2016-06-06 14:31:17

Cjelodnevni izlet u Rovinj i NP Brijuni - 3. a, b, c

U ponedjeljak, 16. svibnja 2016. godine, u 8 sati krenuli smo na izlet. Putovali smo turističkim autobusom. Vozili smo se kroz tunel Učka. Nakon tunela smo se zaustavili na nekoj benzinskoj da pojedemo marendu.
Kada smo došli u Rovinj teta vodič nam je ispričala zanimljivosti o kućama, a nakon toga smo išli  u stari dio grada i popeli se na vrh brda do crkve Sv. Eufemije. U crkvi smo poslušali priču o sv. Eufemiji te razgledali unutrašnjost crkve.
Kad smo se spustili sa brda učiteljice su nam dale 15 minuta da kupimo suvenire. 

Nakon Rovinja smo išli na ručak u konobu Danijela. Malo smo bili zakasnili. Za ručak smo jeli pohanu piletinu i krumpiriće.
Nakon ručka smo požurili u Fažanu, staro ribarsko mjestu gdje smo se ukrcali na brod za NP Brijuni. Na brodu smo galebovima bacali hranu. Bilo je jako puno galebova. Vožnja je trajala 15 minuta.
Na Brijunima nas je preuzeo drugi vodič. Vozili smo se vlakićem, a u vlaku smo imali zvučnike preko kojih smo slušali što je vodič pričao.
Na livadama smo vidjeli autohtono raslinje, jelene lopatare, muflone, zečeve i paunove. U safari parku smo mogli fotografirati slonicu, zebre, magarce i druge životinje.
Nakon vožnje vlakićem posjetili smo crkvicu Sv. Germana i spomenik nekog doktora. Vidjeli smo papagaja koji ima 60 godina  i koji zna pričati. Zove se Koki i ne zna letjeti. Posjetili smo i muzej. Čak smo vidjeli Titov auto. Mogli smo kupiti suvenir.
Kad smo brodom stigli u Fažanu otišli smo u dječji park gdje smo se zabavili.
U Viškovo smo stigli u 20 sati.

                                                                                                        Paolo Lussini 3.c


Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo