2016-05-23 08:30:14

Ulm – Legoland – Augsburg

I ove je godine učenicima koji uče njemački jezik kao izborni predmet organizirana stručna ekskurzija na njemačko govorno područje. Ovoga puta od 18. – 20. svibnja šezdesetak učenika (šteta što nisu mogli svi!) proveli su u Njemačkoj. Vodile su ih profesorice: Ana Troskot, Milana Jakšić i Danijela Bartolović Antić.

Prvi dan posjetili smo i razgledali Ulm, grad na Dunavu, u kojem je rođen jedan od najpoznatijih fizičara Albert Einstein i koji krasi katedrala (Ulmer Münster) s najvišim crkvenim tornjem na svijetu. Zvonik je visok 161,53 m i ima 768 stepenica koje vode do njegovog vrha, a do njegovih 157 m visine popelo se petnaestak najhrabrijih učenika. 

Sljedeći dan bio je rezerviran za Legoland. Ni kiša koja je pomalo padala cijeli dan nije nas omela u uživanju u njegovim adrenalinskim vožnjama, 4D filmovima, radionicama, igraonicama, polaganju vozačke dozvole te brojnim dućanima, a sve to na temu najpoznatijih kockica na svijetu – LEGO.

U petak smo se nakon doručka odjavili iz našeg hostela i krenuli put Hrvatske, ali na putu smo posjetili jedan od najstarijih njemačkih gradova – Augsburg. Ostao nam je još ručak u Villachu i, nakon puno kilometara, vratili smo se sretni i zadovoljni svojim kućama.

Danijela Bartolović Antić, prof.


Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo