2017-05-08 09:29:23

Školski zbor uspješan na XXI. festivalu duhovne glazbe "Iskrice" u Vodnjanu

Školski zbor po prvi je puta sudjelovao na XXI. festivalu duhovne glazbe Iskrice koji se je ovoga vikenda održao u Vodnjanu. Zbor se je natjecao u kategoriji novih skladbi te se žiriju predstavio sa skladbom Božja ljubav. Tekst je napisala učenica Ivana Zdjelar pod mentorstvom prof. Radosne Barbalić kojeg je uglazbila prof. Ivana Marčelja, a aranžmanom oplemenio Aleksandar Valenčić. Osim zbora publici i žiriju predstavile su se i solistice Iva Ljevar i Tiziana Vratović. Stručni žiri nagradio je naš nastup 3. nagradom.
30 tak članova zbora uz pratnju vjeroučiteljice Helene Doričić prof. i voditeljice zbora Ivane Marčelje posjetili su i Aquarium Pula koji je smješten u utvrdi Verudela te razgledali brojne organizme sjevernog i južnog Jadrana, tropske morske i slatkovodne ribe kao i predstavnike europskih rijeka i jezera. 
Osim školskog zbora, na festivalu se je predstavio iz dječji župni zbor Nebeske iskrice koji je proglašen pobjednikom festivala te je nagrađen brojnim nagradama žirija. Župni zbor čine pjevači, tj. učenici naše škole, pa svim članovima Nebeskih iskrica i solistici Veroniki Višnjić čestitamo na značajnom uspjehu.
Veliku zahvalu upućujemo školi i ravnatelju koji su financirali put do Vodnjana, a roditeljima hvala na podršci kao i profesorima koji su tolerirali naše pripreme uoči polaska.
U prilogu možete poslušati nagrađenu pjesmu.             Fotogalerija

Ivana Marčelja, prof.


Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo