preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

Brojač posjeta
 
 

KLUB MLADIH TEHNIČARA OŠ "SVETI MATEJ" VIŠKOVO
Učenici s Viškova su dugoročno aktivni promicatelji tehničkih aktivnosti. Zadnjih deset godina (od 1999.) redovito sudjelujemo na državnim natjecanjima a mnogi nastavljaju obrazovanje u tehničkim strukama i rade u tehničkim zanimanjima. Posebnog smo interesa u graditeljskoj baštini, konstruktorstvu, strojarstvu, prometu i robotici. To smo potvrdili izradom tehničkih tvorevina poput šterne, tornice, vodenice, košnice za pčele, crkve Sv. Lucije, pokretnog mosta, dubrovačkog mosta, dizalice, parnog stroja od mesinga. Sve ove radove smo izradili u okviru KMT-a naše škole, vođeni učiteljicom Katicom Androšević kada je prije natjecanja trebalo izraditi tehničku tvorevinu
U području državnog natjecanja mladih tehničara najbolje rezultate postigli smo 2001. u Kraljevici kada učenik Franjo Žilić postiže 4. mjesto u vožnji robotskih kolica, 2007. u Dubrovniku gdje učenik Bruno Pavlović postiže 6. mjesto u strojarstvu te 2008. u Puli kada je učenica Paola Blašković postigla 7. Mjesto od 30 natjecatelja u strojarskim konstrukcijama. Prošle godine se učenik Stefano Blažić plasirao na 5. mjesto u automodelarstvu.
Izložbe, natjecanja i nagrade 2005.
Učenik Jakov Podnar za rad TOKARILICA dobiva priznanje za uspješan nastup na izložbi INOVA MLADI od Saveza inovatora Zagreba. Brončano odličje za izloženi rad KOŠNICA učenika Mateja Topića na INOVA MLADI od Saveza inovatora Zagreba. Brončano odličje za uspješan nastup Mateja Topića s radom KOŠNICA na 30. hrvatskom salonu inovacija – INOVA 2005. od Hrvatskog saveza inovatora. Plaketa za sudjelovanje na jubilarnom sajmu inovacija od Hrvatskog saveza inovatora. Priznanje učeniku Jakovu Podnaru za inventivnost i stvaralački rad od Saveza inovatora PGŽ.
2006.na županijskom natjecanju mladih tehničara sudjelovalo je šest učenika.
Na državnom natjecanju u Kraljevici 2006. učenik Ivan Labik postigao je 9. mjesto od 22 natjecatelja u kategoriji graditeljstva.
Prometna grupa proslavila se na županijskom natjecanju 2006. godine u poznavanju prometnih pravila i vještina u vožnji bicikla. Osvojena su dva bicikla: jedan za školu a jedan bicikl dobio je učenik Marko Matijević.
2007. godine tehničari se pripremaju u području elektrotehnike, strojarstva, graditeljstva i prometa. Na županijskom natjecanju postižemo 1. mjesto u strojarstvu a 2. mjesto u graditeljstvu. Na državnom natjecanju u Dubrovniku iz područja strojarstva Bruno Pavlović postigao je 6. mjesto od 21 natjecatelja. Svoj model stroja izlagao je na izložbi inovatora a pozvani smo rad prezentirati u studenom na izložbi „ INFORMATIKA, INOVACIJE I TEHNIKA“.
U 2008. godini potvrđujemo znanje i vještine u elektronici, strojarstvu, graditeljstvu i prometu. Školsko natjecanje provodimo u veljači sa 34 učenika od petog do osmog razreda po navedenim područjima. Na županijskom natjecanju u travnju sudjeluje 9 učenika.
Na državnom natjecanju tehničara u Puli učenica Paola Blašković postigla je 7. mjesto od 30 natjecatelja u strojarskim konstrukcijama.
2009. se okupljamo u prometnoj grupi, strojarstvu i elektronici sa trideset učenika. U školskom natjecanju sudjeluje trinaest učenika iz područja graditeljstva , strojarstva, elektronike. Na županijskom natjecanju sudjeluje 6 učenika a u državnom natjecanju dvoje učenika od kojih Stefano Blažić postiže 5. mjesto u automodelarstvu a Dorian Čargonja u modelarstvu.
2010. Na školskom natjecanju održanom 25. veljače, sudjeluje trinaest učenika i to: dvoje u prometu, četvoro u graditeljstvu, četvoro u strojarstvu i troje u robotici.

Priloženi dokumenti:
teh1.JPG
teh2.JPG
teh3.jpg
teh4.JPG
teh5.jpg

TražilicaKalendar
« Srpanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju