2016-01-18 18:05:37

„MATEJ“ broj 19!

Dragi čitatelji,
evo nama nove kalendarske godine, a s njom i novog broja „Mateja“! Devetnaestoga po redu!!!
Ovogodišnjim „Matejem“ školska knjižničarka slavi i lijepi mali jubilej – 15 godina je glavna urednica lista školskih knjižničara OŠ „Sveti Matej“! Uz glavnu urednicu, 19. broj marljivo su stvarale i nezamjenjive Mlade knjižničarke (girl power!):
šestašice: Erna Djedović i Loredana Muzlijaj;
sedmašice: Nikolina Bogunović, Ena Kuduzović, Kristina Krga i Karla Peković
Bačić;
osmašice: Ivona Kajfeš, Elena Lučić i naše blizanke – Lea i Tea Režić (te kao „pomoć iz sjene“ – Anamarija Klasan i Josipa Tuftan iz 8.c).

„Matej“ je godišnjak u kojem pratimo život naše školske knjižnice u jednoj kalendarskoj godini (što je veselo jer su to dva polugodišta sasvim različitih školskih godina), a donosimo i priče, događaje, novosti i zanimljivosti iz svijeta knjiga i knjižnica uopće.

„Matej“ je u potpunosti naših ruku (i glava) djelo jer sami stvaramo priloge, pišemo tekstove, kopiramo i uvezujemo bilten u sedamdesetak primjeraka, koje onda dijelimo knjižnicama i školicama, ustanovama i pojedincima diljem Lijepe naše. Za sada imamo samo pozitivne ocjene i komentare.

Na stranicama „Mateja“ broj 19 možete pročitati koliko je intenzivno, veselo i poučno bilo u našoj školskoj knjižnici tijekom 2015. godine te koliko je lijep svijet knjiga i knjižnica koji nas okružuje.

Osim u papirnatom obliku pohranjenom u školskoj knjižnici, „Matej“ br. 19 možete pronaći i klikom na link ŠKOLSKE NOVINE te listati, čitati ili samo gledati slikice do mile volje…

Ugodnu zabavu, kao i uvijek, žele vam

Mlade knjižničarke OŠ „Sveti Matej“

i šefica

školska knjižničarka Jasminka Bertović Pupić, prof.

 

P.S. „Da biste uništili kulturu, ne morate spaliti knjige. Dovoljno je da ljudi prestanu čitati.“

Ray Bradbury 


Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo