preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

Brojač posjeta
 
Vijesti

Obilježavanje 4. Dana medijske pismenosti

U organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku te brojnih drugih partnera i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja, od 19. do 25. travnja, s različitim aktivnostima i u tjednima prije i poslije, održavaju se 4. Dani medijske pismenosti.

Cilj projekta je osvijestiti javnost o važnosti medijske pismenosti i osigurati što većem broju građana, posebice djece i mladih, prilike za učenje o medijima.

Budući da su Dani medijske pismenosti koncipirani kao platforma za suradnju različitih dionika i organizaciju događanja s ciljem promicanja medijske pismenosti, i ove se godine sve odgojno-obrazovne ustanove, knjižnice, kina, mediji, udruge i drugi društveni dionici mogu uključiti organizacijom svojih predavanja, radionica, okruglih stolova, filmskih projekcija i drugih aktivnosti – uživo, uz poštivanje epidemioloških mjera, ili putem interneta. 

Naglasak je ove godine na utjecaju medija na mentalno zdravlje djece i mladih.

I mi smo se aktivno uključili u obilježavanje Dana medijske pismenosti. Učenici 4.-ih, 6.-ih i 7.-ih razreda gledali su video predavanje Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu – Sigurnost na internetu. Učenici su mogli komentirati sadržaj predavanje, mogli su postavljati pitanja i iznositi svoje prijedloge. Nakon predavanja izrazili su svoje zadovoljstvo i korisnost predavanja.

Uz mentalno zdravlje, i dalje će posebna pažnja biti posvećena aktualnom problemu dezinformacija i lažnih vijesti, utjecaju influencera te općenito razvoju vještina kritičkog sagledavanja medijskih sadržaja, kao i boljeg razumijevanja kako različiti mediji funkcioniraju. 

Jasna Pipinić, prof., pedagoginja
Danijela Bartolović Antić, prof., učiteljica hrvatskog jezika
Irena Stević, prof., socijalna pedagoginja
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Milana Jakšić   datum: 26. 4. 2021.

Tražilica

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju