2016-06-08 09:23:00

Putovanje u Sloveniju

Dana, 4. lipnja, u šest sati krenuli smo s parkirališta Milihovo prema svojoj zadanoj destinaciji, Partizanskoj bolnici „Franja“ i rudniku žive u Idriji. Naše profesorice Iva Gržinčić Aurer i Milana Jakšić te nas jedanaest sedmaša bili smo gosti antifašista s Viškova koji su nas poveli na ovaj izlet. I ovim putem im se zahvaljujemo!

Oko deset sati došli smo u Partizansku bolnicu. Mnogo toga o Partizanskoj bolnici smo čuli od vodiča koji nas je do nje i kroz nju vodio. Tako smo se, u zabavi i istraživanju tamo zadržali oko[A1]  sat i pol. Nakon toga smo opet, na kratko, sjeli u autobus i odvezli se do restorana u kojem smo ručali. Hrana u restoranu bila je odlična, kao i cijela atmosfera putovanja. Poslije ručka zaputili smo se prema rudniku žive. Kada smo došli, prvo smo pogledali film o tome koliko je i od kada ovaj rudnik bio aktivan, ali i o nekim zanimljivim činjenicama o samom rudniku i radnicima u njemu te o njihovoj opremi. I mi smo se osjećali kao rudari, jer smo na ulazu u sam rudnik dobili kacigu i jaknu kako nam ne bi bilo hladno. Nakon kratkog, ali vrlo zanimljivog razgledavanja prve etape rudnika, izašli smo van, vratili kacige i jakne te se uputili prema gradu jer smo imali malo slobodnog vremena. Nakon što nam je isteklo vrijeme za razgledavanje grada, zaputili smo se prema mjestu na kojem nas je autobus čekao.

Nažalost, sve što je lijepo kratko traje, pa tako i ovaj izlet, jer smo se ubrzo nakon razgledavanja grada zaputili prema našem Viškovu. U Viškovo smo sretno stigli, zahvaljujući našem izvrsnom vozaču, oko devetnaest i trideset.

Bruna Veršić 7.e


Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo