2021-06-01 14:44:19

Učenik generacije školske 2020./2021. godine

Svake školske godine, na Dan škole, proglašavamo učenika generacije. Učenik generacije bira se na prijedlog učenika i članova Razrednog vijeća, a krase ga pozitivne ljudske osobine, altruizam, ambicioznost, široki spektar interesa, sudjelovanje u različitim izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima, značajna postignuća na natjecanjima tijekom osnovnoškolskog školovanja te visoka obrazovna postignuća.

Nažalost, i ove školske godine nismo bili u mogućnosti održati priredbu i svečano proglašenje učenika generacije, zbog aktualnih epidemioloških mjera. Umjesto toga, za učenika generacije i njegove roditelje upriličen je prijam kod ravnatelja škole, uz nazočnost učiteljice od 1. do 4. razreda, razrednice i pedagoginje škole.

Ove školske godine učenikom generacije proglašen je Fran Blažić, učenik 8.b razrednog odjela. Fran je ovo priznanje zaslužio svojom osobnošću, skromnošću, marljivošću, prijateljskim odnosom, kulturnim ponašanjem prema učiteljima i učenicima te brojnim uspjesima na natjecanjima i izvrsnim obrazovnim postignućima u svim razredima osnovne škole.

Naravno, da ovdje moramo spomenuti i učitelje koji su činili sastavni dio Franovog učenja, odrastanja i razvoja različitih područja interesa. Najprije ću spomenuti njegovu prvu učiteljicu koja ga je vodila i pratila od 1. do 4. razreda. To je naša izvrsna učiteljica, gospođa Liljana Host, kojoj je Fran treći učenik u karijeri koji je proglašen učenikom generacije. Osim uspjeha kao učiteljica, gospođa Liljana Host je i majka učenice generacije školske 1995./1996. godine. Tada je njezina kći, Ivana Host, bila proglašena učenicom generacije. Ravnatelju, g. Josipu Crniću,  bilo je to prvo proglašavanje učenika generacije u našoj školi. Život često priča neobične priče, pa je tako i ova priča simbolična, s obzirom na to da krajem ove školske godine i učiteljica Liljana Host i ravnatelj Josip Crnić odlaze u mirovinu.    

Od 5. do 8. razreda Franova razrednica je učiteljica informatike, Milana Jakšić, koja je u školskoj 2019./2020. godini bila proglašena jednom od 510 najuspješnijih odgojno – obrazovnih djelatnika u Republici Hrvatskoj.  Uz nju i ostale učitelje, članove Razrednog vijeća, Fran nastavlja napredovati, stjecati nova znanja i vještine, postizati izvrsne rezultate.

Uvijek samozatajan, skroman, pristojan, kulturan, motiviran, vrijedan, Fran izrasta u mladog čovjeka pred kojim je puno novih spoznaja i izazova i na kojeg jesmo i bit ćemo ponosni što je bio učenik naše škole.

Riječi koje je Franu uputila razrednica, kao i Franovo obraćanje učiteljima možete pročitati u prilogu. Također, u fotogaleriji možete pogledati fotografije sa svečanog prijama.

Još jednom čestitamo Franu i njegovim roditeljima te mu želimo uspjeh i sreću u daljnjem školovanju i životu.

 Pedagoginja: Jasna Pipinić, prof.


Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo