih razreda. Prioritet je stvaranje kvalitetnih prijateljskih odnosa i efikasne komunikacije među sudionicima te poticanje da sve to njeguju i koriste i izvan terena u stvarnim životnim situacijama. Osim jačanja odnosa s vršnjacima, ovaj projekt je osmišljen i za jačanje povezanosti učenika sa školskim osobljem te školom općenito. 

Projekt je započet u studenom 2016. godine, a polako ga privodimo kraju za ovu školsku godinu te su pozvani i učitelji te ostalo školsko osoblje da se uključe i podupru uključenu djecu u ostvarivanju ciljeva projekta.

Tako su prošlu srijedu 3.svibnja 2017. djevojčice sedmih razreda odigrale utakmicu s nastavnicom tjelesno-zdravstvene kulture Vali Božić, učiteljicom razredne nastave Elom Đekić i domarom Danijelom Ljubovićem te odbojkašicama Školskog odbojkaškog kluba. Veliku podršku pružala im je profesorica kemije Slavica Iljkić kao glavni navijač, zajedno s 8.d razredom koji je djevojke veselo bodrio s klupa. Sve djevojke su iskazale srčanost, borbenost, hrabrost, ali i veliku suradnju, međusobnu podršku i poštovanje.

Jučer, 10. svibnja 2017. je održana prijateljska utakmica između učenika šestih razreda, učitelja i ostalog školskog osoblja. Vrlo uspješno su se uključile profesorica matematike Nataša Maričić, profesorica RKT vjeronauka Jelena Kustić, profesor tjelesno-zdravstvene kulture Edo Antić, domar Danijel Ljubović te računovodstveni referent Edin Hrštić. Učenicima je podršku pružila i profesorica engleskog jezika Tea Varlaj srdačnim navijanjem. Učenike su razveselili i njihovi prijatelji iz razreda koji su došli navijati za njih te tako iskazali pravo prijateljstvo i podršku.

U ovim prijateljskim utakmica nismo brojili bodove jer je bilo bitnije sudjelovati nego pobijediti. Ovo je za učenike sudionike projekta bila jedinstvena prilika da sa svojim  učiteljima i školskim osobljem surađuju na način koji nije povezan samo s obrazovanjem  te da komuniciraju na sasvim drugačiji, sportski, opušteniji način. Posebne pohvale svim učenicima i učenicama jer su pokazali kako se uspješno surađuje na terenu, srčano bori za loptu, tolerira tuđe pogreške, pokušava spasiti tuđu loptu koja je možda krivo skrenula, međusobno podržava i pruža podršku drugima čak i ako pogriješe. Također su imali priliku preuzeti odgovornost za svoje lopte, priznati svoje pogreške i dogovarati se s drugima tko će odigrati loptu. Sve su to vještine koje će moći koristiti i u stvarnim odnosima s prijateljima i odraslima.

Veliko hvala svima, učiteljima i navijačima što su nas podržali i bili dio našeg tima. Time su pomogli da se našom školom proširi sportski i timski duh, međusobno poštovanje i tolerancija koje su ovi učenici, dječaci i djevojčice, stvarali među sobom ovih mjeseci. Nadamo se da će ovo postati tradicija te da ćemo nastaviti s ovim veselim okupljanjem i idućih godina. Fotogalerija

 

Socijalna pedagoginja:

Ivana Golubić

 

 


Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo