2016-11-29 16:59:32

Okusi i mirisi zavičaja u školskom Eko vrtu

Učenici trećih i četvrtih razreda OŠ „Sveti Matej“ Viškovo oformili su skupinu Malih vrtlara koja će, uz vodstvo razrednih učiteljica Maje Keš, Ele Đekić i Stele Štrković, odgovorno i marljivo sudjelovati u realizaciji projekta Okusi i mirisi našega zavičaja. Navedeni projekt nastao je u sklopu projekta EAThink2015 – jedi lokalno misli globalno udruge Žmergo koja nam je osigurala i donirala sadnice smilja, ružmarina, lavande, maslina te smokava kao i sav ostali potreban materijal neophodan na realizaciju navedenoga: vrtne rukavice, univerzalnu zemlju, univerzalno gnojivo za bilje, male motike, lopate, grablje, štihače, vile, zaljevače, vadilice korova te škare za orezivanje.
Vrijedne ruke našega domara pokosile su vrt te na taj način pomogle pripremiti teren za čišćenje i sadnju doniranih nam sadnica. Jedva smo ih dočekali posaditi!
Iskustvo, znanje i upute o sadnji novih sadnica sa zanimanjem smo upijali te podijeljeni u skupine krenuli na posao.
„Muška“ ekipa bila je zadužena za sadnju ružmarina, lavande i smilja, dok je sadnja maslina i smokava ipak zahtijevala malu pomoć učiteljica i domara. Jedva čekamo sljedeći lijepi dan (ne mora biti sunčan kao što je bio ovaj, samo da ne kiši) i ponovni odlazak u naš vrt!                                          Fotogalerija  

Mali vrtlari 


Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo