2017-01-17 18:21:15

20 GODINA S VAMA!

Ulaskom u 2017. godinu bogatiji smo za još jedno izdanje „MATEJA – biltena Mladih knjižničara“! S velikim veseljem i mnogo ponosa predstavljamo vam „MATEJ“  broj 20!!!

„MATEJ“ izlazi jednom godišnje i prati događaje, zanimljivosti i priče iz života knjižnice OŠ „Sveti Matej“, kao i zanimljivosti iz svijeta knjiga i knjižnica u jednoj kalendarskoj godini.

Nije mala stvar, u ovim nekim čudnim vremenima, doživjeti 20 izdanja, pogotovo kada je riječ o jednom školskom listu, preciznije - listu školske knjižnice! Međutim, potrebno je i vrijedno naglasiti da „MATEJ“ jest list kojim se djelatnost knjižnice OŠ “Sveti Matej” prezentira javnosti, ali bez učenika, učitelja i djelatnika škole, nekadašnjih i sadašnjih (a toplo se nadamo i onih koji tek dolaze), ne bi bilo niti “MATEJA”! U njemu se svih ovih 20 godina vjerno odražava timski rad svih sudionika školskoga života u “Svetom Mateju” pa upravo zahvaljujući nesebičnoj i kvalitetnoj suradnji učitelja razredne i predmetne nastave sa školskom knjižničarkom, njihovom trudu u radu s djecom, sustavnoj podršci pri ostvarivanju raznih akcija i programa, kao i pomoći svih djelatnika škole, školska knjižničarka i Mladi knjižničari mogu danas s ponosom predstaviti 20. broj!

Već petnaest godina glavna i odgovorna urednica „MATEJA“ je školska knjižničarka Jasminka Bertović Pupić. Ove godine pomagala joj je prekrasna ekipica Mladih knjižničara (koje ne bi mijenjala ni za svo zlato ovoga svijeta!): Adela Boza, 5.e, Mia Matulić, 5.e, Erna Djedović, 7.d, Loredana Muzlijaj, 7.d, Ema Sgardelli, 7.d, Mia Nujić, 8.a, Tiziana Vratović, 8.a, Nikolina Bogunović, 8.d, Kristina Krga, 8.d, Ena Kuduzović, 8.d, Ema Kvaternik, 8.d, Karla Peković Bačić, 8.d, Sandro Jakičić, 8.d, Andrej Juričević, 8.d, Petar Morić, 8.d, Štefan Vrhovac, 8.d.

Dragi čitatelji, u proteklih dvadeset godina prošli smo mnogo toga zajedno. Iznimno nam je drago da ste sve ove godine uz nas i na tome vam iskreno hvala! Veselimo se godinama koje dolaze! U međuvremenu, „MATEJ“ broj 20 možete čitati u našoj lijepoj knjižnici, a možete ga pronaći i klikom na link ŠKOLSKE NOVINE pa sok (kavu, čaj, kokice…) u ruke i čitajte, čitajte, čitajte…

Ugodnu zabavu, kao i uvijek, žele vam
Mladi knjižničari OŠ „Sveti Matej“
i
školska knjižničarka Jasminka Bertović Pupić, prof.


Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo