preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
Vijesti

Naši učenici ostvarili sjajne rezultate na međunarodnom 4. Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije

Naši učenici su od 30. studenog do 2. prosinca 2022. godine sudjelovali na međunarodnom 4. Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije u organizaciji Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Pobjednici su proglašeni sukladno kategorijama u kojima se natjecalo 560 sudionika, pripadnika 165 natjecateljskih timova iz 5 država, a naši učenici osvojili su 2. i 3. mjesto u kategoriji razredne i predmetne nastave pod nazivom „Kreativni sat“.

Teme ovogodišnjeg natjecanja bile su: Glagoljica, Mitologija, Put svile i Vodik, a učenici Mia Mohorovičić (2.e), Kala Kurelić (2.e), Laura Kalčić (2.e), Adrian Jurić (2.e), Lovro Gergorić (2.e), Matej Babić (2.e), Antonela Knežević (4.a), Luka Soldić (4.a), Pavel Jurišić (4.a), Vito Udovičić (6.a), Tijana Mamula (6.e), Dominik Jakopanec (8.e), Igor Vasiljević (8.e) i Mia Šolić (8.e), vođeni mentoricama Irenom Zubčić, Ksenijom Žauhar i Jasminom Mamulom obradili su i kreativnim idejnim rješenjem predstavili mitološke priče našeg kraja i glagoljicu te ostvarili izvrsne rezultate. Svečana dodjela nagrada i priznanja održat će se u travnju 2023. godine.

Na zanimljiv i kreativan način timovi su prezentirali bogatstvo povijesti i tradicije Halubja želeći tako pridonijeti boljem razumijevanju mitoloških priča kraja i otrgnuti ih zaboravu. Odabrali smo mitološke priče o postanku zvončara, Sovjaka te Čoški i Maroški koje smo oblikovali u pjesničku formu na čakavskom narječju služeći se medijima bliskim i zanimljivim mladim generacijama. Učenicima koji sudjeluju u radu školskog radija cilj je bio od zaborava sačuvati mitove pa su izradili niz digitalnih igara i snimali radioigre i radijske emisije. Tim „Glagoljupci“ osmislio je društvenu igru kroz koju igrači brzo i jednostavno uče slova glagoljice, ali također uče o Viškovu, njegovoj kulturnoj baštini, znamenitostima i ustanovama. Tom su timu u osmišljavanju igre i realizaciji ideje pomogle učenice Natali Ivošević (8.e), Sanja Mamula (8.b), Helena Martinko-Horvat (8.e) i Nika Mesarić (8.e).

Bez potpore Općine Viškovo i prijateljske Općine Ernestinovo ne bismo uspjeli realizirati sudjelovanje naših učenika na natjecanju u Osijeku, stoga smo zahvalni Općini Viškovo i Općini Ernestinovo na pruženoj potpori u realizaciji sudjelovanja naših učenika na 4. Milenijskom natjecanju u Osijeku. Financijska potpora Općine Viškovo osigurala nam je prijevoz i prehranu učenika, a Općina Ernestinovo besplatan smještaj s doručkom.

Milenijsko natjecanje je natjecanje međunarodnog karaktera iz područja kreativne industrije te se organizira u tri kategorije, a ovisno o uzrastu natjecatelja namijenjeno je osnovnoškolskom, srednjoškolskom i visokoškolskom uzrastu. Natjecanje ima za cilj potaknuti razvoj kreativnosti, kritičkog razmišljanja, digitalnih vještina, čitalačke pismenosti, inovativnosti i unapređivanje stečenih znanja u djece i mladih. 

Ovo je značajno priznanje našim učenicima i mentoricama te potvrda i poticaj u daljnjem radu i prezentiranju bogate kulturno-povijesne baštine našeg kraja. Naš uspjeh popratili su mnogobrojni lokalni mediji, a učiteljica Irena Zubčić dala je izjavu za Radio Rijeku (https://radio.hrt.hr/radio-rijeka/obrazovanje/viskovo-draft-10488119).               Fotogalerija

mentorice Irena Zubčić, Ksenija Žauhar i Jasmina Mamula
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Milana Jakšić   datum: 12. 12. 2022.

Tražilica

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju