2021-05-31 07:44:37

Veliki uspjeh učenika na Digitalnom učeničkom inkubatoru - kreativnost i trud su nagrađeni

Učenici osmih razreda: Dora Bokulić (8.e), Leonarda Čošić (8.a), Leon Galović (8.a), Ante Kardum (8.d), Dora Kučan (8.a), Nika Petovar Beletić (8.e), Gabriel Pilčić (8.e), Karlo Pojer (8.d) i Leonarda Puškarić (8.d) sudjelovali su u projektu Digitalni učenički inkubator s mentoricom Jasminom Mamulom na čelu. Ostvarili su izvrsne rezultate svojim znanjem, trudom, radom i strašću te dokazali da se sve to isplati.
Projekt je započeo 15. veljače 2021., a trajao je sve do 29. svibnja kada je bilo proglašenje pobjednika. U skladu s epidemiološkim mjerama proglašenje je bilo preko ZOOM aplikacije. Učenici naše škole osmislili su tri projekta: Čuvajmo hrvatski, Marljive ruke za posebne ekotrenutke i SOVA. Naša škola ostvarila je izvrsne uspjehe:
7. mjesto za najbolji projekt - osnovne škole (Marljive ruke za posebne ekotrenutke)
3. mjesto za najbolji projekt - osnovne škole (SOVA - Sretno ozdravljenje uz veselu Azru)
2. mjesto za najinovativniju školu u Hrvatskoj - Škola za inovacije
1. mjesto za najinovativnijeg mentora - Jasmina Mamula
Trećim mjestom za najbolji projekt ostvaren je poklon bon od 1000.00 kn u poslovnicama Školske knjige te novčana nagrada od 2000.00 kn.
Pohvala najboljoj mentorici i svim učenicima na izvrsnim rezultatima!
Ukratko ću predstaviti naše projekte.                                                              Fotogalerija

 

Cilj projekta Čuvajmo hrvatski je očuvanje našeg jezika te poučavanje drugih o istom. To činimo davanjem usluga mladim poduzetnicima, blogerima, influencerima... Savjetujemo ih o prezentiranju svojih ideja korisnicima, davanju kreativnih i hrvatski prihvatljivih naziva svojim poduzećima, sloganima, reklamama i sl. Korisnicima ulijevamo sigurnost i pouzdanje stručnošću i korištenjem provjerenih izvora i literatura.
Iznimno je važno kako se čovjek hrani i da zna odakle hrana koju unosi u organizam potiče. Prirodna njega biljaka, ljubav i posvećeno vrijeme čini hranu daleko ukusnijom. Veliki dio zdravlja čovjeka čini čistoća prirode i našeg okruženja. Recikliranjem stare predmete možemo učiniti unikatnima. Marljive ruke za posebne ekotrenutke ujedinjuje sve navedene brige čovjeka u prirodi, a brine se i o onima kojima je potrebna pažnja i ljubav, učenicima PRO razreda. Uče o ekologiji kroz igru i prijateljstvo. Od srca hvala na nezaboravnom druženju Nikolini, Svenu, Ivici, Dominiku, Kristianu, Janu, učitelju rehabilitatoru Dajani i svim pomoćnicama u nastavi (Branka, Tea, Daria i Martina).
Naš najbolje plasirani projekt je SOVA. Želja nam je pomoći bolesnoj djeci koja su smještena u bolnicama diljem Lijepe Naše. Na medicinskim sestrama ostaje puno posla, svako dijete ne može dobiti dovoljno sreće i pažnje koliko mu je potrebno, a roditelji ne mogu biti stalno uz svoje milo. Sovica Azra (naša maskota)  došla je riješiti taj problem igranjem uz mališane, snimanjem dječjih pjesama i emisija, igrokaza i sl. Projekt SOVA ne pomaže samo djeci, već i roditeljima, kao i medicinskim sestrama.
Tijekom tri mjeseca rada na projektima uživali smo jer smo radili na tome kako poboljšati društvo u kojem živimo.

Leon Galović, 8.a


Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo