2021-05-07 11:07:41

Čudesna tekućina voda

Međunarodni eTwinning projekt Čudesna tekućina voda / Miraculous liquid water nastao je u suradnji s OŠ „Milan Brozović“ Kastav čije su autorice učiteljice Marica Jurić i Ivana Žagar. Pokrovitelj projekta je Udruga hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono.

Glavni ciljevi projekta su: razvijanje ekološke svijesti o potrebi očuvanja vode, razlikovanje svojstva tvari koja učenici istražuju svojim osjetilima, otkrivanje da se tvari mogu miješati i osjetilima istražiti njihova nova svojstva te uočiti promjene u prirodi i opisati važnost brige za prirodu i osobno zdravlje.

Obilježili smo Svjetski dan voda čija je ovogodišnja tema „Vrednovanje vode“ pod sloganom „Cijenite vodu!“ Svjetski dan voda slavi vodu i podiže svijest o globalnoj krizi s vodama, a središnji fokus obilježavanja je podrška UN-ovoj Agendi 2030 za održivi razvoj kojom se za sve ljude do 2030. godine zahtijeva osiguranje pristupa zdravstveno ispravnoj vodi za ljudsku potrošnju i odvodnji.

Kroz zanimljive  projektne aktivnosti  učenici su izgradili  pravilan stav prema okolini koja nas okružuje, te spoznali presudno značenje vode za život na našoj planeti.

SVJETSKI DAN VODA 2021.

https://spark.adobe.com/page/Kum1NjCYbDaDw/

Kako nam je bilo pogledajte u galeriji.

Ivana Žagar, mag.prim.educ., mentor


Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo