2016-12-05 21:32:10

Uspjeh školskog zbora na međunarodnom dječjem festivalu

Proteklog vikenda u Zagrebu je održan 2. međunarodni dječji festival "Čarobna frula" na kojem je nastupilo 117 pjevača u dobi od 3 do 15 godina,  iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Bugarske, Makedonije, Italije, Mađarske i Hrvatske.

Školski zbor uz solisticu Doru Bokulić (4. razred), sudjelovao je u III. kategoriji s pjesmom Čudesna pjesma. Tekst za pjesmu osmislila je Ivana Gubo (7. razred) uz mentoricu Radosnu Barbalić. Glazbu potpisuje Ivana Marčelja, a aranžman Aleksandar Valenčić.

Stručni žiri izvedbu pjesme u polufinalnoj večeri nagradio je 2. nagradom.

Osim probe i nastupa, članovi zbora prošetali su Zagrebom, uživali u čarima Adventa i blagdanskim čarolijama grada uz pratnju vjeroučiteljice Helene Doričić i voditeljice zbora Ivane Marčelje.

    

Spomenut ćemo i izvrstan rezultat kojeg su postigle učenice, također članice školskog zbora, ali i dječjeg župnog zbora Nebeske iskrice, Tiziana Vratović (8. razred)  i Ana Jurišić (5. razred) koje su se natjecale u kategoriji dueta sa skladbom Oda suncu i zvijezdama. U polufinalnoj večeri nagrađene su 1. nagradom žirija, dok su u finalnoj završnici osvojile 2. nagradu prema ocjenama članova žirija.

    

Zahvaljujemo roditeljima i školi što su nam financijski omogućili odlazak na festival.

Čestitamo svima na izvrsnim nastupima i uspjesima te vas pozivamo da preslušate pjesme u prilogu i poslušate naš nastup na Božićnoj priredbi!
                                                                              Fotogalerija

Ivana Marčelja, prof.


Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo