2017-05-03 12:03:33

Festival znanosti 2017. u našoj školskoj knjižnici

Festival znanosti 2017. održavao se paralelno u 22 hrvatska grada u razdoblju od 24. do 29. travnja 2017. Tema ovogodišnjeg Festivala bila je Vrijeme (u svim značenjima te riječi), a u svojem bogatom programu nudio je sadržaje za sve uzraste.
Osnovni cilj Festivala znanosti je popularizirati znanost te približiti znanost i znanstvenike prvenstveno djeci i mladima. Stoga je Sveučilište u Rijeci organiziralo niz predavanja i radionica (u Prirodoslovnom muzeju, Astronomskom centru Rijeka, Sveučilišnoj knjižnici Rijeka, Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci…), a mi smo imali tu sreću da je Festival „došao“ k nama, u našu frekventnu školsku knjižnicu. Na poziv Jasmine Mamule, profesorice hrvatskoga jezika i književnosti, našu su školu 26. travnja 2017. posjetile docentice s Ekonomskoga fakulteta u RijeciDr.sc. Maja Grdinić i dr.sc. Bojana Olgić Draženović održale su za naše brojne osmaše veoma zanimljivo i edukativno predavanje/radionicu „Novac kroz vrijeme za osnovnoškolce“.
Pokazalo se da je većina naših učenika solidno financijski opismenjena i da barataju određenim količinama znanja koja će im itekako koristiti u budućnosti. Iz istog razloga (i potrebe) dogovorili smo u skoroj budućnosti novu suradnju u kojoj bi profesori Ekonomskoga fakulteta Rijeka pripremili radionice i predavanja za ostale učenike naše škole, a najvjerojatnije bi i većini djelatnika dobro došlo naučiti kako što kvalitetnije iskoristiti novčiće kojima raspolažu.
Kao i svaki put do sada, školska knjižnica je ponovno potvrdila staru, dobru istinu da je mjesto u kojem u svakoj prilici možemo naučiti nešto novo te obogatiti i proširiti svoje interese i znanja. Naša školska knjižnica zaista je mjesto gdje učenici stječu vještine za učenje kroz cijeli život i osposobljavaju se za život odgovornih građana.
                                       Fotogalerija

Jasminka Bertović, prof.,
školska knjižničarka


Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo