preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
vijesti

Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika

Na ovogodišnjem županijskom natjecanju iz hrvatskoga jezika održanom 28. ožujka 2023. u OŠ Vežica godine našu su školu predstavljali istinski poznavatelji materinskoga nam jezika i postigli zavidne rezultate. U kategoriji osmih razreda najbolji je uspjeh postigla Mia Šolić učenica 8. e razreda (3. rezultat ukupno), a slijede ju Josip Šebelja iz 8. b (6. rezultat ukupno), Petra Marčić iz 8. d (8. rezultat ukupno) te Noa Čop iz 8. b (12. rezultat ukupno). U kategoriji sedmih razreda svoje su zavidno znanje o hrvatskom jeziku pokazali Reda Marija Khuory iz 7. d i Lovro Peran iz 7. c.

S ponosom im svima čestitamo na uspjehu te pohvaljujemo i njihove mentorice: Jasminu Mamula, Tatjanu Makovac, Danijelu Bartolović Antić i Rene Poli.

Danijela Bartolović Antić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 30. 3. 2023. 17:47

Županijsko natjecanje iz Povijesti

Na Županijskom natjecanju iz Povijesti koje se održalo 14. ožujka za učenike sedmih i osmih razreda u Osnovnoj školi „Eugen Kumičić“ učenici naše škole ostvarili su odlične rezultate. Učenik 8.b razreda Noa Čop ima najbolji rezultat u Županiji s ostvarenih 58 bodova dok je učenik 7.c razreda Lovro Peran ostvario visoko 5. mjesto.

U iščekivanju rezultata ostalih učenika na razini države, čestitamo Noi i Lovru na lijepom uspjehu koji je posljedica njihove upornosti, temeljitosti i marljivog rada.

Mentorice Iva Gržinčić Aurer, prof. (8.r.) i Bojana Kovačević, prof. (7.r.)

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 29. 3. 2023. 07:36

STEMAJMO

Projekt STEMAJMO je projekt Centra tehničke kulture Rijeka koji je usmjeren na jačanje kapaciteta uključenih organizacija civilnog društva iz sedam hrvatskih županija u svrhu provedbe aktivnosti popularizacije STEM-a među djecom, mladima i građanima.

Mi, kao škola partner, smo, također, uključeni u ovaj hvalevrijedan projekt. U okviru projektnih aktivnosti danas su održane radionice Micro:bit u 6.e i 6.b razrednom odjelu. Učenici su sa zadovoljstvom sudjelovali te naučili puno. Na njihovim veselim licima, u fotogaleriji, se vidi kako su spojili znanja, interes i zadovoljstvo.

Motivirani time, ne preostaje nam drugo nego i dogodine nastaviti s ovim projektnim aktivnostima.

Milana Jakšić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 27. 3. 2023. 11:56

Matejčići na Radiju Kastav

Voditelji i novinari radija Matejčić neumorni su u svojim aktivnostima pa su se ponovno željeli okušati u emisiji „uživo“. To su im omogućili partneri s Radija Kastav koji ih u njihovom radu prate i podržavaju od početka djelovanja školskog radija.

U nedjelju, 19.3., u emisiji Ćakule gostovali su učenici Vito Udovičić (6.a), Tijana Mamula (6.e), Dominik Jakopanec (8.e), Hana Begović (6.c), Ramona Radosavac (6.c) i Tajana Zafirov (6.c) zajedno s mentoricom Jasminom Mamula.

Kako je u našoj školi puno učenika koji su uključeni u školski radio, nisu svi mogli gostovati u istoj emisiji pa je u nedjelju, 26.3.,  Radio Kastav posjetila druga ekipa koju  su činili učenici 7.a razreda: Emili Batista, Aurora Merle, Ivan Kalčić, Stefan Jović i Mateo Filipović čija je mentorica Nina Dukić Srok.

U Ćakulama su učenici zajedno s mentoricama predstavili svoje emisije koje redovito snimaju i puštaju putem školskog razglasa, a i pohvalili su se uspjesima na Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije u Osijeku te ovogodišnjem LiDraNu. Posebno su istaknuli sudjelovanje na svjetskom radijskom natjecanju "Make it heard" pod nazivom "Youth for peace", čije rezultate još iščekuju te se nadaju putovanju u Grčku na proglašenje najboljih dječjih radijskih emisija. Zahvalili su i svim učiteljima koji ih podržavaju u radu, a ponekad i puštaju sa svojih satova kako bi mogli kreirati nove emisije.

Naši  Matejčići razveselili su kastavski studio i još jednom pokazali kako su ozbiljni i kreativni u svojim radijskim aktivnostima, a osobito im je bilo drago što njihov trud i rad mogu čuti njihove obitelji i prijatelji.

Kako im je bilo možete pogledati u galeriji te poslušati na poveznici1 i poveznici2.

Matejčići i njihove mentorice Nina Dukić Srok i Jasmina Mamula

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 27. 3. 2023. 07:46

Josip je pozvan na Državno natjecanje iz Matematike

Nakon što se na županijskoj razini Josip plasirao na hvale vrijedno 2. mjesto s 36 bodova, trebalo je strpljivo čekati kakve su rezultate postigli učenici ostalih županija.

Državno povjerenstvo provelo je reviziju županijskog natjecanja te je u petak 17.ožujka u popodnevnim satima na stranici Matematička natjecanja objavljen popis učenika koji idu na Državno natjecanje iz Matematike.

S velikim veseljem objavljujemo da je naš učenik Josip Šebelja iz 8.b, pod mentorstvom Nataše Maričić, prof. pozvan na Državno natjecanje iz matematike koje će se održati od 24. do 26. travnja 2023.

Svi mu želimo puno sreće i uspjeha!

Nataša Maričić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Maričić  datum: 23. 3. 2023. 18:30

Maturanti educiraju osnovnoškolce o kibernetičkoj sigurnosti

Kao plod suradnje dviju osnovnih škola, OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija i OŠ „Sveti Matej“ Viškovo te Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka održana je u srijedu, 22. ožujka 2023. u OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija radionica na temu Kibernetička sigurnost u kojoj su sudjelovali zainteresirani učenici 7. i 8. razreda opatijske škole i osmaši viškovske škole.

Maturanti GAM-a: Karlo Smirčić, Karlo Kajba Šimanić, Teo Vozila, Toni Kukec i Frane Livić su pod nazivom tim Null pobjednici ovogodišnjeg Hacknit3 natjecanja o kibernetičkoj sigurnosti. Upravo je to bilo dovoljno da ih kontaktiramo i zamolimo da održe ovu hvalevrijednu radionicu.

https://www.cert.hr/upoznajmo-tim-null-hacknit3-pobjednike/

Natjecanje u obliku CTF-a (Capture the Flag) namijenjeno je srednjoškolskim timovima. Natjecanjem se proširuje svijest o važnosti primjene sigurnosnih mjera te izbjegavanju i ispravljanju mogućih sigurnosnih propusta u programskom kôdu, postavkama ili nekoj drugoj komponenti računalnog sustava. (Izvor: https://www.cert.hr/hacknit3/ )

Članovi tima Null su upoznali učenike o važnosti kibernetičke zaštite te osmislili 6 zadataka koje su učenici nakon toga u timovima rješavali.  Na taj način su maturanti promovirali samo natjecanje i motivirali učenike 8. razreda da se dogodine uključe u isto. Opatijski i viškovski učenici su bili jako motivirani i zadovoljni što su nazočili i ovakvom načinu stjecanja znanja. Zabavili su se rješavajući zadatke te izrazili želju za održavanje više sličnih radionica.

Posjetite i vi mrežnu stranicu pobjednika ovogodišnjeg Hacknit3 natjecanja i sigurno ćete naučiti nešto korisno jer tema je svakako općeprisutna i potrebna te neophodna za svakodnevni digitalni život svih nas:

https://nulldev.info/

Mentor učenika Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka je Goran Boneta, mag. edu.; učenika OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija Dragica Rade, prof.; a učenika OŠ „Sveti Matej“ Viškovo Milana Jakšić, prof.

Zahvaljujemo još jednom članovima tima Null i njihovom mentoru Goranu Boneti na suradnji i veselimo se nastavku ovog projekta.        Fotogalerija

Milana Jakšić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 23. 3. 2023. 11:14

Obilježavanje Svjetskog dana osoba s Down sindromom

21. ožujka obilježava se Svjetski dan osoba s Down sindromom ili kako ga mnogi nazivaju Dan šarenih čarapa. Datum je odabran kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21.kromosoma (zato 21.3.).

Učenici 3. e razreda i ove su se godine pridružili obilježavanju Svjetskog dana Down sindroma i tako iskazali podršku. Pogledali su edukativan video, nacrtali svoje šarene čarape  i uredili razredni pano. Također su obukli i  svoje šarene čarape i time poslali poruku o prihvaćanju različitosti.         Fotogalerija

Dijana Lipovac

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 22. 3. 2023. 14:36

Županijsko natjecanje iz vjeronauka (rimokatoličkog i islamskog)

U četvrtak 16. ožujka održalo se Županijsko/Nadbiskupijsko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola iz Katoličkog vjeronauka „Vjeronaučna olimpijada“ i Županijsko natjecanje učenika Islamskog vjeronauka. Ove godine natjecanje je održano u duhu religijskog dijaloga u su zajedništvu s predstavnicima Islamskog vjeronauka čije se natjecanje učenika na županijskoj razini također održalo isti dan u istoj domaćinskoj školi.

Na natjecanju iz katoličkog vjeronauka sudjelovalo 30 osnovnih škola, 12 srednjih škola četverogodišnjeg smjera i 2 srednje škole trogodišnjeg smjera. Ukupno 180 učenika i 42 vjeroučitelja mentora. Iz naše škole sudjelovali su učenici sedmih razreda: Mateo Manestar (7.b), Luka Vuko (7.b), Reda Marija Khoury (7.d) i Mandi Matijašević (7.d) pod vodstvom mentorice vjeroučiteljice Helena Vukić. Natjecanje je bilo obilježeno i prigodnim programom u kojem su sudjelovali svi učenici.

Vjeroučiteljica: Helena Vukić

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 22. 3. 2023. 08:20

Klokan bez granica 2023.

U četvrtak, 16. ožujka 2023. i u našoj je školi održano međunarodno matematičko natjecanje Klokan bez granica.

Sudjelovalo je 113 učenika od 2. do 8. razreda, raspoređenih po kategorijama:
PČELICE (2. razred) – 38 učenika,
LEPTIRIĆI ( 3. razred) – 25 učenika,
ECOLIER (4. i 5. razred)  - 24 učenika,
BENJAMIN (6. i 7. razred) – 22 učenika,
CADET (8. razred) – 4 učenika.

Doris Marčelja, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 20. 3. 2023. 17:52

Promjena smjene

Osnovna škola „Sveti Matej“ Viškovo će zbog organizacije nacionalnih ispita iz Biologije (utorak, 21.3.2023.) i Fizike (četvrtak, 23.3.2023.) promijeniti smjene rada.

Razrednici od 5. do 8. razreda će u Teamse staviti raspored sati za taj (od 20.3. – 24.3.2023.) tjedan.

Učenici razredne nastave NE mijenjaju smjenu.

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 16. 3. 2023. 08:48

Županijsko natjecanje iz matematike

Sve vijesti o matematičkim natjecajima možete pratiti na ovoj našoj web stranici škole u odjeljku Matematika. Na poveznici Županijsko natjecanje 2023 možete pročitati kako je bilo na Županijskom natjecanju iz matematike 1.ožujka 2023.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Maričić  datum: 15. 3. 2023. 17:49

Županijsko natjecanje Čitanjem do zvijezda

https://www.novilist.hr/rijeka-regija/novi-vinodolski-crikvenica/u-novljanskoj-skoli-ucenici-iz-pgz-citali-do-zvijezda/

Učenice Manuela Krajina (5.b), Tijana Mamula (6.e) i Rea Ban (6.d) predstavljale su našu školu na županijskom natjecanju Čitanjem do zvijezda koje se 8. ožujka održalo u OŠ Ivana Mažuranića u Novom Vinodolskom. Ukupno su se natjecali timovi iz 24 škole Primorsko-goranske županije, a u kategoriji Kviz znanja naše učenice osvojile su odlično 4. mjesto s 94 boda. Dvije najuspješnije škole predstavljaju županiju na državnom natjecanju koje će se u svibnju održati u Čakovcu gdje je 2009. natjecanje i pokrenuto. Podsjetimo, riječ je o nacionalnom projektu za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja, a ovogodišnja tema kviza znanja i kreativnosti glasila je: Volim London. Učenici su morali pročitati sljedeće naslove: Sherlock Holmes: Grimizna istraga / Sir Arthur Conan Doyle, Pekinezer Princ u službi Njezina Veličanstva / Krunoslav Mikulan i Zvijer iz Buckinghamske palače / David Walliams. Našoj školi ovo je prvo sudjelovanje u Natjecanju. Veselimo se novim zanimljivim  naslovima i većem odazovu učenika sljedeće godine. Čestitke Manueli, Tijani i Rei na odličnom rezultatu.         Fotogalerija

mentorica Jasmina Mamula

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 14. 3. 2023. 14:16

Županijsko natjecanje iz kemije

Ovogodišnje županijsko natjecanje iz kemije je održano 3. ožujka u Prirodoslovno grafičkoj školi u Rijeci. Naši učenici su pokazali izvrsno znanje pod mentorstvom učiteljice kemije Slavice Iljkić. Među učenicima 7. razreda najbolji je bio učenik 7.e razreda, Patrik Host koji je osvojio 1. mjesto. Osmaši su također pokazali da se mogu nositi s izazovima stresnog natjecanja. Josip Šebelja (8.b) je osvojio 2. mjesto, Noa Čop (8.b) 5. mjesto, a Jakov Škopac (8.b) 8. mjesto. Svim učenicima iskrene čestitke na postignutim rezultatima. Čestitke i roditeljima naših učenika koji su neosporna potpora svojoj djeci.

Slavica Iljkić

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 8. 3. 2023. 15:06

Radio Matejčić predložen za državnu razinu LiDraNa

Upornost i rad uvijek se isplate, poslovica je kojom se vode naši vrijedni novinari i voditelji radija Matejčić. Neumorni su u svojoj maštovitosti i kreativnosti, što je posebno vidljivo u izradi novih radijskih emisija. Na ovogodišnjoj Smotri literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo sudjelovali su s radioigrom te novinarskom emisijom.  Radioigru naslova Kaleidoskop osmislili su učenici Vito Udovičić (6.a), David Ljubojević (6.a), Tijana Mamula (6.e), Larisa Lisac (8.d) i Dominik Jakopanec (8.e) pod mentorstvom učiteljice Jasmine Mamule, a novinarsku emisiju pod nazivom Pusne užanci halubajskega kraja pripremili su učenici Julija Cetina (7.b), Patrik Host (7.e), Zara Načinović (3.a) i Moreno Srok (3.a) pod mentorstvom učiteljice Nine Dukić Srok.

Stručno povjerenstvo županijske razine LiDraNa imalo je samo pohvale za obje emisije te ih je predložilo za državnu razinu.

Nadamo se da će ove godine naši Matejčići uspjeti pokazati svoj trud i na nacionalnoj razini. Vjerujemo u njih!

mentorice Jasmina Mamula i Nina Dukić Srok

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 7. 3. 2023. 12:00

Nastupi naših učenika na županijskoj razini LiDraNa

Prvog dana ožujka održana je županijska razina Smotre literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo. Ponosni smo jer su se naši učenici predstavili u čak dvjema kategorijama, dramsko-scenskoj igri i recitalu, a u svojim nastupima bili su vrlo uspješni. Mentorica dramsko-scenske igre pod nazivom Zid bila je profesorica Jasmina Mamula, a sudjelovali su učenici Rea Ban (6.d), Dora Dukić (6.d), Lara Ličina (6.d), Marta Sušanj (6.d), Tijana Mamula (6.e), Larisa Lisac (8.d), Karlo Babić (8.d) i Dominik Jakopanec (8.e). Spomenuta  glumačka ekipa razveselila je žiri i publiku svojom zaraznom pozitivnom energijom i pjesmom čijem su se pjevušenju pridružili svi prisutni.

U recitalu pod nazivom Moj kraj sudjelovali su  Moreno Srok (3.a), Zara Načinović (3.a), Julija Cetina (7.b), Mateo Arapović (7.e) i Patrik Host (7.e) pod vodstvom mentorice Nine Dukić Srok. Čakavčići su dobili brojne pozitivne komentare zbog očuvanja čakavskog narječja i kulturne baštine svoga kraja.

Povjerenstvo je posebno pohvalilo oba nastupa i zaželjelo im puno uspjeha u radu.

Zahvaljujemo učiteljici Ireni Zubčić na pomoći oko scenografije i Općini Viškovo koja nam je odobrila korištenje Doma hrvatskih branitelja za probe.    Fotogalerija

mentorice Jasmina Mamula i Nina Dukić Srok

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 7. 3. 2023. 11:53

MAT liga, 3. kolo

U četvrtak, 2. ožujka 2023. u našoj je školi provedeno 3. kolo matematičkog natjecanja Mat liga.
Sudjelovali smo s petnaest timova učenika od petog do osmog razreda.
Rezultati vrijedni hvale su timovi 7. i 8. razreda. 
U ukupnom poretku, zbrajajući osvojene bodove kroz sva tri kola, najbolji timovi su: 
- u kategoriji 8. razreda je tim učenika naše škole kojeg čine učenici Josip Šebelja i Jakov Škopac. U konkurenciji od 278 ekipa, oni su prvi (1.)!
- u kategoriji 7. razreda, najbolji tim iz naše škole se plasirao na 12. mjesto od ukupno 339, a čine ga učenici Mateo Manestar i Patrik Host.

Doris Marčelja, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 7. 3. 2023. 11:00

Prvašići u školskoj knjižnici

U našoj školskoj knjižnici početak drugog polugodišta tradicionalno je rezerviran za svečano primanje prvašića u članstvo školske knjižnice. Družili smo se mi i ranije, tijekom cijelog prvog polugodišta, obilježili mnoge važne datume i manifestacije vezane uz knjige i čitanje, čitali bajke i slikovnice, no sada je došlo doba da se naši mali prijatelji službeno pridruže veeelikoj čitateljskoj obitelji naše knjižnice. Abecedu su (više-manje) naučili, školsko pismo (više-manje) usvojili i u knjižnicu na dvosatno veselo druženje stigli redom: 23. siječnja prijatelji iz 1. C25. siječnja društvo iz 1. D7. veljače ekipica iz 1. B8. veljače knjigoljupci iz 1. A i sretnog 13. veljače mali prijatelji iz 1. E! Cijela priča se malo rastegnula jer je knjižničarku najprije pokosila korona pa gripa, ali ni to nas nije puno smetalo jer znate i sami da su knjige lijek za sve

Knjižnicu smo, kao i uvijek, prigodno uredili i ušminkali jer je primanje u članstvo knjižnice važan i svečan dan. Bili su tu obvezni pano dobrodošlice, posteri s abecedom te mini izložba najzanimljivijih slikovnica i lektirnih knjiga za 1. razred. Na početku smo ponovili gradivo kako se treba ponašati u našoj (i svim ostalim) knjižnicama te kako čuvati knjige i građu školske knjižnice. Naučili smo gdje su smještene knjige za 1. razred i kakva sve ostala čuda i divote krije naša knjižnica. Malo smo se i igrali slovima jer se neke stvari najlakše nauče kroz igru. Na koncu smo prvašiće naučili pravila posudbe i posudili prvu pravu lektiru, čime je vesela avantura čitanja za 110 malih glava započela! Jupi!            Fotogalerija

Jasminka Bertović, školska knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 28. 2. 2023. 17:56

Nastupi i uspjesi naših učenika u scenskom izrazu ovogodišnjeg LiDraNa

Mnogobrojni učenici naše škole pripremali su se za scenske nastupe na LiDraNu koji su se održali 8. i 9. veljače u Filodrammatici. Učenici 3.a razreda pod mentorstvom učiteljice Maje Keš bili su najmlađi predstavnici naše škole. Morenu Sroku i Zari Načinović bio je ovo ujedno i prvi nastup na LiDraNu. Odlično su se predstavili monologom Hoću letjeti i kazivanjem poezije pod naslovom Baloni. Našu školu pojedinačnim nastupima još su predstavljale sljedeće učenice: Rea Ban (6.d), Dora Dukić (6.d), Lara Ličina (6.d), Tijana Mamula (6.e) pod mentorstvom učiteljice Jasmine Mamule te Aurora Merle (7.a) i Julija Cetina (7.b) čija je mentorica Nina Dukić Srok. U skupnim nastupima sudjelovali su čakavčići Moreno Srok (3.a), Zara Načinović (3.a), Julija Cetina (7.b), Mateo Arapović (7.e) i Patrik Host (7.e) recitalom Moj kraj pod vodstvom učiteljice Nine Dukić Srok. Učiteljica Jasmina Mamula bila je mentorica učenicima Rei Ban (6.d), Dori Dukić (6.d), Lari Ličina (6.d), Marti Sušanj (6.d), Tijani Mamula (6.e), Larisi Lisac (8.d), Karlu Babiću (8.d) i Dominiku Jakopanecu (8.e) koji su izveli dramsko-scensku igru Zid. Zahvaljujemo se učiteljici Ireni Zubčić koja je osmislila scenografiju. Recital i dramsko-scenska igra posebno su se svidjeli povjerenstvu te su naši učenici osigurali novi nastup na županijskoj razini koja slijedi 1. ožujka. Držimo palčeve za nove uspješne nastupe.              Fotogalerija

mentorice Maja Keš, Nina Dukić Srok i Jasmina Mamula

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 23. 2. 2023. 09:50

Novi uspjesi Radija Matejčić na LiDraNu

Vrijedna ekipa Radija Matejčić i ove godine odlučila je poslati radove na Smotru literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo. Pusne užanci halubajskega kraja naziv je radijske emisije koju su pripremili učenici Julija Cetina (7.b), Patrik Host (7.e), Zara Načinović (3.a) i Moreno Srok (3.a) pod mentorstvom učiteljice Nine Dukić Srok. Radioigru naslova Kaleidoskop snimali su i montirali učenici Vito Udovičić (6.a), David Ljubojević (6.a), Tijana Mamula (6.e), Larisa Lisac (8.d) i Dominik Jakopanec (8.e) pod mentorstvom učiteljice Jasmine Mamule. Svi članovi stručnog žirija pohvalili su oba poslana uratka koja su osigurala županijsku razinu. Nadamo se novim uspjesima na županijskoj razini.       Fotogalerija

mentorice Nina Dukić Srok i Jasmina Mamula

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 23. 2. 2023. 09:44

Uspjeh naših učenika na županijskom natjecanju iz Informatike

U petak, 17.2.2023. se u OŠ „Dr. Andrija Mohorovičić“ u Matuljima, održalo županijsko natjecanje iz Informatike za osnovnoškolce. Pod vodstvom učiteljice Milane Jakšić, našu školu su predstavljala četiri učenika koja su postigla zavidne rezultate. Josip Šebelja, 8.b se natjecao u 3 kategorije dok su se Dominik Benić, 6.e, Erik Skender, 8.b i Max Perčin, 8.c natjecali u 1 kategoriji. 

U kategoriji Logo za 8. razrede, Josip je zauzeo 2. mjesto, dok je u kategoriji Algoritmi za 8. razrede, zauzeo 1. mjesto.

U kategoriji Digitalne kompetencije za 6. razrede, Dominik je zauzeo 6. mjesto.

U kategoriji Osnove informatike za 8. razrede, Josip je zauzeo 2. mjesto, a Erik 3., dok je Max zauzeo 9. mjesto.                      Fotogalerija

Čestitamo učenicima i želimo im još puno uspjeha!

Milana Jakšić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 21. 2. 2023. 13:47

„Ljubav da se smrzneš“ - istraživačko Valentinovo u školskoj knjižnici

Valentinovo je praznik ljubavi, to svi dobro znamo. U školskoj knjižnici je prva vrsta ljubavi – ljubav prema knjigama i čitanju. To je razlog zbog kojeg je ekipa Kluba malih čitatelja 3.C razreda s učiteljicom Gordanom i knjižničarkom Jasminkom Dan zaljubljenih 2023. provela u knjižnici u potrazi za ljubavi i znanjem.

Najprije smo, uoči Valentinova, odlučili pročitati nešto ljubavnoga, naravno. Odabrali smo knjigu Tomislava Barana „Zabundane priče“, odnosno priču „Ljubav da se smrzneš“, koja opisuje ljubav između polarnog medvjeda Artura i ličke mrke medvjedice Milke. Prekrasna je to ljubavna priča koja pokazuje kako je u ljubavi sve moguće i uči nas, kako kažu učenici Kluba malih čitatelja, “da ljubav nema granica“! Nećemo vam otkriti kako ta ljubav završava, pročitajte sami, ali ćemo vam zato otkriti gdje nas je ova medvjeđa ljubav odvela i što smo sve novoga naučili…

U priči se medo Artur poslužio knjižnicom i proučavao je enciklopedije ne bi li saznao nešto više o Hrvatskoj, ljepotama Like i njenim životinjskim stanarima. Da ne bi jedan medo bio bolji od nas, ekipe kojoj je čitanje velika ljubav i gušt, krenuli smo Arturovim (medvjeđim) stopama i bacili se u pretraživanje fonda naše školske knjižnice. Tražili smo podatke o Sjevernom polu, ljudima i životinjama koji tamo žive, uvjetima života, ledolomcima, istraživačima… Kada nam je postalo „prehladno“, prebacili smo se u naš kraj i proučili Liku, njezine znamenitosti i zanimljivosti, a posebno simbol ovoga kraja – poznatog ličkog medu.

Našu malu istraživačku avanturu započeli smo čitanjem ljubavne priče, a završili pretraživanjem enciklopedija, leksikona, atlasa i časopisa. Mnogo smo toga novoga naučili, dobro se zabavili i ponovo potvrdili da je naša knjižnica pravo mjesto gdje možemo doći do svih potrebnih znanja i informacija. Baš onako „valentinovski“ – ljubavlju do znanja!               Fotogalerija

Jasminka Bertović, školska knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 14. 2. 2023. 19:58

Drugi dio zimskog odmora

Poštovani roditelji i učenici,

od 20. do 24. veljače 2023. traje drugi dio zimskog odmora za učenike.

U školu se vraćamo 27.2.2023. i to prema sljedećem rasporedu B smjene:

- parni razredi u jutarnju smjenu (2., 4., 6. i 8. razredi),
- neparni razredi u popodnevnu smjenu (1., 3., 5. i 7. razredi).

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 13. 2. 2023. 15:47

Učiteljica Stela Štrković i 2. C knjižnici donijeli darove

Stoti dan nastave u ovoj školskoj godini bio je jaaaako lijep i sretan dan za našu školsku knjižnicu jer su joj u goste stigli stari prijatelji iz 2. C razreda s učiteljicom Stelom i hrpom darova u malenim rukama. Darovali su školskoj knjižnici 10 novih knjiga autorice Sanje Pilić iz serije “Maša”, naslove koji mali čitatelji razredne nastave obožavaju čitati kao slobodnu lektiru!

Cijela lijepa priča započela je još tamo na početku školske godine kada je učiteljica Stela odlučila potaknuti učenike (a i roditelje) da se u što većem broju pretplate na časopis “Prvi izbor”. Odličan izbor jer je čitanje dječjih časopisa jedan od najboljih načina razvijanja čitateljske pismenosti, kreativnosti i mašte te usvajanja novih znanja i spoznaja kroz igru i istraživanje. Početkom drugog polugodišta izdavačka kuća “Mozaik knjiga” nagradila je naše čitatelje pretplatnike iz 2. C novčanim poklon bonom, kojeg su oni nesebično odlučili uložiti u nabavu nove izborne lektire pa je sada fond školske knjižnice bogatiji za 10 novih knjiga. Veoma lijep i nadasve edukativan potez učiteljice Stele koja je primjerom pokazala učenicima kako se razvija solidarnost te ljubav prema čitanju i školskoj knjižnici.

Veljača je, inače, Međunarodni mjesec prijateljstva, a učiteljica Stela i njezin 2. C pokazali su i dokazali kako su pravi prijatelji pravo bogatstvo. Bravo!       Fotogalerija

Jasminka Bertović, školska knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 13. 2. 2023. 07:41

Usluga smještaja i podučavanje djece

Poštovani roditelji,
obavještavamo Vas da na području Općine Viškovo postoji usluga smještaja i podučavanja djece mlađe školske dobi Dies pro dies d.o.o. pa ako ste zainteresirani možete se javiti na sljedeći kontakt:
SOCIJALNA USLUGA SMJEŠTAJA I PODUČAVANJA DJECE MLAĐE ŠKOLSKE DOBI - "PRODUŽENI BORAVAK" (predbilježbe u tijeku)
Dies pro dies d.o.o.
Široli 14 d, Viškovo
Kontakt: 098 957 40 15
email: zabavnaskolica@gmail.com


Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 23. 1. 2023. 10:28

Prijave za upis u prvi razred

Dragi roditelji budućih prvašića,

prijave za upis u prvi razred za školsku 2023./2024. godinu bit će se od 23. do 27. siječnja 2023. godine. Sve potrebne informacije o postupku prijave možete pronaći u rubrici Upisi u 1. razred.

Ravnateljica: Ivana Žagar, mag. prim. educ.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 19. 1. 2023. 07:28

Snađi se, snađi, razmisli, napravi i ostvari

Adventske kalendari

Mašta vjeroučenika petih i sedmih razreda otkrila je način kako zapisati sve što činiti u adventu.

Svakog dana, dobro djelo
Našem srcu dobro sjelo.
Pospremi sobu, posadi pšenicu, prijatelju pošalji razglednicu.
Pažljivo svakog dana dobre stvari biraj.
Prošetaj psa, nahrani mačku, iznesi smeće, recikliraj.
Posjeti baku, posjeti djeda,
Majčino oko veselo te tada gleda.
Obriši prašinu, zagrli tužne, napiši zadaću, vježbaj, treniraj
I još puno toga u kalendar smjesti i ne može te ništa smesti.

Koraljka Broznić Klić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 16. 1. 2023. 15:49

Obavijest o zatvaranju parkirališta

Obavještavamo Vas da će, zbog održavanja 22. Halubajskog karnevala, parkiralište Milihovo biti zatvoreno od srijede, 18.01. od 20.00 sati do ponedjeljka, 23.01. do 14.00 sati.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Direktorica TU TZ Viškovo:
Marina Jurić dipl.tur.kom.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 12. 1. 2023. 21:54

Čestitka

    

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 21. 12. 2022. 12:22

Božićna čestitka

Bliži se doba godine kojemu se svi radujemo, naša djeca ali i roditelji i učitelji. Veselimo se božićnim blagdanima i zimskim praznicima. Svi moramo malo usporiti, odmoriti se, sabrati misli, sve loše stvari ostaviti iza sebe...

Kršćani se za Božić, rođenje Isusa Krista, pripremaju četiri nedjelje u razdoblju koje zovemo advent (lat. adventus, dolazak) ili došašće. Cilj došašća je pogledati oko sebe, biti čovjeku čovjek i prijatelj, pružiti ruku drugome...

Sretan Božić, radosne blagdane te sretnu novu 2023. godinu svim učenicima, roditeljima i djelatnicima naše škole žele ravnateljica Ivana Žagar i vjeroučiteljica Jelena Kustić.

 

Nastava u drugom polugodištu počinje 9. siječnja 2023. g. i to:

· poslijepodne za 2., 4., 6. i 8. razrede
· prijepodne za 1., 3., 5., i 7. razrede

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 21. 12. 2022. 11:32

„MATEJ“ broj 26!

Kraj kalendarske godine tradicionalno je u našoj školi vrijeme za novi „MATEJ“ – list školske knjižnice. Ove godine objavili smo 26. broj!

„MATEJ“ je jedan od 3 školska lista OŠ „Sveti Matej“, godišnjak koji izlazi u najljepše godišnje doba, uoči Božića i Nove godine. Baš je nekako poseban jer piše isključivo o knjigama i knjižnicama te prati aktivnosti knjižnice OŠ „Sveti Matej“ i zbivanja u svijetu knjiga kroz dva polugodišta različitih školskih godina.

Kao i uvijek do sada, glavna urednica „MATEJA“ je školska knjižničarka, u uredništvu su Mladi knjižničari, a pomoć u ostvarivanju aktivnosti i stvaranju priloga nesebično pružaju mnogi učenici, učitelji i djelatnici škole. Posebna zahvala ide učiteljici Jadranki Novak koja već „stoljećima“ izrađuje prekrasne unikatne čestitke. One putuju s aktualnim brojem do naših dragih umirovljenika s kojima smo odlično surađivali, savjetnicama u Ministarstvo znanosti i obrazovanja, savjetnicama u Matičnoj službi i u mnoge knjižnice (od onih „malih“ školskih preko dječjih, narodnih i gradskih sve do „velike“ NSK). Zahvaljujemo i našem „kućnom“ fotografu Vladimiru Sušnju iz Foto Mateja na dugogodišnjoj podršci i odličnoj suradnji. I na kraju, hvala svim suradnicima (i samo radnicima), čitateljima, knjiškim moljcima, ljubiteljima knjiga i knjižnica… što ste već 26 godina s nama!

„MATEJ“ br. 26 možete čitati u starom dobrom papirnatom izdanju u školskoj knjižnici ili klikom na link ŠKOLSKE NOVINE.

Mislite na sebe – čitajte (!) pa se vidimo i čitamo u broju 27!

školska knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 21. 12. 2022. 09:45

Matematička liga - 2. kolo

U  četvrtak, 15. prosinca 2022. u našoj školi provedeno je 2. kolo natjecanja Matematička liga.
Ovog puta sudjelovalo je 7 timova više nego li u 1. kolu, tj. sveukupno 15 timova i to:

-6 timova  učenika  petih razreda, mentorica Jelena Dragović, prof.

-5 timova učenika šestih razreda, mentorica Ines Kovač, prof.

-2 tima učenika sedmih razreda, mentorica Doris Marčelja, prof.

-2 tima učenika osmih razreda, mentorica Nataša Maričić, prof.

Među  istaknutim rezultatima, valja spomenuti uspjeh koji je postigao tim osmog razreda u sastavu Josip Šebelja i Jakov Škopac s osvojenih maksimalnih 350 bodova, te su  po zbroju bodova u oba kola prvi u Hrvatskoj!

Trenutni ukupni  poredak najboljih ekipa je sljedeći:

1. tim 8. razreda 1. mjesto od 274 tima ukupno,

1. tim 7. razreda (Patrik Host i Mateo Manestar) 12. mjesto od ukupno 333 tima,

2. tim 6. razreda (Leonid Kurelić i Nikša Zaforov), 28. mjesto od ukupno 409 timova.

Čestitke učenicima i mentoricama!

Doris Marčelja, prof. 

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 20. 12. 2022. 12:23

Pozivnica

OŠ "Sveti Matej" Viškovo poziva Vas na božićno - novogodišnju priredbu koju su osmislili učenici i djelatnici škole u srijedu, 21. prosinca u 18 sati u Domu hrvatskih branitelja.

Volonteri će postaviti žive jaslice a zadrugari svoje radove u 17 i 30 sati.
VESELIMO SE VAŠEM DOLASKU!
Ravnateljica
  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 19. 12. 2022. 17:34

Školsko natjecanje „Čitanjem do zvijezda“

Naši učenici po prvi put su se uključili u natjecanje „Čitanjem do zvijezda“, nacionalni projekt za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja. Ovogodišnja tema kviza znanja i kreativnosti glasi: „Volim London“, a učenici su morali pročitati sljedeće naslove:

 1. Sherlock Holmes: Grimizna istraga / Sir Arthur Conan Doyle
 2. Pekinezer Princ u službi Njezina Veličanstva / Krunoslav Mikulan     
 3. Zvijer iz Buckinghamske palače / David Walliams

Školska razina natjecanja (kviz znanja) održala se 16. prosinca u 12:00. Ukupno je sudjelovalo 5 učenica: Manuela Krajina (5.b), Rea Ban (6.d), Marta Sušanj (6.d), Tijana Mamula (6.e) i Tara Mirnić (8.c). Našu će školu na županijskom natjecanju predstavljati tri učenice s najboljim rezultatom, a to su: Tijana Mamula (6.e), Manuela Krajina (5.b) i Rea Ban (6.d). Čestitke svim natjecateljicama!

Jasmina Mamula, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 19. 12. 2022. 09:37

PRO štand

Dragi svi,
učenici, pomoćnice u nastavi i rehabilitatorica su vrijedno radili i izradili puno divnih ukrasa kojima možete uljepšati i obogatiti izgled vaših domova za Božić. 
Uz predivne ukrase, na našem štandu moći ćete kupiti i ukusne keksiće. 
Čekamo vas na našem Božićnom sajmu u ponedjeljak, 19.12. od 9.00-13.30. 

Od vaših donacija ići cemo na Advent i nagraditi se za sav trud. 
Vidimo se. 
Dajana Stjepanović, rehabilitatorica
  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 16. 12. 2022. 15:00

Božićni sajam

Dragi učenici, roditelji, djelatnici škole, pozivamo vas na Božićni sajam koji će se u obje smjene održati u srijedu 14. prosinca 2022. Podržite učenike i zadrugare i kupite nešto za sebe i svoje bližnje. Hvala!

Zadrugari i učiteljica Irena Zubčić

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 12. 12. 2022. 09:38

Naši učenici ostvarili sjajne rezultate na međunarodnom 4. Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije

Naši učenici su od 30. studenog do 2. prosinca 2022. godine sudjelovali na međunarodnom 4. Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije u organizaciji Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Pobjednici su proglašeni sukladno kategorijama u kojima se natjecalo 560 sudionika, pripadnika 165 natjecateljskih timova iz 5 država, a naši učenici osvojili su 2. i 3. mjesto u kategoriji razredne i predmetne nastave pod nazivom „Kreativni sat“.

Teme ovogodišnjeg natjecanja bile su: Glagoljica, Mitologija, Put svile i Vodik, a učenici Mia Mohorovičić (2.e), Kala Kurelić (2.e), Laura Kalčić (2.e), Adrian Jurić (2.e), Lovro Gergorić (2.e), Matej Babić (2.e), Antonela Knežević (4.a), Luka Soldić (4.a), Pavel Jurišić (4.a), Vito Udovičić (6.a), Tijana Mamula (6.e), Dominik Jakopanec (8.e), Igor Vasiljević (8.e) i Mia Šolić (8.e), vođeni mentoricama Irenom Zubčić, Ksenijom Žauhar i Jasminom Mamulom obradili su i kreativnim idejnim rješenjem predstavili mitološke priče našeg kraja i glagoljicu te ostvarili izvrsne rezultate. Svečana dodjela nagrada i priznanja održat će se u travnju 2023. godine.

Na zanimljiv i kreativan način timovi su prezentirali bogatstvo povijesti i tradicije Halubja želeći tako pridonijeti boljem razumijevanju mitoloških priča kraja i otrgnuti ih zaboravu. Odabrali smo mitološke priče o postanku zvončara, Sovjaka te Čoški i Maroški koje smo oblikovali u pjesničku formu na čakavskom narječju služeći se medijima bliskim i zanimljivim mladim generacijama. Učenicima koji sudjeluju u radu školskog radija cilj je bio od zaborava sačuvati mitove pa su izradili niz digitalnih igara i snimali radioigre i radijske emisije. Tim „Glagoljupci“ osmislio je društvenu igru kroz koju igrači brzo i jednostavno uče slova glagoljice, ali također uče o Viškovu, njegovoj kulturnoj baštini, znamenitostima i ustanovama. Tom su timu u osmišljavanju igre i realizaciji ideje pomogle učenice Natali Ivošević (8.e), Sanja Mamula (8.b), Helena Martinko-Horvat (8.e) i Nika Mesarić (8.e).

Bez potpore Općine Viškovo i prijateljske Općine Ernestinovo ne bismo uspjeli realizirati sudjelovanje naših učenika na natjecanju u Osijeku, stoga smo zahvalni Općini Viškovo i Općini Ernestinovo na pruženoj potpori u realizaciji sudjelovanja naših učenika na 4. Milenijskom natjecanju u Osijeku. Financijska potpora Općine Viškovo osigurala nam je prijevoz i prehranu učenika, a Općina Ernestinovo besplatan smještaj s doručkom.

Milenijsko natjecanje je natjecanje međunarodnog karaktera iz područja kreativne industrije te se organizira u tri kategorije, a ovisno o uzrastu natjecatelja namijenjeno je osnovnoškolskom, srednjoškolskom i visokoškolskom uzrastu. Natjecanje ima za cilj potaknuti razvoj kreativnosti, kritičkog razmišljanja, digitalnih vještina, čitalačke pismenosti, inovativnosti i unapređivanje stečenih znanja u djece i mladih. 

Ovo je značajno priznanje našim učenicima i mentoricama te potvrda i poticaj u daljnjem radu i prezentiranju bogate kulturno-povijesne baštine našeg kraja. Naš uspjeh popratili su mnogobrojni lokalni mediji, a učiteljica Irena Zubčić dala je izjavu za Radio Rijeku (https://radio.hrt.hr/radio-rijeka/obrazovanje/viskovo-draft-10488119).               Fotogalerija

mentorice Irena Zubčić, Ksenija Žauhar i Jasmina Mamula

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 12. 12. 2022. 09:27

Promocija 28. zbirki Čakavčići pul Ronjgi

Va punen hole Osnovne školi „Klana“ predstavjena je 28. zbirka Čakavčići pul Ronjgi. Knjiga puna jubavi za besedu ka ima dušu, dobrotu i lepotu. A to je ono ča nan sen rabi. Zavin tega ni jena prazna kantrida ni se mogla nać tu večer. To govori kuliko domaći judi drže do svoje besedi. Tako rabi i bit.

Osnovna škola "Klana" bila je domaćin manifestacije pa je parićala veseli program va ken se je tancalo, kantalo i recitiralo po klanjsku. Program su obogatili svojen nastupon i školani z Osnovne školi „Fran Franković“ z Drenovi. Nagrajeni učenici čitali su svoji radi pak je publika mogla doznat smo o čemu maštaju, čemu se vesele, od čega povedaju. Mej nagrajenemi je bil i Patrik Host, učenik naše školi, ki je dobil prvu nagradu va kategorije od 5. do 8. razreda za pjesmu „Briškula“. Čestitamo našemu Patriku!

Si su zameritali velu pohvalu. Školani ki pišu, učitelji ki jih usmjeravaju, roditelji ki i doma njeguju zajik i pomoru da se više koristi i razvija, aš on je najstareji hrvatski zajik i trebe ga pričuvat za buduće generacije.          Fotogalerija

Nina Dukić Srok, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 8. 12. 2022. 13:14

Priznanje Školskom sportskom društvu Malik

U ponedjeljak 5. prosinca 2022. godine u hotelu Jadran održana je svečanost u organizaciji Saveza školskih sportskih društava Primorsko – goranske županije. Na njoj je Školsko sportsko društvo naše škole, Malik, proglašeno najuspješnijim u prošloj školskoj godini. Ovu smo titulu zaslužili zahvaljujući brojnim sportskim uspjesima naših učenika na državnim i županijskim natjecanjima i to u različitim sportovima i, naravno, uz trud i zalaganje naših učitelja Tjelesne i zdravstvene kulture - Vali Božić (odnedavno umirovljena) i Eda Antića. Dobivenu nagradu iskoristit ćemo za nabavu nove sportske opreme i tako našim učenicima dati još bolji poticaj za sportske aktivnosti kojima će i dalje uspješno pronositi ime našeg ŠŠD-a Malik.

Čestitke svima koji su doprinijeli ovom hvalevrijednom priznanju!

Edo Antić, prof. TZK

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 7. 12. 2022. 21:46

Izlet u Zagreb

Učenici osmih razreda OŠ „Sveti Matej“  dobili su priliku ići u Zagreb i posjetiti Hrvatski sabor 28. studenog 2022. Zaustavivši se kratko u Karlovcu, u Zagreb  smo stigli u 11 sati pa smo do odredišta prošetali Ilicom. U Hrvatskom saboru nas je dočekala jedna gospođa koja nas je provela po saboru. Odvela nas je u prostoriju za sastanke koja se zove „Dvorana Ante Starčević“ gdje nam je ispričala tko tu sve dolazi i što se radi u saboru. Kasnije smo dobili priliku sjediti u loži gdje smo poslušali izjašnjavanja o amandmanima. Nakon obilaska sabora otišli smo do Kamenitih vrata, jedan od najbolje očuvanih spomenika starog Zagreba. Sagrađena su u 13. stoljeću i imaju oblik pravokutne kule s prolazom. Preko puta Kamenitih vrata nalazi se i Trg svetoga Marka, središnji trg zagrebačkog Gornjeg grada, nekad poznatog i kao Radićev trg. Osim crkve sv. Marka na trgu je sjedište Hrvatskog sabora, ali su ga premjestili na neko vrijeme zbog uređenja institucije. Nakon zajedničkog fotografiranja spustili smo se niz ulicu do maloga adventa odakle je prelijep pogled na Zagrebačku katedralu. U laganoj šetnji došli smo do uspinjače i do Kule Lotrščak. Ova je kula jedan od zagrebačkih simbola. Nalazi se u Gradecu, a u njoj je smješten Grički top koji svakog dana pucnjem označava podne. Spustili smo se stepenicama kraj uspinjače koja povezuje Donji grad s Gornjim gradom. Odmah ispod uspinjače je Ilica, jedna od najdužih i najstarijih ulica u Zagrebu. Proteže se od Trga bana Josipa Jelačića do Vrapča i ima više od 500 adresa. Ilica je i glavna ulica za kupovinu u kojoj se nalaze banke i trgovine. U središtu Trga bana Jelačića je njegov kip na konju koji je tamo prvi put postavljen 1866. godine. Gledao je prema sjeveru s obzirom na to da u to doba južni dio grada još nije postojao. Na istočnoj strani trga nalazi se fontana Manduševac koja je sada uređena kao adventski vijenac. Obišli smo i  Zagrebačku katedralu, najveću hrvatsku sakralnu građevinu visoku 108 m u koju stane 5000 ljudi. Izgrađena je 1880., a bila je posvećena mađarskom kralju Stjepanu. Puni naziv joj je Katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije i svetih Stjepana i Ladislava. Zatim smo pošli do Tržnice Dolac, najveće i najpoznatije zagrebačke tržnice otvorene 1930. gdje svaki Zagrepčanin ima svog mesara ili prodavača voća koji baš za njega ima traženi domaći proizvod. U vrijeme ručka neki su svratili u McDonalds, a neki su s profesoricama otišli do štanda s domaćim kobasicama. Okrijepljeni nastavili smo obilazak grada uputivši se prema klizalištu te smo prošli pokraj Hrvatskog narodnog kazališta i jednog manjeg adventa s uobičajenom ponudom. Većina učenika je klizala pa smo se na klizalištu dobro zabavili i sat vremena uživali. Umorni od klizanja krenuli smo prema Rijeci. Na pola puta opet smo stali na odmorištu gdje je bilo puno snijega pa smo se grudali. Svima nam je bilo vrlo hladno, pogotovo kad bi nas netko pogodio, ali je bilo zabavno pa tu hladnoću nismo ni osjetili. Nastavili smo prema Viškovu kamo smo stigli u 18 h zadovoljni viđenim i doživljenim.                       Fotogalerija

Tia Filičić, 8.b

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 6. 12. 2022. 18:13

Večer matematike 2022.

Već tradicionalno, u našoj školi se održala Večer matematike. Večer matematike je projekt koji se provodi u školama koje se prijave, u suradnji s Hrvatskim matematičkim društvom, kao organizatorima projekta i uz velik trud učitelja koji materijale pripremaju za rad. Cilj ovog projekta je popularizacija matematike i izgradnje pozitivnog stava učenika prema matematici.

Ove godine, održala se 1. prosinca 2022. godine 10. Večer matematike, a u svojim razredima projekt su provodile učiteljice razredne nastave Stela Štrković (2.c), Maja Keš (3.a) i Gordana Host (4.e), a sudjelovalo je 49 učenika i 26 roditelja. U predmetnoj nastavi pod vodstvom učiteljica Jelene Dragović (5. razredi), Ines Kovač (6. razredi), Doris Marčelja (7. razredi) i Nataše Maričić (8. razredi), zadatke je rješavalo ukupno 42 učenika.

Igrajući razne igre s brojevima i likovima, pojedinačno, u paru ili u manjim grupama, učenici su se zabavili, usput ponovili i utvrdili znanje. Svi su zadovoljni i veseli izašli s radionice i pokazali velik interes da i dogodine sudjeluju u ovom projektu.               Fotogalerija

Radujemo se sljedećoj Večeri matematike!

Jelana Dragović, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 6. 12. 2022. 12:22

„Misli na sebe (I DRUGE) – čitaj!“ - humanitarna akcija za Azil za nezbrinute pse

Moto Mjeseca hrvatske knjige 2022.  glasio je „Misli na sebe – čitaj!“. Kako nije lijepo misliti samo na sebe, mislili smo i na druge…

Ova lijepa priča traje već tri godine. Riječ je o malom projektu kojeg školska knjižnica ostvaruje zahvaljujući donaciji Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj PGŽ-e. Darovali su nam 35 primjeraka izuzetno zanimljive slikovnice “Izgubljeni Flegi”, koju s guštom čitamo s frendovima iz drugih razreda. Naš mali projekt spaja puno dobrih vibracija, glasno čitanje i edukaciju učenika o zaštiti životinja i odgovornom posjedovanju kućnih ljubimaca. Tako se i u ovogodišnjem Mjesecu knjige iz školske knjižnice orilo GLASNO čitanje. Ono je jako zabavno, ali i vrlo korisno jer stavlja knjigu u središte pozornosti i pravi je putokaz učenicima koliko još trebaju vježbati čitanje i razvijati čitateljske navike i vještine.

„Mislili smo na sebe i – čitali!“, ali smo mislili i na druge! Nisu svi psići iz našeg kraja sretni kao Flegi iz priče, zato smo i ove godine veselo GLASNO čitanje upakirali u humanitarnu akciju pomoći za male njuške iz Azila za nezbrinute pse u našem Viškovu.

Zajedničkom akcijom učenika 2.A, 2.B, 2.C, 2.D i 2.E razreda, njihovih super učiteljica i školske knjižničarke, uspjeli smo sakupiti odličan novčani iznos (960,00 kn!), kojim smo postali godišnji kumovi 3 psića iz azila!!! Naravno, PUNO HVALA članovima obitelji naših učenika koji su pomogli u prikupljanju novčića!

Program Kumstva je jedan od načina pomoći nezbrinutim psićima jer im tom humanom gestom omogućavamo nešto ugodniji život u azilu. Naši novi četveronožni prijatelji su Gea, Runko i Šime, preslatke njuškice kojima od srca želimo da što prije pronađu novi, topli dom.          Fotogalerija

školska knjižničarka i drugašići s učiteljicama

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 24. 11. 2022. 08:56

Pozor, pozor!

Vrijeme  došašća se bliži.

Najavljujemo humanitarne akcije koje ćemo ove godine održati u našoj školi.

Akcija, „Mladi protiv gladi“  provodit će se od 28.11. do 2.12.2022. kada ćemo sakupljati hranu i higijenske potrepštine za korisnike Socijalne samoposluge. Princip sakupljanja je jedan učenik – jedan proizvod. Svoje proizvode moći ćete ostaviti u holu škole u određenim kutijama ili u matičnim učionicama.

U to vrijeme izrađivat ćemo šibe kojima ćemo prikupljati sredstva za najmlađe korisnike Socijalne samoposluge, a onda se uključujemo i u akciju „Slatkiš Sv. Nikole“ od 6.12.2022 do 9.12.2022. kada ćemo sakupljati slatkiš viška koji nam je ostavio Sveti Nikola.

Sve to što sakupimo odnijet ćemo u Socijalni samoposlugu da nekome malo, ali s velikim srcem uljepšamo blagdane.

Zahvaljujemo na suradnji, vaši Mali humanitarci, volonteri i zadrugari

Jelena Kustić, Koraljka Broznić Klić, Irena Zubčić

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 24. 11. 2022. 08:23

Dabar 2022.

Naša je škola (7. - 11.11.2022.) sudjelovala u međunarodnom informatičkom natjecanju Dabar.

Sudionici su bili predstavnici 1.d razreda s metoricom - učiteljicom Katarinom Sušanj Gregorović te predstavnici svih šestih i osmih razreda pod mentorstvom učiteljice informatike Milane Jakšić. Nadamo se da će se dogodine uključiti i ostali razredni odjeli sa svojim predstavnicima i mentorima.

Svim učenicima koji su zavirili u Dabrosvijet od srca čestitamo na uspjehu! Lijepo je biti dio ove priče.

Među najboljih 10% učenika se nalaze i naših 8 predstavnika:

 • u kategoriji KiloDabar: Sara Šokić i Vita Ćuković iz 6.b; Marta Sušanj iz 6.d; Leda Crnković, Dominik Benić i Ivan Mrvica iz 6.e;
 • u kategoriji MegaDabar: Josip Šebelja i Erik Skender iz 8.b!

Još jednom svim sudionicima velike čestitke i vidimo se sljedeće godine na Dabru 2023.!!!

Milana Jakšić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 22. 11. 2022. 16:59

2. mjesto na natjecanju Atom liga 2022./2023.

AToM liga ekipno je natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola u znanju matematike, fizike i kemije. Organizator je natjecanja MAT, obrt za poduku, vlasnice prof. matematike Maje Zelčić.

Natjecanje se tijekom školske godine provodi kroz dva kola: 1. kolo se provelo 17. studenoga 2022., a 2. kolo će se provesti u  ožujku/travnju 2023. Test je na zaokruživanje i svaki zadatak ima četiri ponuđena odgovora (od kojih je samo jedan točan) i peti „ne želimo odgovoriti na pitanje“.

Svaka se kategorija sastoji od četiriju težinskih kategorija: 9 zadataka (3 iz matematike, 3 iz fizike i 3 iz kemije) po 10 bodova; 9 zadataka (3 iz matematike, 3 iz fizike i 3 iz kemije) po 20 bodova; 9 zadataka (3 iz matematike, 3 iz fizike i 3 iz kemije) po 30 bodova i 1 zadatak (obuhvaća gradivo matematike, fizike i kemije) 30 bodova.

Ekipa se sastoji od tri člana iste generacije iz iste škole pa su ekipu naše škole predstavljali Noa Čop, Jakov Škopac i Josip Šebelja iz 8.b razreda. Mentorice koje su ih pripremale za ovo natjecanje su Slavica Iljkić prof. kemije, Ziba Šogolj Tica prof. fizike i Nataša Maričić prof. matematike.

Učenici su ostvarili 440 bodova i time zauzeli izvrsno 2.mjesto u Hrvatskoj.

Iskrene čestitke učenicima i mentoricama!

Nataša Maričić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Maričić  datum: 21. 11. 2022. 17:09

„Samo zdravo“ i matematika

I naša škola je jedna od škola u Županiji koju je posjetila Sandra Kolonić predstavivši program Samo zdravo.

Nakon što su Općina Viškovo i naša ravnateljica „dali zeleno svijetlo“ za provedbu edukativne radionice Samo zdravo, učenici osmih razreda su imali priliku kušati ZELENI SOK. U petak 11.11.2022. su 8.a i 8.e poslušali kratko predavanje o zdravim namirnicama i degustirali zeleni sok dok se sve to isto provelo u ponedjeljak 14.11.2022. u razrednim odjelima 8.c, 8.d i 8.b.

Kako je djecu važno učiti zdravim navikama od malih nogu, tako nam i međupredmetna tema Zdravlje u A domeni: Tjelesno zdravlje, pruža priliku kroz matematiku dati svoj doprinos vlastitom zdravlju. Uvijek aktualno gradivo mjerne jedinice za tekućinu, za masu, zatim zapisivanje velikih brojeva u obliku potencije ili kao znanstveni zapis broja, omjeri i razmjeri … Npr. „Koliko je potrebno jedinica voća ako želimo napraviti 7 litara soka, ako je omjer vode i jedinica voća je 2 : 5 ?“ i još neke druge zadatke, učenici su dobili na Listiću za domaću zadaću i provjerili svoje znanje te ponovili naučeno.

Većina učenika je bila oduševljena okusom ZELENOG SOKA, a nekolicina njih je tražila i  točan recept za pripremu soka. Za vrijeme velikog odmora također su podršku projektu, probavši taj zdravi napitak, dale i dvije profesorice. Kako nam je bilo na satovima matematike tih dana, gdje se tražila još „jedna čaša“ više, pogledajte u fotogaleriji.

Nataša Maričić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Maričić  datum: 21. 11. 2022. 15:52

ZVONČAR

Ove godine učenici 2.E razreda Lovro Gergorić, Matej Babić i Adrian Jurić s mentoricom učiteljicom Irenom Zubčić sudjeluju u Milenijskom natjecanju na Ekonomskom fakultetu u Osijeku sa projektom Zvončarski ophod.

Halubje je uži dio Kastavštine, danas područje Općine Viškovo koje se nalazi pokraj grada Rijeke. Halubje je kraj koji je nadaleko poznat po zvončarima, a njihov ophod uvršten je i na UNESCO-vu listu nematerijalne baštine. Halubajski zvončari su danas popularni u širem okruženju, ali se vrlo malo zna o mitovima  njihovog postanka. Kroz ovaj projekt željeli smo djeci, na njima zanimljiv i uzrastu blizak način, prenijeti već zaboravljene mitske priče o postanku zvončara. Aktivnosti smo započeli razgovorom sa starijim zvončarima te pronalaženjem zapisa o mitovima njihova postanka. Zatim smo osmislili igru koja prikazuje ophod zvončara po selima Halubja. Na taj način željeli smo djeci pružiti priliku da na konkretnim sadržajima i kroz igru upoznaju mitove o zvončarima. Aktivnosti na projektu bile su zanimljive i temeljile se na zajedničkom dogovaranju, radu i međusobnom pomaganju s ciljem da ovaj rad pridonese boljem razumijevanju osobitosti našeg kraja.

Irena Zubčić

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 21. 11. 2022. 08:49

HALUBAJSKI KREATIVCI

Ove godine učenici 2.E razreda Mia Mohorovičić, Kala Kurelić i Laura Kalčić s mentoricom učiteljicom Irenom Zubčić sudjeluju u Milenijskom natjecanju na Ekonomskom fakultetu u Osijeku sa projektom Sovjak.

Halubje ima bogatu kulturno-povijesnu baštinu od kojih su dva dobra uvrštena i na UNESCO-vu listu nematerijalne baštine. Uočili smo da je dio baštine iz područja  mitologije  zaboravljeno. Ovim projektom željeli smo pridonijeti boljem razumijevanju mitoloških priča kraja, otrgnuti ih zaboravu te ih prenijeti mladim generacijama, na njima blizak način. Priče smo doznali od starijih ljudi i pronašli tiskani zapis. Tekst mitološke priče oblikovali smo u formu pjesme pri čemu smo se služili arhaičnim čakavskim narječjem te ju preveli na standardni hrvatski jezik. Potom smo dizajnirali i izradili igračku na temu odabranog mita, sovu i dvije slagalice . Sovu smo sašili od plišanih dekica i služi kao ambalaža. Jedna slagalica je tekst mita Sovjak na čakavskom  narječju dok je druga njen slikovni prikaz. Cilj rada je kod djece postići razumijevanje mitova i upoznavanje s dijelom prošlosti zajednice kroz didaktički materijal.

Irena Zubčić

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 21. 11. 2022. 08:47

ČUVARI HALUBAJSKE BAŠTINE

Ove godine učenici 4. A razreda Antonela Knežević, Pavel Jurišić i Luka Soldić s mentoricom učiteljicom Ksenijom Žauhar sudjeluju u Milenijskom natjecanju  na Ekonomskom fakultetu u Osijeku sa projektom Čoška i Maroška.

Područje istočnog dijela Kastavštine danas se pokapa s granicama Općine Viškovo, a naziva se Halubje. Bogatstvo povijesnih zbivanja i tradicijskih obilježja Halubja danas nemaju vrijednost koja ima pripada, a o njoj nove generacije malo ili ništa znaju. Ta spoznaja, potencirana i činjenicom izumiranja čakavštine potakla nas je da prikažemo i iz zaborava izvučemo mitološke priče našega kraja. Aktivnosti na ovom projektu započeli smo razgovorom sa starijim ljudima, a potom i pronalaženjem zapisa mitoloških priča. Priče smo oblikovali u pjesničku formu, prilagođenu dječjem uzrastu. Pjesme smo pisali na čakavskom narječju. Tom prilikom smo pronalazili i koristili stare riječi koje su već zaboravljene. U drugom dijelu pristupili smo likovnoj obradi i izradi slikovnice, medija bliskog djeci te odabiru jednog predmeta za svakodnevnu upotrebu. U mnoštvu prijedloga odabrali smo žensku maramu koju smo oslikali natpisom imena glavnih likova iz mita. Sve aktivnosti na projektu bile su zabavne i rezultat zajedničkog dogovaranja.

Ksenija Žauhar

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 21. 11. 2022. 08:46

Matejčići uživo na Radiju Kastav

Vrijedna ekipa Radija Matejčić u nedjelju 13. studenog posjetila je Radio Kastav i uživo gostovala u emisiji Ćakule. Bilo je to vrlo zanimljivo nedjeljno prijepodne. Vesele Matejčiće i profesoricu Jasminu Mamulu dočekala je voditeljica emisije (i profesorica naše škole) Nina Dukić Srok te njezin kolega Željko Đerić. Naši su učenici imali priliku prvi put gostovati uživo u nekoj emisiji i odlično su se snašli, iskreno, simpatično i spretno odgovarajući na sva pitanja. Slušatelji su imali prilike čuti kako je nastala izvannastavna aktivnost  školski radio, kako učenici snimaju emisije – od početne ideje do montaže, koje uspjehe su dosad Matejčići ostvarili i koji su planovi za budućnost. Matejčići su se u studiju Radija Kastav potpuno udomaćili pa su najavljivali i puštali glazbene želje, pozivali slušatelje da im se jave i istražili svu opremu. Naravno, i sami su u nekoliko navrata istaknuli da bi željeli jednoga dana u školi imati takav studio. Sve nas je obradovao poziv Vitove ponosne none koja je pozdravila sve učenike i tražila glazbenu želju. U ugodnom društvu vrijeme je brzo prošlo. Želje i pozdravi na kraju emisije i povratak kućama s nadom da će se ovo iskustvo ponoviti. Zahvaljujemo Radiju Kastav na pozivu i podršci koju nam pružaju puštajući naše emisije. U studio nisu mogli stati svi radijski novinari naše škole pa su ovoga puta Radio Kastav posjetili sljedeći učenici: Vito Udovičić (6.a), Marko Vidoš (6.a), David Ljubojević (6.a), Fran Mioković (6.a), Dominik Petrlić (6.a), Tijana Mamula (6.e), Aurora Merle (7.a), Emili Batista (7.a), Karlo Bortul (7.a) i Stefan Jović (7.a).

Kako nam je bilo, pogledajte u galeriji, a cijelu emisiju možete poslušati ovdje.

Matejčići i njihove mentorice Jasmina Mamula i Nina Dukić Srok

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 19. 11. 2022. 10:15

Pozvani na Regionalno SUDOKU natjecanje

Hrvatska Mensa u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje organizirala je drugo Sudoku prvenstvo Hrvatske za osnovne i srednje škole na koje se prijavilo 7.766 učenika iz više od 400 škola, statistika kaže da je bilo gotovo dvostruko više prijavljenih učenika nego prošle godine.

U našoj školi sudjelovalo je 15 učenika od 5. – 8. razreda, a to su: Veronika Lučić, Aurora Merle, Bartol Pešić, Patrik Host, Karlo Bortul, Ana Tomić, David Ćorković, Mateo Filipović, Ivan Kalčić, Andrea Muškardin, Sanja Mamula, Josip Šebelja, Jakov Škopac, Boris Jugović i Igor Vasiljević.

Prema ostvarenim bodovima troje učenika je pozvano dalje na Regionalno SUDOKU natjecanje te im od srca čestitamo!

Josip Šebelja (8.b)Boris Jugović (8.e) i Aurora Merle (7.a).

Regionalno SUDOKU natjecanje održati će se 26. studenog 2022. u četiri najveća hrvatska grada Zagreb, Osijek, Split i Rijeka.

Nataša Maričić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Maričić  datum: 14. 11. 2022. 10:46

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2022.: JUBILARNA 10. Akcija „Knjige i sport“ - Zoran Roje u knjižnici OŠ „Sveti Matej“ Viškovo

Mjesec hrvatske knjige tradicionalno je u knjižnici OŠ „Sveti Matej“ vrijeme za Akciju „Knjige i sport“, dugogodišnju manifestaciju kojom punom snagom promičemo čitanje, sport i ideje olimpizma.  Akciju je 2012. godine pokrenula Vali Božić, nastavnica TZK-e, koja je uz školsku knjižničarku Jasminku Bertović, prof. glavni organizator druženja naših učenika sa članovima Hrvatskoga kluba olimpijaca te poznatim hrvatskim sportašima i sportskim djelatnicima.

Nastavnica Vali je od ove školske godine u zasluženoj mirovini, ali kako je i sama oduvijek od akcije, vrlo se aktivno uključila u organizaciju ovogodišnje jubilarne desete (10.!) Akcije „Knjige i sport“. U goste nam je došao Zoran Roje - proslavljeni vaterpolist i olimpijac!

Mnogobrojni šestaši i osmaši uživali su u gotovo dvosatnom druženju s vlasnikom srebrne olimpijske medalje iz Moskve (1980.) i zlatne olimpijske medalje iz Los Angelesa (1984.). Bilo je izuzetno zanimljivo slušati kako je inženjer brodskog prometa uplivao u svijet vaterpola. Saznali smo mnogo o njegovoj trenerskoj karijeri, kao i o treniranju hrvatske vaterpolo reprezentacije, a posebno je bilo zanimljivo čuti kakav je gušt uopće nastupati na olimpijadi i još osvojiti zlato! Naši su učenici imali priliku uživo vidjeti i među prstima osjetiti pravu pravcatu zlatnu medalju s OI u Los Angelesu, stvarno jedinstveno iskustvo!

Naravno, niti Zoran Roje nije mogao izbjeći redovna pitanja kojima „rešetamo“ članove kluba olimpijaca, a to su ona iz područja učenja i lektire. Tako smo čuli da je kao osnovnoškolac volio čitati, a da je kasnije, na putovanjima s klubovima ili reprezentacijom, knjiga uvijek bila prisutna kao dobar prijatelj za kratiti vrijeme.

Zanimljiv i poučan susret završio je, kao i uvijek do sada, savjetom našim učenicima: „Sport vas uči mnogočemu, a usvajanje novih znanja je najbolja stvar koja postoji. Također, kroz bavljenje sportom stječete mnogo prijatelja, a čovjek je bogat onoliko koliko prijatelja ima. I ono najvažnije, kroz sport naučite kako gubiti, naučite da je poraz sastavni dio života jer koliko god vam je tada teško, znate da dolazi nova utakmica i nove pobjede!“, poučio nas je Roje.

Nekako slično nas uče i knjige pa je naša  Akcija „Knjige i sport“ i u Europskoj godini mladih ponovno dokazala da je školska knjižnica pravo mjesto gdje mali i mladi ljudi, uz druženje i zabavu, mogu usvojiti mnoga nova znanja, vještine i spoznaje.                          Fotogalerija

Jasminka Bertović, školska knjižničarka

Fotografije: Vladimir Sušanj

 

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 8. 11. 2022. 11:33

Terenska nastava na Krku

Produženo bablje ljeto omogućilo je učenicima šestih razreda OŠ “Sveti Matej” prekrasan dan za upoznavanje spomenika rane hrvatske pismenosti na hrvatskom jeziku i glagoljici. Nakon učenja teorije i savladavanja glagoljičnih slova pošli smo na terensku nastavu na otok Krk 19. listopada 2022. Ni kvar jednog autobusa nije mogao utjecati na dobro raspoloženje izletnika.           

Prva stanica nam je bila grad Krk. U laganoj šetnji razgledali smo  gradska vrata,  vijećnicu, glavni trg Velu placu s bogato ukrašenim zdencem i Malu placu na križanju glavnih ulica rimskog Krka karda i dekumane te  zidine Frankopanskoga kaštela. Zaustavili smo se u uskoj uličici da bismo upoznali jedan od prvih epigrafskih spomenika na glagoljici Krčki natpis iz 11. stoljeća na zidu stubišta kanoničke kuće. Natpis spominje podizanje danas nepoznate građevine benediktinaca glagoljaša, njihova opata i tri stara hrvatska imena: Dobroslav, Radonja i Rugota.                                                                   

Druga stanica nam je bilo glagoljaško središte Vrbnik gdje nas je u župnom uredu dočekao vrbnički župnik Ivan Brnić i pokazao nam dobro čuvane najstarije rukopisne liturgijske knjige: Prvi vrbnički misal iz 1456. na pergameni (životinjskoj koži) koji ima 512 stranica ukrašenih inicijalima crvene boje i Prvi vrbnički brevijar iz 14. st. Ispričao nam je kako je jedna stranica Drugog vrbničkog misala iz 1462. ukradena i odnesena u SAD. Nakon zanimljivog predavanja o glagoljskim knjigama neprocjenjive vrijednosti prošetali smo vrbničkim ulicama i trgovima te se provukli kroz najužu ulicu Klančić široku samo 43 cm.           

Treća stanica nam je bio Jurandvor gdje se čuva “dragi kamen hrvatske pismenosti” u crkvi sv. Lucije kao lijeva oltarna pregrada. Vidjeli smo kopiju Bašćanske ploče, najvažnijeg cjelovito sačuvanog spomenika hrvatske pismenosti s kraja 11. st.  Saznali smo da je tekst u trinaest redaka darovnica hrvatskoga kralja Zvonimira kojom je benediktincima darovao posjed za gradnju crkve sv. Lucije. Pisali su ju opati Držiha i Dobrovit , a prvi put ime kralja Zvonimira zapisano je na hrvatskom. Pisana je glagoljicom  koja odražava prijelaz oble u uglatu te sadržava neka latinična i ćirilična slova. Original se čuva u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti u Zagrebu. Pretpostavlja se da je postojala i desna oltarna pregrada koja nedostaje.                                                 

Četvrta i posljednja stanica nam je bila Baška. Vozeći se, uočavali smo nekoliko velikih kamenih skulptura glagoljskih slova na Bašćanskoj stazi glagoljice. Prošetali smo ulicama vjetrovite Baške, a neki su učenici posjetili akvarij.
Veseli i radosni, s malo  više znanja, vratili smo se na Milihovo oko šest sati popodne gdje su nas dočekali naši nestrpljivi roditelji.          Fotogalerija

Sara Šokić 6.b

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 7. 11. 2022. 08:47

Školsko natjecanje SUDOKU 2022.

U petak 4.11.2022. godine točno u 12 sati u našoj školi se održalo Školsko natjecanje SUDOKU koje organizira Hrvatska Mensa uz potporu Agencije za odgoj i obrazovanje. U kategoriji KADETA (od 5. - 8. razreda) natjecalo se 15 učenika. Dok čekamo službene rezultate i konačnu ljestvicu na razini Regije Rijeka pogledajte bodove u tablici koje su učenici ostvarili na školskoj razini na nivou naše škole.

Čestitke svim natjecateljima!

Nataša Maričić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Maričić  datum: 5. 11. 2022. 11:29

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Mjesec: listopad, Dani kruha
Vrijeme: sedmi sat/prvi sat
Tko: Volonteri iz 2.E

Vrijedne ruke malih volontera obilježili su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.
Bilo je tu svega, svega što se radi  od brašna: kruha, kolača, pogača, raznih keksića.
Svoj rad od brašna predstavili su volonteri drugog E razreda na jedan vrlo neobičan način.
U školu su donijeli pekarske proizvode, hrabro, ali jako hrabro, svoj rad odnijeli su u posjet velikim učenicima sedmog E razreda.
Već je bio kraj sedmog sata za sedmaše, pomalo nervozni i jako gladni, strpljivo iščekujući zvono. Netko je pokucao na vrata. Otvorivši vrata zamirisali su: kruh, kolači, pogače…. Mali volonteri hrabro su ušli u učionicu, a sedmaši začuđeno gledali.
U gostima su objasnili cilj njihovog posjeta, podijelili su naučeno: Kako nastaju pekarski proizvodi. Najprije se pšenica posije, pa se njeguje, pa se žanje, zatim se odnosi u mlin, u mlinu se melje brašno, a od brašna, gle čuda! Ponosno su sedmašima ponudili kolače, kruh, pogače i sve ono što su donijeli, a napravili od pšenice. Duuuuugačak je to posao, težak je to rad.
Ponosni s velikim osmjesima na malim licima dijelili su svoje proizvode

Hvala drugi E spasili ste nas. Jedan pljesak za vas, odužit ćemo vam se.     Fotogalerija

Irena Zubčić
Koraljka Broznić Klić

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 3. 11. 2022. 11:21

Terenska nastava petaša u Dječjoj kući

Petaši naše škole uputili su se na terensku nastavu 25. listopada. Odredište je bila Dječja kuća u Rijeci. U autobusu je uvijek najzanimljivije pa je tako bilo i sada, iako je vožnja bila prilično kratka.  Slušali smo glazbu, pričali i zezali se.

Čim smo stigli u grad,  ušli smo u Dječju kuću. U prizemlju nas je dočekao veliki dnevni boravak s raznim igrama. Vrijeme za igru i druženje bilo je kratko jer smo morali krenuti u obilazak. Kako nas je bilo puno, organizatori su nas podijelili u dvije grupe pa je jedna išla u kino gledati film, a druga je slušala predavanje išla u obilazak i na radionice. Vidjeli smo galeriju, a zatim Šumu Striborovu koja nas se jako dojmila zbog ispunjenosti svim nijansama zelene boje i svoje mekoće po podu i zidovima. U šumi nismo mogli provesti previše vremena jer nas je čekala prva radionica na terasi Dječje kuće na kojoj smo izradili svoj crtani film. Nakon kreativne radionice krenuli smo u knjižnicu koja je jako velika i ima  puno knjiga namijenjenih djeci. Tamo smo prvo istražili knjižnicu, a onda krenuli i na rad.

U Dječjoj kući bilo je jako zanimljivo i poučno. Vjerujem da ćemo ju opet s radošću posjetiti.           Fotogalerija

Veronika Lučić, 5.e

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 2. 11. 2022. 17:52

3.a i 3.c na terenskoj nastavi u PP „Učka”

Usprkos najavljenoj kiši, 25. listopada 2022. hrabri su se trećaši u ranim jutarnjim satima uputili u Park prirode „Učka”. Vjeruju da su vile Učkarice imale svoje magične prste u ovome pa su uspjeli prošetati Land art stazom uz svega nekoliko kapi kiše. Oduševljeni šetnjom te pričama i legendama koje su slušali u mistično – maglovitoj, ali nadasve čarobnoj jesenjoj šumi, uputili su se u razgledavanje multimedijalnog Centra za posjetitelje „Poklon”. Jedan od najmodernijih visitor centara interaktivnog karaktera pružio im je doživljaj Učke na potpuno nov i zabavan način.

Oduševljeni terenskom nastavom i bogatiji za novo iskustvo, u poslijepodnevnim su se satima vratili u Viškovo s osmijehom na licu.            Fotogalerija

Maja Keš, dipl.uč.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 28. 10. 2022. 08:47

Jesenski odmor učenika

Jesenski odmor za učenike počinje 31. listopada 2022. godine i traje do 1. studenoga 2022. godine, s tim da nastava počinje 2. studenoga 2022. godine

Na nastavu se vraćamo u smjenu A:
- neparni razredi (1.,3., 5. i 7.) ujutro
- parni razredi (2., 4., 6. i 8.) popodne

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 24. 10. 2022. 20:46

Učenik 3.a Moreno Srok osvojio je 1. mjesto na natjecanju u izražajnom čitanju

Udruga "Portić" održala je svoje 3. natjecanje u izražajnom čitanju proznih književnih tekstova "I ti možeš biti teta/barba pričalica". Veliki broj prijavljenih učenika iz cijele Hrvatske, među kojima se našlo još nekoliko njih iz 3.a, bili su „opasna” konkurencija u izboru najvještijih čitačica i čitača, a naš je Moreno osvojio 1. mjesto u kategoriji trećih razreda čitajući tekst Sanje Pilić „Hoću letjeti”.

Tmurno, subotnje prijepodne 22. listopada 2022. uljepšalo je svečano uručenje diploma i nagrada (naravno, knjiga) nagrađenima, ponovno čitanje pomno odabranih tekstova,  osmijesi te ponos njihovih obitelji, mentorica i mentora.   Fotogalerija

Maja Keš, dipl.uč.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 24. 10. 2022. 07:42

„HNK Rijeka – prijatelj djece“ u posjetu našoj školi

U srijedu 12. listopada 2022. održan je posjet HNK Rijeka Osnovnoj školi „Sveti Matej“ na Viškovu u sklopu projekta „HNK Rijeka – prijatelj djece“.

HNK Rijeka u suradnji s Upravnim odjelom za odgoj i obrazovanje PGŽ, 2013.godine pokrenuo je projekt  „HNK Rijeka – prijatelj djece“.

Cilj ovog projekta je interakcija HNK Rijeka kao najveće sportske institucije u Primorsko-goranskoj županiji s najmlađim navijačima, animacija mladih na odabir sporta kao jednog od važnih faktora za zdravi rast i razvoj, kao i poticanje na kreativno navijačko izražavanje kroz fair play i pružanje mogućnosti cjelokupnog nogometnog doživljaja na utakmicama.

U prepunoj dvorani naše škole s pjesmom i oduševljenjem dočekani su Matija Frigan, Veldin Hodža i Duje Dujmović, mladi igrači riječkog kluba. Na samom početku smo se srdačno pozdravili i izmijenili poklone a zatim smo u ugodnom druženju u kojem su  članovi novinarske grupe postavljali pitanja dobili odgovore od naših igrača. Autogrami i fotografiranje s najdražim nogometašima, na samom kraju susreta, bilo je najveće zadovoljstvo za naše učenike.

Kako nam je bilo pogledajte na videu i u galeriji.

igraci-rijeke-posjetili-osnovnu-skolu-sveti-matej

Ravnateljica:
Ivana Žagar, mag. prim. educ.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 14. 10. 2022. 11:14

"Matematička liga" – 1. kolo

Ove školske godine i učenici naše škole uključili su se u matematičko natjecanje Matematička liga koje se kroz nastavnu godinu provodi u četiri kola u organizaciji Obrta za poduke Matzelcic iz Zagreba.

Prvo kolo održano je u četvrtak, 6. listopada 2022. na kojem je sudjelovalo osam  timova  i to četiri tima iz 6. razreda, dva tima iz 7. razreda i dva tima iz 8. razreda.
Na natjecanju je sudjelovalo  ukupno 286 škola odnosno 6470 učenika.
Naši su učenici postigli jako dobre rezultate, od kojih vrijedi izdvojiti tim osmih (8.) razreda koji se plasirao na 7. mjesto od ukupno 264  tima,  a članovi tog tima su učenici Josip Šebelja i Jakov Škopac, mentorica Nataša Maričić, prof.
I uspjeh ostalih je vrijedno spomenuti pa su se  tako učenici šestih (6.) razreda plasirali među prvu trećinu od ukupno 392 tima, mentorica Ines Kovač, prof. Jedan tim sedmih (7.) razreda plasirao se na visoko 20. mjesto od ukupno 316 timova, mentorica Doris Marčelja.

Čestitke učenicima i mentoricama!

Doris Marčelja, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 11. 10. 2022. 11:33

Čakavčići razveselili umirovljenike

Početak nove nastavne godine Čakavčićima Osnovne škole „Sveti Matej“ vrlo je aktivan. Vrijedno uče, ponavljaju, sastaju se i pripremaju za nastupe.

S veseljem su se odazvali pozivu Udruge umirovljenika i starijih osoba Općine Matulji koja je organizirala kulturnu manifestaciju povodom Europskog dana jezika, 26.9.2022.  Bilo je to zanimljivo događanje organizirano s ciljem isticanja važnosti materinskog jezika i čuvanja svog idioma od najranije dobi. Učenici su imali  priliku čuti kako zvuče tekstovi na različitim mjesnim govorima čakavskoga narječja, ali  i slovenskom, njemačkom i talijanskom jeziku, što ih je nadahnulo i potaknulo na samostalno stvaralaštvo. Kažu da se dobar glas daleko čuje, stoga je nedugo nakon spomenute manifestacije uslijedio poziv Udruge umirovljenika Viškovo koja je pozvala čakavčiće da uveličaju njihovu proslavu povodom Međunarodnog dana starijih osoba, 8.10.2022. S veseljem su se odazvali i razveselili drage umirovljenike.

Čakavčići vole domaću besedu, rado govore po domaću i s nestrpljenjem iščekuju nove nastupe.        Fotogalerija

Nina Dukić Srok, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 10. 10. 2022. 07:57

29. rujna - Međunarodni dan osviještenosti o gubicima i otpadu od hrane

2022. godina proglašena je Europskom godinom mladih. Prilika je to da naglasimo važnu ulogu djece i mladih u izgradnji bolje, zelenije i uključivije budućnosti. U našoj školskoj knjižnici izgradnja angažiranih „malih ljudi“ započela je već 29. rujna 2022., kada smo s prvašićima obilježili  Međunarodni dan osviještenosti o gubicima i otpadu od hrane.

„Hrana nije otpad, nije smeće…“ - jedna je od prvih rečenica u slikovnici „Kako su Dora i Mario spasili hranu“, u kojoj je na zanimljiv i poučan način prikazano što je otpad od hrane i kako se treba ponašati da bismo ga smanjili. Slikovnicu je svim prvašićima u Hrvatskoj doniralo Ministarstvo poljoprivrede, a mi smo ju u školskoj knjižnici čitali GLASNO jer je to najbolji i najveseliji način stjecanja i razvijanja čitateljskih vještina i navika.

Žalosno je da u Hrvatskoj kućanstva godišnje bace gotovo 300 tisuća tona hrane, dok s druge strane imamo gladnu djecu, odrasle, beskućnike… Zato su prvašići pažljivo slušali priču koju im je knjižničarka čitala te zajednički raspravljali o zanimljivim ilustracijama i ponašanju glavnih junaka. Tijekom sata su naučili da se hrana koju ne pojedemo može upotrijebiti na razne načine i da je za proizvodnju hrane potrebno mnogo truda i vremena pa su obećali da će i sami raditi sve što su ih Dora i Mario naučili. Super je što su slikovnicu dobili na dar pa će u čitanju moći uživati i kući sa svojim najmilijima. Knjižnica je također dobila dar(ove) – hrpu crteža malih prvaša u kojima su jako lijepo i maštovito prikazali kako su doživjeli slikovnicu „Kako su Dora i Mario spasili hranu“.         Fotogalerija

Jasminka Bertović, školska knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 7. 10. 2022. 11:41

Matejna 2022.

Povodom blagdana zaštitnika Općine Viškovo sv. Mateja, svake godine u rujnu održava se tradicionalna manifestacija „Matejna“. Ove godine glavna događanja planirana su u razdoblju od 23. do 25. rujna te će se ista održavati na parkiralištu Milihovo i cestama oko osnovne škole prema dječjem vrtiću Viškovo i Širolima. Slijedom navedenog obavještavamo Vas o posebnom režimu prometa koji će se odvijati te promjenama koje će se dogoditi vezano za parkiranje i prometovanje:

Parkiralište Milihovo biti će djelomično otvoreno za parkiranje do srijede, 21. rujna do 22:00 sata. Od srijede, 21. rujna od 22:00 sata do utorka, 27. rujna do 18:00 sati biti će zatvoreno za parkiranje.

Djelomično zatvaranje prometa biti će od 22. rujna 2022. godine od 07:00 sati do 23. rujna 2022. do 12:00 sati, te od 26. rujna 2022. godine od 07:00 sati do 27. rujna 2022. godine do 12:00 sati.

Djelomično zatvaranje prometa odnosi se na:

- skretanje sa glavne županijske ceste prema vrtiću i Širolima ostaje kao i do sada iz smjera vrtića može se voziti isključivo prema Širolima (zabranjeno skretanje prema glavnoj cesti);

- iz smjera Širola može se voziti isključivo prema vrtiću (zabranjeno skretanje prema glavnoj cesti).

Potpuno zatvaranje prometa biti će od 23. rujna 2022. od 12:00 sati do 26. rujna 2022. do 07:00 sati.

Potpuno zatvaranje prometa odnosi se na:

- vožnja iz smjera vrtića, Širola i sa glavne ceste prema raskrižju kod parkirališta Milihovo biti će zabranjena.

Ujedno Vas obavještavamo da u dane 22., 23., 26., 27. rujna,  školski autobus neće stajati na uobičajenom stajalištu već na stanici kod kioska Tiska (glavna cesta) na kojoj staju i druge linije.

Ljubazno molimo sve sudionike u prometu da se pridržavaju navedenih obavijesti te da poštuju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju.

Marina Jurić, dipl. tur. kom.
Direktorica TU TZ Viškovo

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 22. 9. 2022. 13:13

Hrvatski olimpijski dan (HOD)

U ponedjeljak, 12. rujna 2022. obilježili smo Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Općine Viškovo na našem školskom igralištu. Klubovi su predstavili svoje programe rada te su animirali učenike da se uključe u različite sportove.  

HOD je manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportom, ističe olimpijska načela izvrsnosti te potiče mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Simbolika HOD-a je bijela majica „zastava prijateljstva“ na kojoj je ucrtano pet krugova, kojom ističemo  olimpijsku simboliku univerzalnog fair playa, mira i prijateljstva.                      Fotogalerija

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 19. 9. 2022. 12:03

Potvrde o školovanju učenika

Dragi učenici i roditelji,


obavještavamo vas da je napravljena nadogradnja e-Dnevnika za učenike i roditelje s kojom smo u sustavu omogućili ispis potvrda o statusu školovanja za učenike osnovnih i srednjih škola. Učenici i roditelji sada mogu kroz e-Dnevnik ispisati potvrdu u svrhu dokazivanja da je učenik u aktualnoj školskoj godini upisan u program i razred, odnosno da ima status redovitog učenika.

Potvrde o školovanju učenika se mogu koristiti za različite svrhe (ostvarivanje prava na učenički prijevoz, dječji doplatak, stipendiranje i druge). Generirana potvrda je u pdf formatu, sadrži elektronički pečat i nakon što ju učenik ili roditelj preuzmu na računalo ili mobilni uređaj mogu ju slati elektroničkom poštom ili ispisati, ovisno o potrebama.

Ispis potvrda je omogućen u e-Dnevniku za učenike i roditelje koji je dostupan na poveznici https://ocjene.skole.hr. Učenici i roditelji koji imaju instaliranu CARNET-ovu mobilnu aplikaciju za e-Dnevnik potvrde o školovanju mogu generirati i u mobilnoj aplikaciji.

Upute za rad u kojima je prikazan ispis potvrda dostupne su na poveznici:

https://www.carnet.hr/wp-content/uploads/2022/09/e-Dnevnik-upute-za-ucenike-i-roditelje-1.pdf

CARNET

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 15. 9. 2022. 15:09

MATEJNA 2022.

BLAGOSLOV POVODOM POČETKA NOVE ŠKOLSKE GODINE

Poštovani učenici i roditelji,

Odlukom Školskog odbora petak 16.9.2022. je nenastavni radni dan, tj. taj dan nema nastave nego učenici imaju blagoslov u crkvi povodom nove školske godine i blagdana zaštitnika Općine Viškovo sv. Mateja po sljedećem rasporedu:

 • od 9,00 do 9,30 sati za učenike od 1. do 4.razreda
 • od 9,30 do 10,00 sati za učenike od 5. do 8. razreda

        Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 14. 9. 2022. 09:38

OBAVIJEST

Povodom blagdana zaštitnika Općine Viškovo sv. Mateja, svake godine u rujnu održava se tradicionalna manifestacija „Matejna“. Ove godine glavna događanja planirana su u razdoblju od 16. do 18. rujna te će se ista održavati na parkiralištu Milihovo i cestama oko osnovne škole prema dječjem vrtiću Viškovo i Širolima. Slijedom navedenog obavještavamo Vas o posebnom režimu prometa koji će se odvijati te promjenama koje će se dogoditi vezano za parkiranje i prometovanje:

Parkiralište Milihovo biti će zatvoreno od 12. rujna 2022. godine od 20:00 sati do 20. rujna 2022. do 18:00 sati radi održavanja manifestacije Matejna 2022.

Djelomično zatvaranje prometa biti će od 15. rujna 2022. godine od 07:00 sati do 16. rujna 2022. do 12:00 sati, te od 19. rujna 2022. godine od 07:00 sati do 20. rujna 2022. godine do 12:00 sati.

Djelomično zatvaranje prometa odnosi se na:

 • skretanje sa glavne županijske ceste prema vrtiću i Širolima ostaje kao i do sada
 • iz smjera vrtića može se voziti isključivo prema Širolima (zabranjeno skretanje prema glavnoj cesti)
 • iz smjera Širola može se voziti isključivo prema vrtiću (zabranjeno skretanje prema glavnoj cesti)

Potpuno zatvaranje prometa biti će od 16. rujna 2022. od 12:00 sati do 19. rujna 2022. do 07:00 sati.

Potpuno zatvaranje prometa odnosi se na:

 • vožnja iz smjera vrtića, Širola i sa glavne ceste prema raskrižju kod parkirališta Milihovo biti će zabranjena

Ujedno Vas obavještavamo da u dane 15., 16., 19., 20. rujna,  školski autobus neće stajati na uobičajenom stajalištu već na stanici kod kioska (glavna cesta) na kojoj staju i druge linije.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Marina Jurić, dipl. tur. kom.
Direktorica TU TZ Viškovo

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 7. 9. 2022. 16:13

Obavijest za buduće PRVAŠE

Prvog nastavnog dana, u ponedjeljak, 5. rujna učenici 1. razreda ne nose školske torbe. 
Udžbenike će dobiti u utorak, 6. rujna. 
 
Učiteljice budućih prvih razreda
  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 31. 8. 2022. 12:11

Obavijest o početku nastave u školskoj 2022./2023. godini

Nastava će u novoj školskoj 2022./2023. godini početi  5. rujna 2022. godine prema sljedećem rasporedu:

1. Neparni razredi (3., 5. i 7. razredi)  u 8.00 sati,

2. Parni razredi (2., 4., 6. i 8. razredi)  u 9.00 sati.

Svečani prijem i priredba za učenike 1. razreda i njihove roditelje bit će u 11.00 sati u velikoj školskoj dvorani.

Nastavu će, prvi tjedan, neparni razredi pohađati u jutarnjoj smjeni, a parni u popodnevnoj.

MOLIMO DA UČENICI SA SOBOM PONESU I ŠKOLSKE TORBE ZBOG PREUZIMANJA UDŽBENIKA!

Svim učenicima želimo sretan početak nove školske godine!

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 25. 8. 2022. 12:26

Potvrda o statusu redovitog učenika

Poštovani učenici, roditelji i skrbnici,

na poveznici: https://potvrde.skole.hr/login možete preuzeti i ispisati elektronički zapis/potvrdu o statusu redovitog učenika. Sustav za izdavanje e-potvrda o statusu školovanja redovitog učenika omogućava izdavanje potvrde u različite svrhe, a podatke o učenicima preuzima iz baze podataka e-Matica u kojoj su svi učenici. U padajućem izborniku moguće je izabrati svrhu potvrde. Prijava se za sve učenike vrši putem AAI@EduHr elektroničkog identiteta.

Potvrde za novu školsku godinu će biti dostupne od 2.9.2022.

Milana Jakšić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 25. 8. 2022. 11:58

Obavijest o zaprimanju zahtjeva uoči početka školske godine

https://www.opcina-viskovo.hr/pocetna/obavijest-o-zaprimanju-zahtjeva-uoci-pocetka-skolske-godine-0

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 25. 8. 2022. 11:55

Popis obveznih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava u OŠ „Sveti Matej“ Viškovo za školsku 2022./2023. godinu Vijest ima dokument u privitku

Sukladno članku 14. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, broj 116/2018.), sredstva za nabavu udžbenika za obvezne i izborne nastavne predmete učenicima osnovnih škola osigurana su u Državnome proračunu.

Udžbenici nabavljeni sredstvima Državnoga proračuna vlasništvo su Škole, učenici ih koriste te ih na kraju školske godine vraćaju u kompletu neoštećene.

Udžbenike za školsku 2022./2023. godinu učenici će preuzeti u školi početkom nove nastavne godine.

Nisu osigurana sredstva za nabavu dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutija za tehničku kulturu, likovna mapa, atlas…) te ih roditelji sami nabavljaju.

Molimo vas, obratite pozornost na nekoliko važnih napomena:

 • crvenom bojom označeni su besplatni udžbenici - ne treba ih kupovati!!!
  Besplatni udžbenici su vlasništvo Škole i učenici ih na kraju školske godine vraćaju u kompletu neoštećene.
 • dopunska i pomoćna nastavna sredstva (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutija za tehničku kulturu, pribor za istraživačku nastavu, likovna mapa, atlas…) nabavljaju roditelji samostalno.
 • Vjeronauk  i  Njemački jezik su izborni predmeti!
 • Informatika je obvezni predmet u  5. i 6. razredu,  u ostalim razredima je  izborni  predmet!
 • Informacije o nabavi likovnih mapa za učenike 1. – 4. razreda napisane su u popisu udžbenika ili u napomeni ispod razrednog popisa udžbenika. Informacije o nabavi likovnih mapa za učenike 5. – 8. razreda napisane su u popisu udžbenika.

Uprava Škole

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 4. 7. 2022. 14:25
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Travanj 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju