2017-03-16 18:05:58

Uspjeh učenika naše škole na natječaju Europa u školi 2017.

Naša je škola i ove godine sudjelovala na natječaju Europa u školi koje je organizirao već dvadeset i treći put. Sudjelovali smo u trima kategorijama i bili uspješni. Ovogodišnje natjecanje imalo je temu: "UJEDINJENI U RAZLIČITOSTI - Europa između tradicije i modernog doba"
                                                  Fotogalerija

LITERARNI IZRIČAJ

Među brojnim pristiglim uradcima u dobnoj skupini od 5. do 8. razreda osnovnih škola na temu "Običaji koji se čuvaju u mojoj obitelji", nagrađeni su radovi: "Lijepa Naša" učenice IVANE ZDJELAR iz 7.a, "Halubajski zvončari", učenice TEE MATULIĆ iz 7.a pod mentorstvom učiteljice Radosne Barbalić te učenice GLORIJE FUĆAK iz 6.d s pjesmom "Grobnički dondolaši " pod vodstvom mentorice Danijele Bartolović Antić.

LIKOVNI IZRIČAJ

Radovi naših likovno nadarenih učenika izabrani su među brojnim pristiglim, a tema dobne skupine od 5. - 8. razreda je bila "Hrvatska nacionalna nošnja". Naši umjetnici su kao i uvijek bili kreativni te su nagrađene učenice bile AMELIA ČIKARA i MARIJA MARČIĆ iz 6.b pod vodstvom mentorice Inge Galović.

GLAZBENI IZRIČAJ

Glazbena radionica i ove je godine imala težak zadatak - skladati pjesmu na temu „Muzika nas spaja!", no uz vrijedne učenice i mentoricu Ivanu Marčelja sve je bilo jednostavno i zabavno. Učenica 7.a razreda IVANA GUBO osmislila je tekst pod nazivom ,,Sopile" pod mentorstvom učiteljice Radosne Barbalić, a članovi instrumentalne skupine skladali su melodiju. Ne smijemo zaboraviti ni članove školskog zbora koji su sudjelovali u izvođenju pjesme, bez straha pred mikrofonom: IVA LJEVAR 7.e, IVANA GUBO 7.a, TIZIANA VRATOVIĆ 8.a, DORA BOKULIĆ 4.e i KLARA SUŠANJ 4.d.

Dodjela nagrada održana je 15. ožujka 2017. godine u dvorani Osnovne škole "San Nicolo" u Rijeci gdje su naši učenici uz pratnju mentora i ravnatelja Josipa Crnića sudjelovali pjesmom i recitacijom u programu same svečanosti.

Ivana Zdjelar 7.a


Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo