preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
vijesti

Obavijest o prelasku na online nastavu (5. - 8. razreda)

Poštovani učenici i roditelji,

slijedom vrlo nepovoljne epidemiološke situacije koja se brzo razvila tijekom prošlog tjedna, uz potporu Osnivača PGŽ, Stožera civilne zaštite Općine Viškovo i MZO, od sutra, 18. siječnja prelazimo na MODEL C nastave za sve učenike od 5. do 8. razreda. Nastava za učenike održavat će se prema redovnom rasporedu putem platforme Teams. Napominjemo da prelazak na Model C ne znači i izolaciju za učenike koji nemaju simptome i nisu bili u riskantnim kontaktima. Učenici kojima je određena mjera izolacije i dalje ostaju u istoj te prate nastavu putem platforme.

Trajanje mjere predviđeno je do 28.1.2022. s povratkom učenika u škole (Model A) od ponedjeljka 31.1.2022.

Učenici mlađih razreda (1. do 4.) nastavljaju s redovitom nastavom u školi zbog nešto povoljnije epidemiološke situacije.

U sljedeća dva tjedna, dok traje mjera online nastave, molim roditelje učenika da ne pohađaju izvanškolske aktivnosti (gdje dolazi do miješanja učenika) koje se odvijaju u prostorijama škole. Ova se mjera nadopunjuje s mjerom online nastave za učenike u cilju poboljšanja epidemiološke situacije u školi.

Za sva pitanja vezana uz provođenje nastave po Modelu C možete se obratiti svojim razrednicima.

Budimo odgovorni i čuvajmo se svi zajedno!

Ravnateljica:
Ivana Žagar, mag. prim. educ

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 17. 1. 2022. 16:43

Zahvala za donacije

Od srca se želim zahvaliti roditeljima, učenicima i djelatnicima škole što smo zajedničkim naporom uspjeli prikupiti 6145.00 kn za potrebe liječenja djevojčice KIARE GORŠIĆ čime smo pokazali solidarnost i suosjećanje spram djevojčice i njene obitelji u njihovoj borbi.

Ravnateljica:
Ivana Žagar, mag. prim. educ.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 13. 1. 2022. 18:14

Prijave za upis u prvi razred

Dragi roditelji budućih prvašića,

prijave za upis u prvi razred za školsku godinu 2022./2023. održat će se od 24. do 28. siječnja 2022. godine. Sve potrebne informacije o postupku prijave možete pronaći u rubrici Upisi u 1. razred.

Pedagoginja: Jasna Pipinić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 12. 1. 2022. 19:41

Čestitka

      

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 22. 12. 2021. 13:25

Božićna čestitka

Za djecu, ali vjerujem i za nas odrasle, nema radosnijeg razdoblja u godini od božićnog vremena koje je pred nama.

Sama riječ Božić umanjenica je riječi Bog i prvotni naziv djeteta Isusa, koji je kasnije prenesen i na sam blagdan njegova rođenja. Za kršćane to je slavlje rođenja Otkupitelja svijeta, a za sve ljude dobre volje slavlje mira i zajedništva.

U ovim zahtjevnim vremenima u kojima živimo upravo je mir, sloga, solidarnost i zajedništvo svih ljudi ono za čime čeznemo.

Drugo polugodište počinje 10. siječnja 2022. i to :

 • poslijepodne za 2., 4.,6. i 8. razrede
 • prijepodne za 1.,3.,5., i 7. razrede  

Čestit Božić, radosne blagdane te sretnu novu 2022. godinu svim učenicima, roditeljima i djelatnicima naše škole žele vam ravnateljica Ivana Žagar i vjeroučiteljica Jelena Kustić.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 22. 12. 2021. 13:23

„MATEJ“ broj 25!

Kraj kalendarske godine tradicionalno je u našoj školi vrijeme za novi „MATEJ“ - list školske knjižnice. Simbolično, 2021. Godinu čitanja zatvorili smo jubilarnim 25. brojem

Za knjižnicu se kaže da je središte/srce školskoga života, a “MATEJ” je rezultat svega lijepoga što se u školskoj knjižnici ostvaruje suradnjom školske knjižničarke s učenicima i učiteljima škole. „MATEJ“ je godišnjak koji tradicionalno izlazi uoči Božića pa je i po tome poprilično poseban i zanimljiv. Zatvara jednu kalendarsku godinu, a prati aktivnosti knjižnice OŠ „Sveti Matej“ i zbivanja u svijetu knjiga i knjižnica kroz dva polugodišta različitih školskih godina.

Nekako smo se nadali da će nas u 2021. dosadna korona pustiti na miru, ali ona je i dalje utjecala, kako na naše živote, tako i na rad školske knjižnice. Bez obzira na sve, nismo se dali, već smo i dalje neumorno širili znanje, informacije i dobre vibracije. Želite li saznati što se to sve događalo u našem svijetu knjiga tijekom Godine čitanja, slobodno bacite oko na 25. broj „MATEJA“! Hvala svima koji su proteklih 25 godina bili uz nas, a mi se (u ovim hladnim danima) toplo nadamo da ćemo se još duuuuugo družiti s vama…

JUBILARNI „MATEJ“ možete čitati u papirnatom obliku u školskoj knjižnici ili klikom na link ŠKOLSKE NOVINE.

Ugodnu zabavu, kao i uvijek, žele vam
Mladi knjižničari OŠ „Sveti Matej“
i malo starija knjižničarka Jasminka Bertović, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 21. 12. 2021. 13:18

Donacija taktilnih slikovnica Prvoj dječjoj knjižnici za djecu s oštećenjem vida

Čitatelji koji češće prate mrežne stranice naše škole ili “Matej”, list školske knjižnice, već doooobro znaju za našu učiteljicu Jadranku Novak i dugogodišnju suradnju naše školske knjižnice s Prvom dječjom knjižnicom za djecu s oštećenjem vida u OŠ Pećine. Učiteljica Jadranka izrađuje taktilne slikovnice još od 2010. godine, a ove godina izradila je dvije – „Postojani kositreni vojnik“ i „Lisica i roda“. Slikovnice za slijepu i slabovidnu djecu najčešće su veoma skupe, stoga i rijetko dostupne za nabavu pa će mališani u OŠ Pećine, zahvaljujući učiteljici Jadranki, moći uživati u čitanju poznate bajke i basne. O taktilnoj slikovnici „Postojani kositreni vojnik“ već ste mogli čitati na mrežnim stranicama škole, a u fotogaleriji možete vidjeti dio „Lisice i rode“, dvanaeste taktilne slikovnice učiteljice Jadranke. Školska knjižničarka je obje slikovnice predstavila učenicima naše škole u sklopu obilježavanja Noći knjige i Međunarodnog dana bijelog štapa 2021. Nakon toga, slikovnice su bile spremne za put na svoje pravo odredište. Ravnateljica Ivana Žagar, učiteljica Jadranka Novak i školska knjižničarka Jasminka Bertović odnijele su slikovnice u OŠ Pećine. Topli doček, kao i uvijek, priredile su nam knjižničarke Tanja Šupe i Ksenija Sobotinčić Štropin i defektolog-rehabilitator Javorka Milković.

Prosinac je mjesec darivanja, a nama je izrazito drago da je naš dar sada u pravim rukama koje čitaju prstima i srcem.              Fotogalerija

Jasminka Bertović, školska knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 20. 12. 2021. 10:48

Božićni sajam

Dragi učenici, roditelji, djelatnici škole, pozivamo vas na Božićni sajam koji će se u obje smjene održati u ponedjeljak 20. prosinca 2021. Podržite učenike PRO razreda i zadrugare i kupite nešto za sebe i svoje bližnje. Hvala.

PRO razred i zadrugari

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 17. 12. 2021. 18:38

HUMANITARNA AKCIJA „KIARA TREBA POMOĆ“

Šibenčanka djevojčica Kiara Goršić ima dijagnosticiran tumor na mozgu. U Hrvatskoj su roditelji djevojčice napravili sve što su mogli međutim trebaju pomoć izvana. Dodatna otežavajuća okolnost je što za Kiarinu bolest lijeka nema, sve što se radi je eksperimentalno. Svjesni su da Amerika nije čarobni štapić, ali daje ono što Hrvatska ne daje - šansa da zakorači u bitku i da na kraju tu bitku i dobije. Potrebno je 5 milijuna dolara, to je oko 32 milijuna kuna, tako da su na jednoj trećini maksimalnog mogućeg iznosa. Do sada su prikupili oko 2,1 milijun dolara ili 12 i nešto milijuna kuna. Svaki petak roditelji objavljuju na svojoj stranici na Facebooku “Kiara želi život” stanje svih računa, tu je račun Crvenog križa, telefonski broj 060, Kiarin račun, račun GoGetFunding aplikacije i račun mame Matee. Mnoge škole su se uključile u tu akciju pa na inicijativu djelatnika škole odlučili smo svi sudjelovati u akciji.

Molimo da se odazovete akciji po razredima i novac koji prikupite ćemo uplatiti na Kiarin račun.

Unaprijed se zahvaljujemo svima Vama koji ćete pomoći.

Ravnateljica i djelatnici škole

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 16. 12. 2021. 18:53

AKCIJA „MIR I DOBRO“ Vijest ima dokument u privitku

Policija kao i prethodnih godina postupa po operativnoj akciji „Mir i dobro“ koja se već tradicionalno provodi u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana povodom ostvarivanje povoljnog stanja javnog reda i mira, opće sigurnosti u predblagdansko i blagdansko vrijeme, sprječavanje nedozvoljene prodaje i nedozvoljene uporabe pirotehničkih sredstava, sprječavanje stradavanja osoba i nastanka štete na imovini od uporabe pirotehničkih sredstava i eksplozivnih tvari. Shodno navedenom u privitku vam dostavljamo preventivne letke operativne akcije „Mir i dobro“ s korisnim savjetima.

MUP RH

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 16. 12. 2021. 18:49

Dragi naši učenici, poštovani roditelji!

Bliži se vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana te primjećujemo učestalije korištenje pirotehničkih sredstava oko naše škole. Stoga vam i ove godine skrećemo pozornost na opasnosti te moguće teške i trajne posljedice njihovog korištenja.

Roditelji, molimo vas nemojte djeci kupovati pirotehnička sredstva i upozorite djecu na opasnosti do kojih može dovesti njihova uporaba!

Pirotehnička sredstva (petarde, rakete, prskalice, rimske svjećice, bengalske baklje) nisu igračke već eksplozivna sredstva pa njihovo korištenje može dovesti do teških ozljeda i ugroziti sigurnost djece koja borave u školskom okruženju.  

Stoga, učinimo zajedno sve kako bismo našu djecu zaštitili od ozljeđivanja!

Ravnateljica:
Ivana Žagar, mag. prim. educ.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 16. 12. 2021. 07:47

AKCIJA UZ MALIK „DJECA – DJECI“

Dragi roditelji i učenici!

Naša školska zadruga odlučila je razveseliti djecu Doma „Ivana Brlić Mažuranić“ zajedno sa DV Cvrčak i mrav iz Triblja.

Ove godine u doba nadolazećih blagdana odlučili smo učiniti dobro djelo pod akcijom koju smo nazvali „DJECA-DJECI“.

Namjera nam je pomoći i makar malo usrećiti djecu Dječjeg doma „Ivana Brlić Mažuranić“ u Rijeci (Potok) gdje su smještena djeca bez roditeljske skrbi u dobi od rođenja do sedme godine života. Ravnateljica doma gđa. Mravinac dala nam je smjernice u prikupljanju potrebitog:

*HIGIJENSKE POTREPŠTINE (vlažne maramice, kremice, kupke, aqua maris)
*HRANA (Bebimil 1, Bebimil 2, Hipp kašice raznih okusa)
*PRIBOR ZA KREATIVNO IZRAŽAVANJE (bojice, flomasteri, blok papir, papir u boji, gliteri, šljokice, plastelin...)

Donacije sakupljamo tijekom prosinca te se unaprijed zahvaljujemo svima na pomoći.

U akciju možete uključiti i svoje prijatelje te je svaka pomoć dobrodošla.

"VAŠE MALO NEKOME PUNO" 
Veseli nas vaša podrška....

Učiteljica Irena Zubčić

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 15. 12. 2021. 11:11

ŠSD Malik na Državnom natjecanju u JUDU 2021.

U organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza i pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta organizirano je Državno prvenstvo školskih sportskih društava Republike Hrvatske u JUDU 2021. godine. Najbolji judaši odmjerili su snage 10. i 11. prosinca u Vinkovcima. Kao najbolji od najboljih iz Primorsko-goranske županije, naši dečki iz ŠSD Malik nastupili su u sljedećem sastavu: Damjan Saninčanin, Goran Frljić,  Fran Žuža, Luka Krnjajić, Fran Mioković,  Andrej Škopac, Jakov Škopac, Paulo Benaš, Ivor Kurnoga, Mateo Manestar, Igor Vasiljević, Mateo Idžan i Enzo Vranješ. Pod budnim okom Vali Božić, nastavnice TZK-e i trenera Dina Pašića naši super dečki osvojili su 9. mjesto u državi! ČESTITKE i BRAVO!                     Fotogalerija

Vali Božić, nastavnica TZK

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 14. 12. 2021. 21:37

Projekt „Za sretnije djetinjstvo“ Vijest ima dokument u privitku

U sklopu projekta „Za sretnije djetinjstvo“ moguće je besplatno dobiti stručnu podršku za djecu s teškoćama u razvoju i za djecu s problemima u ponašanju. 

Uvjet za uključivanje je prebivalište/boravište na području Općine Viškovo, Grada Kastva i Općine Kostrena te nalaz nadležnog tijela ili Rješenje o primjerenom obliku školovanja ili mišljenje liječnika ili stručnjaka o važnosti uključivanja u rehabilitacijske programe. 

U okviru projekta kroz rad će stručnu podršku pružiti psiholog, socijalni radnik, socijalni pedagog, edukacijski rehabilitator i logoped. 

Javiti se možete na mail adresu: sretnije.djetinjstvo@gmail.com ili na broj telefona: 051/501-866. 

Dajana Stjepanović, mag. rehab.educ. 

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 8. 12. 2021. 11:45

Međunarodno istraživanje razvoja čitalačke pismenosti - PIRLS 2021. (Progress in International Reading Literacy Study)

PIRLS je obrazovni istraživački program kojim se  istražuju postignuća učenika u čitalačkoj pismenosti, a temelji se na kurikulumu nacionalnih jezika i načinima poučavanja i učenja čitalačke pismenosti u okviru svakoga od njih. Provodi ga Međunarodno udruženje za vrednovanje obrazovnih postignuća IEA (International Association for the Evaluation of Educational Achievement). U Republici Hrvatskoj provodi ga Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

PIRLS predstavlja važno istraživanje kako bismo bili informirani o rezultatima koje učenici u Republici Hrvatskoj postižu u odnosu na njihove vršnjake u drugim zemljama te kako bismo mogli usporediti nastavne programe i prakse poučavanja. Provedba istraživanja omogućava prikupljanje aktualnih podataka na nacionalnoj i međunarodnoj razini, a koji će doprinijeti unapređenju poučavanja i učenja čitanja u Republici Hrvatskoj.

PIRLS 2021.  peti je po redu ciklus istraživanja koji se, počevši od 2001. godine, provodi svakih pet godina. U Hrvatskoj je ovo drugi ciklus istraživanja: prvi PIRLS je proveden 2011. godine (a zatim je preskočen ciklus 2016.godine).

U istraživanju sudjeluju učenici iz 60 zemalja svijeta, među kojima je i Republika Hrvatska. A u Hrvatskoj je naša škola jedna od izabranih za provođenje istraživanja, čime je učiteljima i učenicima ukazana velika čast i odgovornost. Istraživanje je od nacionalnog značaja: učenici koji u njemu sudjeluju predstavljaju sve učenike njihove dobi u Hrvatskoj. Rezultati istraživanja ne prikazuju se na razini pojedinog učenika, učitelja i škole, već na nacionalnoj razini.

U našoj školi su u istraživanju sudjelovali učenici 5.b i 5.e razrednog odjela, njihovi roditelji te  učiteljice razredne nastave. Ovim putem im se, još jednom, iskreno zahvaljujemo na suradnji i pristanku sudjelovanja.

U provođenju istraživanja u našoj školi sudjelovale su profesorice: Milana Jakšić - učiteljica informatike, Irena Stević - socijalna pedagoginja i Jasna Pipinić – pedagoginja.

Rezultati koje su učenici u Republici Hrvatskoj postigli u PIRLS-u 2011. godine bili su iznadprosječni  - 8. mjesto na ljestvici od 45 zemalja.

Sigurni smo da će i ove godine rezultati učenika u Republici Hrvatskoj, na međunarodnoj razini, opet biti iznadprosječni!

Hvala svima na sudjelovanju i doprinosu!

Školska koordinatorica PIRLS 2021. istraživanja:
Jasna Pipinić, prof. - pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 1. 12. 2021. 20:06

eTwinning školska oznaka 2021-2022 za OŠ "Sveti Matej"

U našu školu stigla je svečana lenta eTwinning School 2021-2022. Svečani paket sadrži zastavu i priznanje Europske komisije (European Commission).

Oznaku eTwinningove škole ponosno nosi i naša škola kao i 93 predškolske ustanove, osnovne i srednje škole iz Hrvatske! Ovo je veliko priznanje za našu  inovativnost, osobito u područjima digitalne prakse i e-sigurnosti!

„Dobili ste ovo prestižno priznanje jer ste pokazali dosljednu i jasnu predanost pravom značenju akcije eTwinning. Pod vašim vodstvom vaša je škola koristila digitalne i kreativne alate kako bi poboljšala obrazovne rezultate vaših učenika, a vi ste se uključili u plodnu suradnju s drugim eTwinning školama.“

European Commission

Koordinatorica eTwinninga:
ravnateljica  Ivana Žagar

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 29. 11. 2021. 21:04

Europske oznake kvalitete

Europsku oznaku kvalitete dodjeljuje Središnja služba za podršku (CSS) učiteljima za rad na projektu koji je predložen za Europsku oznaku kvalitete od Nacionalne službe za podršku, te na kojem rade barem dva partnera koji su već primili Nacionalnu oznaku kvalitete za svoje radove.

Natječaj za eTwinningovu europsku nagradu najveće je priznanje za eTwinning projekte i dodjeljuje ga međunarodni stručni žiri najboljim projektima godine na europskoj razini.

Europsku oznaku kvalitete (EQL – European Quality Label) dobili smo za  projekte „Čarobne slikovnice godišnjih doba/ Magical picture books of the seasons (autorski projekt), Boje ljubavi/The colors of love (autorski projekt),  The beauty of reading/ Ljepota čitanja, Dan jabuka 2020., Dan ružičastih majica 2021. / Pink Shirt Day 2021, Webučionica 2.0/ WEBCLASSROOM, 100. dan škole Udruge Zvono 2021. i Ljepote moje domovine/ The beauties of my homeland“.                Fotogalerija

Ravnateljica:
Ivana Žagar, mag. prim. educ.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 29. 11. 2021. 10:34

GLASNI Mjesec knjige u Godini čitanja u knjižnici OŠ “Sveti Matej”

O nekim stvarima treba pričati glasno, a treba i GLASNO čitati! Glasno čitanje stavlja knjigu u središte pozornosti i predstavlja ju kao izvor ugodnog, vrijednog i uzbudljivog iskustva. Osim što daje djeci priliku da na najbolji način dožive vrijednost knjiga i čitanja, glasno čitanje je tako zabavno!

„Kako su Dora i Mario spasili hranu“

Zbog svih dobrobiti glasnog čitanja, školska knjižničarka je s učenicima prvih razreda (a, b, c, d i e odjeljenjem) GLASNO čitala slikovnicu „Kako su Dora i Mario spasili hranu“, u kojoj je na zanimljiv i poučan način prikazano što je otpad od hrane i kako se treba ponašati da bismo ga smanjili.

Slikovnicu je svim prvašićima u Hrvatskoj doniralo Ministarstvo poljoprivrede povodom Međunarodnog dana osviještenosti o otpadu od hrane, koji se obilježava 29. rujna svake godine. Mi smo iskoristili Mjesec knjige u Godini čitanja te smo se od 15. listopada do 15. studenoga 2021. u školskoj knjižnici družili s Dorom i Mariom te svašta lijepoga naučili.

Prvašići su obećali da će raditi sve što su ih Dora i Mario naučili, ali i da će naučiti slova kako bi i sami mogli čitati. Super je stvar što su slikovnicu dobili na dar pa će u čitanju moći uživati i kući sa svojim najmilijima.                 
                                                     Fotogalerija

OD „IZGUBLJENOG FLEGIJA“ DO NOVIH ČETVERONOŽNIH PRIJATELJA  (ČITANJE „ZAPAKIRANO“ U HUMANITARNU AKCIJU  -  2. dio)

Riječ je o malom projektu kojeg naša knjižnica već drugu godinu zaredom ostvaruje u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, Upravnim odjelom za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj i udrugom KRAS (Koordinacijska radna skupina za zaštitu životinja PGŽ-e). Zahvaljujući njima školska knjižnica je na dar dobila 35 primjeraka izuzetno zanimljive slikovnice “Izgubljeni Flegi”, koju s guštom čitamo s frendovima iz trećih razreda. U slikovnici je na veoma jednostavan, a poučan način prikazan odnos vlasnika i njegovog ljubimca, koji osim ljubavi i zabave, podrazumijeva i obveze koje vlasnik ima prema svom ljubimcu. U sklopu projekta spajamo glasno čitanje (ključno za razvijanje čitateljskih navika), edukaciju mladih o zaštiti životinja i odgovornom posjedovanju kućnih ljubimaca te humanitarnu akciju za Azil za nezbrinute pse u našem Viškovu.

Zajedničkom akcijom učenika 3.A, 3.B, 3.C, 3.D i 3.E razreda, njihovih odličnih učiteljica, nekolicine djelatnika škole i školske knjižničarke, uspjeli smo sakupiti odličan novčani iznos (960,00 kn!) kojim smo postali godišnji kumovi 3 psića iz azila! Naravno, VELIKA zahvala ide i roditeljima naših učenika!

Program Kumstva je jedan od načina pomoći nezbrinutim psićima jer im tom humanom gestom omogućavamo nešto ugodniji život u azilu. Naši novi četveronožni prijatelji su Mila, Chloe i Blacky, preslatke njuškice kojima smo pomogli za godinu dana, a naše su želje da što prije pronađu novi, topli dom.               Fotogalerija

Jasminka Bertović, školska knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 25. 11. 2021. 16:06

Dabar 2021.

Naša je škola (8. - 12.11.2021.) sudjelovala u međunarodnom informatičkom natjecanju Dabar.

Sudionici su bili predstavnici 4.d razreda s metoricom - učiteljicom Katarinom Sušanj Gregorović te predstavnici svih petih i sedmih razreda pod mentorstvom učiteljice informatike Milane Jakšić. Nadamo se da će se dogodine uključiti i ostali razredni odjeli sa svojim predstavnicima i mentorima.

Svim učenicima koji su zavirili u Dabrosvijet od srca čestitamo na uspjehu! Lijepo je biti dio ove priče.

Među najboljih 10% učenika se nalaze i naših 8 predstavnika:

 • u kategoriji MiliDabar: Melissa Bojić i Tia Andrijević iz 4.d;
 • u kategoriji KiloDabar: Leonid Kurelić i Dominik Benić iz 5.e te Sara Šokić iz 5.b;
 • u kategoriji MegaDabar: Josip Šebelja i Jakov Škopac iz 7.b te Igor Vasiljević iz 7.e!

Tjedan prije se održao i Dabroučitelj u kojem su se okušali i neki naši profesori. U 10% je, drugu godinu zaredom, i naš kolega Edo Antić. Čestitke mu!

Još jednom svim sudionicima velike čestitke i vidimo se sljedeće godine na Dabru 2022.!!!

Milana Jakšić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 23. 11. 2021. 13:21

Vukovar

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, Škabrnje i Nadina, obilježava se 18. studenoga.

Bitka za Vukovar bila je najveća i najkrvavija bitka u Domovinskom ratu. Opsada strane Jugoslavenske narodne armije, uz pomoć srpskih paravojnih snaga trajala je 87 dana, od kolovoza do studenog 1991. godine tijekom Domovinskog rata. Bitka je završena porazom lokalnog Zbora narodne garde, velikim razaranjem Vukovara i brojnim ubojstvima i progonom hrvatskog stanovništva. U borbama u Vukovaru poginulo je i oko 1.000 civila, a oko 7.000 hrvatskih vojnika i civila završilo je u zarobljeničkim logorima u Srbiji, gdje su pretežno bili izloženi zlostavljanjima.

U siječnju 1992. dogovoreno je primirje, privremeno prekidajući borbe u Hrvatskoj.

Vukovar predstavlja simbol otpora i hrabrosti, žrtve, pobjede i zajedništva pred kojim svi trebamo zastati i pokloniti se.

Žrtva svih poginulih i nestalih u Vukovaru nikada ne smije biti zaboravljena, ona ima značajnu ulogu u hrvatskoj povijesti, uspostavi samostalne, nezavisne i suverene države.

Pijetet i sjećanje posvećeni su također i onim žrtvama i stradalnicima Domovinskog rata koji su nestali i čije sudbine su još uvijek nepoznate. 

U trajno sjećanje, a posebice  na dan posvećen njihovoj žrtvi i stradanju, u spomen na njih upalimo svijeće na svojim prozorima i na ulicama. 

Sutrašnji dan provedite dostojanstveno i u miru, a u školi se vidimo u ponedjeljak jer ćemo petak spojiti s državnim praznikom i vikendom.

Današnje javljanje završit ćemo dirljivim citatom Siniše Glavaševića, hrvatskog novinara, simbola hrvatskog ratnog novinarstva :

Vjerojatno bih odustao i od sebe sama, ali ne mogu. Jer, tko će ostati ako se svi odreknemo  sebe i pobjegnemo u svoj strah? 

Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad – to ste vi.

Do slušanja!                            Fotogalerija

Nina Dukić Srok, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 17. 11. 2021. 18:28

Obavijest za tekući tjedan

Poštovani učenici i roditelji,

Odlukom Školskog odbora petak 19.11.2021. (radni dan) „spaja se“ s neradnim Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 18.11.2021.
Navedeni dan nema nastave.

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 15. 11. 2021. 20:21

Raspored autobusnih linija (važi od 16.11.2021.) Vijest ima dokument u privitku

U prilogu je vozni red za liniju 11 koja prometuje za vrijeme škole i koja postaje kružna, od sutra, 16.11.2021.

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 15. 11. 2021. 20:19

Važna obavijest za roditelje u svezi provedbe Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

Poštovani roditelji i ostali posjetitelji!

Od utorka, 16. studenog 2021. na snagu stupa Odluka stožera prema kojoj roditelji (i ostali posjetitelji) mogu ući u prostorije škole isključivo na dogovoreni termin uz predočenje valjane potvrde iz Odluke kako slijedi.

Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju i nadamo se nastavku uspješne i lijepe suradnje.

                                                                                                                          Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 15. 11. 2021. 20:15

„Zasadi stablo, ne budi panj!“

Naša škola pridružila se akciji pošumljavanja Hrvatske pod nazivom  „Zasadi stablo, ne budi panj!“. Mali humanitarci su pripremili sve za sadnju, a svojim znanjem i stručnim savjetima pomogla nam je učiteljica Marica Brala te smo ove godine posadili krušku, jabuku i smokvu. Želja nam je i dalje sudjelovati u ovakvim akcijama. Nadamo se da ćemo za par godina uživati pod krošnjama ovih voćki te u njihovim plodovima.  Fotogalerija

Vjeroučiteljica: Jelena Kustić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 15. 11. 2021. 15:17

Nosimo plavo 14.11.! Vijest ima dokument u privitku

Svjetski dan šećerne bolesti obilježava se 14.11. i tada se nose plave majice u znak podrške.
Udruga dijabetičara "Mellitus" Rijeka održala je edukaciju djelatnicima naše škole o utjecaju šećerne bolesti na samog bolesnika i njegovu obitelj, prepoznavanju stanja hipoglikemije i hiperglikemije kod osobe te načinu pružanja adekvatne pomoći.

S vama dijelimo korisne i jednostavne savjete o prepoznavanju tipova dijabetesa i pružanju pomoći osobama oboljelima od šećerne bolesti. Pogledajte u opširnije.

Još jednom zahvaljujemo udruzi Mellitus na edukaciji i materijalima. 

Irena Stević, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 12. 11. 2021. 13:41

Prvaci na Županijskom natjecanju iz juda

Dana 5.11.2021. na Županijskom natjecanju iz juda naši učenici zaslužili su veliku pohvalu za 1. mjesto: Jakov Škopac, Paulo Benaš, Ivor Kurnoga, Andrej Škopac, Mateo Manestar, Igor  Vasiljević, Luka Mileusnić, Luka Krnjajić, Fran Žuža, Mateo Idžan, Fran Mioković, Domagoj Stanišić, Aleks Mileusnić, Goran Frljić, Damjan Saninčanin i Enzo Vranješ pomeli su konkurenciju s ukupno 50 bodova. Učenici idu na Državno natjecanje u Viroviticu.                            Fotogalerija

ČESTITAM SVIMA! SRETNO DALJE!!

Vali Božić, nast.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 8. 11. 2021. 08:35

U ponedjeljak smo svi u školskim klupama Vijest ima dokument u privitku

Donosi se Odluka o provedbi nastave:

 prema modelu A (nastava u školi) za učenike od 1. - 8. razreda od ponedjeljka 8.11.2021. godine.

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 5. 11. 2021. 13:31

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2021. - AKCIJA „Knjige i sport“ Dr. Damir Matovinović u knjižnici OŠ „Sveti Matej“

Mjesec hrvatske knjige tradicionalno je u knjižnici OŠ „Sveti Matej“ vrijeme za Akciju „Knjige i sport“, manifestaciju koja traje još od 2012. godine i u kojoj se družimo s članovima Hrvatskoga kluba olimpijaca te poznatim hrvatskim sportašima i sportskim djelatnicima. Akciju je prije devet godina pokrenula Vali Božićnastavnica TZK-e, koja je uz školsku knjižničarku Jasminku Bertović, prof. glavni organizator druženja. U Godini čitanja nismo mogli zamisliti boljeg gosta od dr. Damira Matovinovića!  Ugledni liječnik i profesor te jedan od najznačajnijih hrvatskih nogometnih sudaca idealan je gost za druženje u kojem spajamo (samo) naizgled nespojivo - knjige i sport!

Tridesetak malih sportaša i knjigoljubaca uživalo je u ugodnom i vrlo poučnom druženju punom zanimljivih priča kojima nas je gost vodio kroz svoju bogatu sportsku i liječničku karijeru. Saznali smo kako je student medicine završio u sudačkim vodama, dotakli se suđenja i nogometa nekad i danas te popričali o poznatim nogometnim sucima i nogometašima. U drugom dijelu susreta gosta smo propisno „izrešetali“ pitanjima vezanima uz njegovo đačko doba, učenje i čitanje te dobili savjet da je „sve moguće, i učiti i baviti se sportom, ako postoji čvrsta volja!“. Za sam kraj dr. Matovinović nam je pripremio iznenađenje - donio je snimku utakmice Brazil – Novi Zeland sa Svjetskog nogometnog prvenstva iz 1982.! Bio je to šlag na tortu jer smo prekrasno druženje priveli kraju u društvu brazilskih nogometnih čarobnjaka te čak dva doktora na nogometnom terenu, dr. Socratesa i našeg dragog gosta, dr. Damira Matovinovića! Čisti dokaz da knjige i sport itekako idu zajedno!

Akcija „Knjige i sport“ je i u Godini čitanja ponovno dokazala da je školska knjižnica mjesto u kojem se uz druženje i zabavu stječu mnoga nova znanja, vještine i spoznaje. Bila korona ili ne…                    Fotogalerija

Vali Božić, nastavnica
Jasminka Bertović, školska knjižničarka

Fotografije: Vladimir Sušanj

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 3. 11. 2021. 12:47

Obavijest o organizaciji nastave nakon jesenskih praznika Vijest ima dokument u privitku

Sukladno epidemiološkoj situaciji, dana 28.10.2021. godine ravnateljica Osnovne škole „Sveti Matej“ Viškovo, Ivana Žagar, mag.prim.educ. donosi Odluku o provedbi nastave za dane 4.11.2021. četvrtak i 5.11.2021. petak.

Nastava će se provoditi prema:

 • modelu C (nastava na daljinu) za učenike od 5. – 8. razreda
 • modelu A (nastava u školi) za učenike od 1. – 4. razreda
  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Maričić  datum: 28. 10. 2021. 19:54

Obavijest o nošenju zaštitnih maski Vijest ima dokument u privitku

Dana 28.10.2021. godine ravnateljica Osnovne škole „Sveti Matej“ Viškovo, Ivana Žagar, mag.prim.educ. donosi Odluku kojom propisuje da svi djelatnici škole (učitelji, stručni suradnici, administrativno-tehničko osoblje i spremačice) te posjetitelji obavezno nose zaštitne maske prilikom ulaska i izlaska iz škole i kretanja po hodnicima.

Učenici od 5. – 8. razreda OBAVEZNO nose zaštitne maske prilikom ulaska i izlaska iz škole, u učionici tijekom nastave i prilikom kretanja po hodnicima.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Maričić  datum: 28. 10. 2021. 19:32

Pozvani na Regionalno SUDOKU natjecanje

Sudjelujući na školskom SUDOKU natjecanju 25.10.2021. godine od 5000 djece koji su sudjelovali na Sudoku natjecanju Hrvatske Mense, u 300 škola diljem Hrvatske, dvojica naših učenika 7.e razreda plasirali su se na Regionalno SUDOKU natjecanje.

Učenik Benjamin Matić sa 74 boda od mogućih 100 bodova te osvojenim 3.mjestom u kategoriji Kadeta (u regiji Rijeka koja obuhvaća Istru i Primorje) i Boris Jugović s 41 bodom su se izborili za odlazak na Regionalno natjecanje.

U četiri najveća hrvatska grada Zagreb, Osijek, Split i Rijeka održati će se 13. studenog Regionalno SUDOKU natjecanje pa im želimo puno ostvarenih bodova i što bolji uspjeh u ukupnom poretku! SRETNO!

Nataša Maričić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Maričić  datum: 28. 10. 2021. 18:06

Matteo Pranjić – Državni prvak u karateu

Čast nam je objaviti da je učenik naše škole – Matteo Pranjić (4.d), osvojio 1. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u karateu za mlađe uzraste – borbe (dječaci, 2012. godište – 31 kg), u organizaciji Hrvatskog karate saveza, održanom u Jastrebarskom 23./24. listopada 2021. godine.
Na Prvenstvu je nastupio u sklopu Karate kluba No Kachi, a Tea Ostojić i Esko Bajrić njegovi su treneri.
Da se trud i posvećenost isplate te da se u sportu može uživati potvrđuje i naš prvak: „Na natjecanje sam išao da se zabavim, nisam ni razmišljao o pobjedi!” (Matteo)

Čestitke našemu Matteu, njegovim roditeljima, trenerima i klubu!

Katarina Sušanj Gregorović, dipl. uč.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 27. 10. 2021. 07:55

SUDOKU natjecanje 2021.

U našoj školi prvi put je održano SUDOKU natjecanje 25.10.2021. u 12h koje organizira Hrvatska Mensa uz potporu Agencije za odgoj i obrazovanje.

Natjecanje se održava na tri razine: školsko - lokalno (provodi se u matičnoj školi, u trajanju od 45 minuta), regionalno i državno. Natjecanje se provodi u tri kategorije te su učenici od 5. do 8 razreda osnovne škole u kategoriji Kadeta. Na svim razinama i u svim kategorijama natjecanje je pojedinačno. Nažalost natjecanju nisu mogli pristupiti svi prijavljeni učenici zbog samoizolacije.

Svaka kategorija natjecatelja ima svoju rang listu i za svaku će se birati najbolji prema bodovnom pragu kojeg će prema rezultatima školskog natjecanja odrediti organizator. Iz svake kategorije bit će pozvano približno jednak broj natjecatelja na regionalno natjecanje.

Iskrene čestitke učenicima na ostvarenom broju bodova!

Nataša Maričić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Maričić  datum: 26. 10. 2021. 07:51

Tijana Mamula osvojila 1. mjesto na natjecanju I ti možeš biti teta/barba pričalica

Udruga Portić drugu godinu zaredom organizirala je natjecanje za djecu 1. – 6. razreda u izražajnom čitanju proznih književnih tekstova I ti možeš biti teta/barba pričalica. Ukupno su pristigla 144 videouratka učenika iz cijele Hrvatske, a 1. mjesto u kategoriji 5. i 6. razreda osvojila je Tijana Mamula iz 5.e razreda čitajući ulomak iz romana Mire Gavrana Kako je tata osvojio mamu. Svečana dodjela nagrada održana je 23. listopada na Trgu svete Barbare. Za osvojeno 1. mjesto Tijana je, između ostalog, dobila knjigu Čudo autorice R. J. Palacio.              Fotogalerija

Jasmina Mamula, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 25. 10. 2021. 15:57

Nacionalne oznake kvalitete

Za sudjelovanje u međunarodnim eTwinning projektima, tijekom prošle školske godine, učenici 4.d razreda, sadašnji 5.d razred, pod vodstvom svoje učiteljice Ivane Žagar nagrađeni su nacionalnim oznakama kvalitete.

Nacionalnu oznaku kvalitete (QL – Quality Label) dobili smo za  projekte „The beauty of reading/ Ljepota čitanja, Pusni običaji naših krajeva, Boje ljubavi/The colors of love, Dan jabuka 2020., Dan ružičastih majica 2021. / Pink Shirt Day 2021.“                       Fotogalerija

Hvala na suradnji mojim roditeljima i učenicima!

 

Ravnateljica:
Ivana Žagar, mag. prim. educ.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 25. 10. 2021. 14:11

Zahvala za donacije

Ovim putem se želim zahvaliti našim roditeljima koji su pokazali da imaju veliko ♥ te su organizirali skupljanje donacija za opremanje prostora posebnog razrednog odjela. Skupili su donacije u iznosu od 18.919,00 kn.

Dragi roditelji, od srca Vam HVALA!

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 25. 10. 2021. 13:16

Svjetski dan kravate

18. listopada na satu Hrvatskoga jezika učenici 7.c i 7.d razreda obilježili su Svjetski dan kravate. Čitajući neknjiževni tekst o tom neizostavnom modnom detalju koji već nekoliko stoljeća krasi naše vratove, učenici su uvježbavali vještinu vođenja bilješki. Evo koje je zanimljivosti u obliku natuknica, tj. u slobodom obliku vođenja bilješki, izdvojila Lucija Soldić iz 7.d:

- kravata: simbol uglađenosti i kulture
- Hrvati: kravatu Hrvati nisu patentirali, ali su ju prvi nosili u Europi
- naziv kravata: u Tridesetogodišnjem ratu hrvatski vojnici iz Vojne krajine čine dio francuske vojske i od 1667. poznati su kao „Royal Cravates“
- marama: vojnici nisu imali posebnu odoru, već su bili prepoznatljivi po marami koju su nosili oko vrata
- Luj XIV:  francuski kralj počinje nositi kravatu i tako širi njezinu popularnost
- materijal: od lanena platna, čipke ili muselina
- boja: u početku su kravate bile bijele, a otkad su stigle na britansko otočje ima ih u različitim bojama
- vezanje: postoje čak 84 načina vezanja kravate, a najpoznatiji je tzv. „windsorski čvor“
- Amerikanci pokreću industrijsku proizvodnju kravate, a Talijani joj daju umjetničke elemente

Danijela Bartolović Antić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 19. 10. 2021. 18:11

Solidarnost na djelu

Svi učenici i djelatnici škole sudjelovali su u 49. sabirnoj  akciji „Solidarnost na djelu“ 8.10.2021. god.  Moto akcije je bio „Ne dvoji, za drugog izdvoji". Sakupljala su se novčana sredstva kroz prodaju bonova zahvalnosti u vrijednosti od 1 i 5 kuna. Mi smo preuzeli bonove u vrijednosti 500 kuna. Zahvaljujemo se svim učenicima i djelatnicima naše škole koji su se od srca odazvali akciji. Pojedini razredi, kao što su 7.c i 4.e, zajedno sa svojim razrednicama su donirali dvostruko veći iznos novca od preuzetih bonova. Hvala svima!

Marica Brala, nast.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 15. 10. 2021. 08:57

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2021. U NAŠOJ ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

Dragi učenici, učitelji, ljubitelji knjiga i čitanja,

nadam se da ste spremi jer u Godini čitanja polako, ali sigurno stiže nam i onaj čarobni mjesec – Mjesec hrvatske knjige! Diljem naše lijepe Hrvatske od 15. listopada do 15. studenoga družit ćemo se s knjigama i čitati 100 na sat. Moto ovogodišnje manifestacije glasi „Ajmo hrvati se s knjigom“ jer je tema Mjeseca knjige „Hrvatski autori u Godini čitanja“.

U našoj školskoj knjižnici malo ćemo se hrvati s korona mjerama, ali puno više s knjigama i to kroz sljedeći program:

 1. Godina je čitanja pa ćemo puuuno čitati (hrvatske autore)! GLASNO čitati jer je ključno za razvijanje čitateljskih navika, a i tako je zabavno!
 • S prvašićima (a, b, c, d i e odjeljenjem) glasno čitamo slikovnicu „Kako su Dora i Mario spasili hranu“ i učimo ih kako se odnositi prema hrani, smanjiti njeno bacanje i uništavanje pa tako pomoći cijelom našem lijepom planetu.
 • S učenicima trećih razreda (a, b, c, d i e odjeljenjem) glasno čitamo slikovnicu „Izgubljeni Flegi“. Projekt kojim u suradnji s PGŽ i udrugom KRAS razvijamo svijest mladih o zaštiti životinja, a nakon toga i provodimo humanitarnu akciju za Azil za nezbrinute pse.
 1. Taktilna slikovnica „Postojani kositreni vojnik“ – upoznajemo najmlađe učenike s taktilnom slikovnicom naše učiteljice Jadranke Novak, njezinom namjenom, a zatim ju u Međunarodnom mjesecu školskih knjižnica nosimo u Osnovnu školu Pećine i darujemo prijateljima iz Prve dječje knjižnice za djecu s oštećenjima vida.
 1. Akcija „Knjige i sport“ - tradicionalna manifestacija kojom spajamo obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana i Mjeseca hrvatske knjige. U goste nam dolazi Damir Matovinović, ugledni liječnik i profesor te jedan od najznačajnijih hrvatskih nogometnih sudaca.
 2. 11. studenoga 2021. – obilježavaju se i slave razne prigode (živjeli!), a mi slavimo Dan hrvatskih knjižnica!

Više o svemu moći ćete pročitati nakon 15. studenoga. Bila Godina čitanja ili ne, slobodno se hrvajte s KNJIGAMA jer one su superhrana za naš mozak!

Jasminka Bertović, školska knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 13. 10. 2021. 15:58

Najava humanitarne akcije „Mladi protiv gladi”

Već tradicionalno, u listopadu, kada se obilježava Svjetski dan hrane (16.10.) i Međunarodni dan borbe protiv siromaštva (17.10.) naša će škola provesti humanitarnu akciju sakupljanja hrane i higijenskih proizvoda po principu „jedan učenik, jedan proizvod”.

Pozivam sve učitelje, djelatnike, roditelje i djecu naše škole da podrže akciju i donesu trajniji prehrambeni ili higijenski proizvod u školu od 18.-22.10.2021. Artikli će se skupljati u matičnim razredima djece. Sve prikupljeno u akciji bit će podijeljeno korisnicima Socijalne samoposluge „Kruh sv. Elizabete” u Rijeci.

Unaprijed od srca svima zahvaljujemo!

Vjeroučiteljica: Jelena Kustić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 12. 10. 2021. 09:13

Kuća halubajskega zvončara

9. listopada održana je svečanost polaganja kamena temeljca za izgradnju Kuće halubajskega zvončara. Halubajski zvončari su čuvari tradicije, običaja i identiteta Halubja i Kastavštine, a „Godišnji pokladni ophod zvončara s područja Kastva“ jedinstveni je kulturni događaj upisan na UNESCO-ov popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Kuća halubajskega zvončara je dio projekta  „Povežimo se baštinom“. Bit će to kuća s muzejskom postavom, ugostiteljskom ponudom i lijepo uređenim okolišom, te će zasigurno promijeniti turističku sliku našeg kraja na ponos svih mještana.

Na svečanosti su, uz brojne uzvanike i goste, nastupali i učenici naše škole. Svojim dojmljivim nastupom razgalili su srca okupljenih te pokazali kako se čakavska beseda u osnovnoj školi „Sveti Matej“ njeguje u svim razredima. Svoju ljubav prema Halubju, domaćoj besede i zvončarima kroz recital pokazali su: Julia Cetina, učenica 6.b razreda, Mateo Arapović i Patrik Host, učenici 6.e razreda te Moreno Srok i Zara Načinović, učenici 2.a razreda, pod vodstvom profesorice Nine Dukić Srok.

Moreno Srok i Mateo Arapović ujedno su imali značajnu ulogu stavljajući dijelove zvončarske „monturi“ u zvono koje je zamišljeno kao vremenska kapsula, dok je Patrik Host zajedno s najstarijim zvončarom položio kamen temeljac za Kuću. Čestitke našim učenicima!              Fotogalerija

Nina Dukić Srok, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 11. 10. 2021. 19:46

eTwinning Oznaka kvalitete Vijest ima dokument u privitku

Tijekom prošle školske godine 2020./2021. učenik 7. b razreda (sadašnji 8. b) Ivan Paurević te učenik i učenice 7. e razreda (sadašnji 8. e) Leo Lenac, Lucia Cetina, Lucija Zdrilić i Paula Žiganto, sudjelovali su pod vodstvom nastavnice Barbare Ruže Čirjak na eTwinning projektu „Izrada i upotreba modela u nastavi“ za koji su nagrađeni eTwinning Oznakom kvalitete (QL – Quality Label).

Također, eTwinning Oznakom kvalitete (QL – Quality Label) nagrađen je i projekt „Zaštitimo naš planet Zemlju u kojem je sudjelovala učenica 7. b razreda (sadašnji 8. b) Nina Medur te učenik i učenice 7. a razreda (sadašnji 8. a) Patrik Predović, Dora Sušanj, Laura Kozjak, Mia Hero, Sara Šebelja i Viktorija Bićanić.      

Barbara Ruža Čirjak, učiteljica geografije

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 6. 10. 2021. 11:57

Obavijest

Poštovani roditelji,

Škola je u Općinu Viškovo poslala popis učenika za šk.god. 2021./2022. pa Vam uz Zahtjev za sufinanciranje radnih bilježnica za učenike osnovne škole NE TREBA potvrda o pohađanju škole s naznakom razreda.

Tajnica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 6. 10. 2021. 11:11

Nacionalne oznake kvalitete i priznanja Udruge Zvono

Učenici 4.d razreda, sadašnji 5.d razred, pod vodstvom svoje učiteljice Ivane Žagar sudjelovali su u međunarodnim eTwinning projektima te je naš rad, trud i zalaganje tijekom prošle školske 2020./2021. godine  prepoznat za koja smo dobili nova priznanja i nacionalne oznake kvalitete.

Nacionalnu oznaku kvalitete ( QL – Quality Label ) dobili smo za autorski projekt „Čudesna tekućina voda“ i projekte „Webučionica 2.0 / WEBCLASSROOM i Ljepote moje domovine / The beauties of my homeland“.

Udruga hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono dodijelila nam je priznanja za autorske projekte: „„Čarobne slikovnice godišnjih doba/ Magical picture books of the seasons“ i „Čudesna tekućina voda“.

Hvala na podršci i suradnji mojim roditeljima i učenicima!                Fotogalerija

Ravnateljica:
Ivana Žagar, mag. prim. educ.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 6. 10. 2021. 08:32

Nagrađeni odgojno-obrazovni djelatnici

S velikim zadovoljstvom objavljujemo da je naša kolegica Sandra Mikšič izabrana kao jedna od najuspješniji odgojno-obrazovnih djelatnika u školskoj 2020./2021. godini!!

ČESTITAM U IME CIJELOG KOLEKTIVA!!

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 5. 10. 2021. 15:27

Dan učitelja

    

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 5. 10. 2021. 08:18

TZ Viškovo - najava CRO Race biciklističke utrke Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici i roditelji,

donosimo najavu biciklističke utrke CRO Race 2021. čija će 5. etapa proći kroz Viškovo.

Od 28. rujna do 3. listopada održava se šesto izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race. Dvadeset najboljih biciklista i biciklističkih timova iz Europe, Azije, Australije i Amerike proći će kroz šest etapa i više od tisuću kilometara te u svijet odaslati najljepše slike Hrvatske.

2. listopada 2021. godine kroz Viškovo će proći 5. etapa utrke. Prolazak biciklista predviđa se od 13:23 do 13:44 kroz centar Viškova, ispred zgrade Općine Viškovo. Biciklisti će dalje skretati prema Mladenićima, odnosno Ronjgima i Saršonima prema Drenovi.

Pozivamo Vas na uživanje u vrhunskom biciklizmu, dođite i podržite bicikliste u prolasku kroz Viškovo!

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 29. 9. 2021. 13:39

Raspored autobusnih linija (važi od danas) Vijest ima dokument u privitku

U prilogu objavljujemo raspored autobusnih linija koji vrijedi od danas, 23.9.2021.

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 23. 9. 2021. 18:28

Nacionalne oznake kvalitete

Tijekom prošle školske godine učenici 4.d razreda, sadašnji 5.d razred, pod vodstvom svoje učiteljice Ivane Žagar sudjelovali su u međunarodnim eTwinning projektima za koje su nagrađeni nacionalnom oznakom kvalitete.

 Nacionalnu oznaku kvalitete (QL – Quality Label) dobili smo za autorski projekt „Čarobne slikovnice godišnjih doba/ Magical picture books of the seasons“ i  projekt  „100. dan škole Udruge Zvono 2021.“

Hvala na podršci i suradnji mojim roditeljima i učenicima kojima želim puno uspjeha u učenju i radu.                      Fotogalerija

Ravnateljica:
Ivana Žagar, mag. prim. educ.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 17. 9. 2021. 20:02

Hrvatski olimpijski dan

10. rujna 2021.  obilježili smo Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD. Manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportom, ističe olimpijska načela izvrsnosti te potiče mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Simbolika HOD-a je bijela majica „zastava prijateljstva“ na kojoj je ucrtano pet krugova, kojom ističemo  olimpijsku simboliku univerzalnog fair playa, mira i prijateljstva.

U vrtićima i školama diljem Hrvatske organiziraju se brojne aktivnosti, različite sportske igre i aktivnosti na zraku kako bismo djeci kroz igru ukazali na važnost bavljenja sportom i vježbanja.

Kako smo mi obilježili HOD pogledajte u galeriji.

Vali Božić, nast.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 17. 9. 2021. 08:34

Klokan bez granica 2021.

Na međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica, održanom 10. lipnja 2021. sudjelovali su i učenici naše škole. Među 10 posto najuspješnijih učenika naše škole plasirali su se:
kategorija PČELICE: Roko Mečev i Jakov Jurić,
kategorija LEPTIRIĆI: Patrik Kripl i Sandi Paoli,
kategorija ECOLIER: Mateo Manestar, Patrik Host, Leonid Kurelić, Matej PopovSandro Vranješ,
kategorija: BENJAMIN: Josip Šebelja, Jakov Škopac David Peček.
Čestitamo!
Doris Marčelja, prof.
  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Maričić  datum: 16. 9. 2021. 09:28

Matejna 2021. - misa (blagoslov) povodom početka nove školske godine

 • 1. dio razredne nastave (učenici 2. i 4. razreda) PONEDJELJAK, 20.9.2021. u 18.00 h,
 • 2. dio razredne nastave (učenici 1. i 3. razreda) UTORAK, 21.9.2021. u 10.00 h,
 • predmetna nastava (učenici od 5. do 8. razreda) UTORAK, 21.9.2021. u 18.00 h. 

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 15. 9. 2021. 14:16

Cijepljenje djece 12+ Vijest ima dokument u privitku

Dragi roditelji!

U prilogu objavljujemo preporuke NZZJZ o cijepljenju djece starije od 12 godina.

Pedagoginja: Jasna Pipinić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 13. 9. 2021. 08:52

Raspored autobusnih linija Vijest ima dokument u privitku

U prilogu objavljujemo raspored autobusnih linija.

Tajništvo

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 6. 9. 2021. 17:49

Obavijest o subvencioniranom prijevozu

Poštovani roditelji,

učenika od 1. - 4. razreda koji imaju pravo na subvencioniranu pokaznu kartu prema čl. 69. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (udaljenost od škole najmanje ili više od 3 km: Kosi, Ferenci, Pogled, Saršoni, Klići, Globići, Marićeva draga, Benaši, Garići, Zorzići, Skvažići, Lučići) dobili smo od Autotroleja sljedeću obavijest:

Potvrde ne primamo (tako da ne morate dolaziti u školu po njih) pa će se učenicima koji su na popisu (koji je dostavljen u Autotrolej) preko ugovorne prodaje upisati prava.

Učenici koji imaju postojeće kartice tako neće dolaziti na prodajno mjesto, samo novi koji moraju izraditi kartice (plastike).

Za izradu plastike nije potrebna potvrda samo osobni dokument na kojem je vidljiv OIB ili izvod + jedna fotografija.

Upute o izradi kartice su navedeni u Načinu pružanja komunalne usluge koji je dostupan na web stranicama Autotroleja.

Ravnateljica:
Ivana Žagar, mag. prim. educ.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 3. 9. 2021. 13:54

Informacije o organizaciji rada u školskoj 2021./2022. godini Vijest ima dokument u privitku

Dragi naši učenici i roditelji!

Nalazimo se na početku nove nastavne 2021./2022. godine koja počinje 6. rujna 2021.

Ova godina, kao i prošla, će nam biti vrlo izazovna i puna odricanja, ali najvažnije je da svi budemo odgovorni prema sebi i drugima.

Zato molim i apeliram da se svi pridržavamo uputa i preporuka epidemiologa, kako bismo našim učenicima i djelatnicima omogućili zdrav i siguran boravak u školi.

Škola je dobila upute od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Sukladno tim uputama odlučili smo se za Model A: nastava u školi. U PROTOKOLU u prilogu dostavljamo vam tablice o organizaciji nastave za sve razrede.

Učenici od 1. – 8. razreda nastavu će pohađati u školi, u dvije smjene; jedan tjedan prijepodne, a drugi poslijepodne.

Učenici neće sami ulaziti u školu, već će čekati ispred škole na dogovorenom mjestu, dok po njih ne dođe učitelj/ica.

Nastava će se  za pojedini razredni odjel održavati samo u jednoj učionici, osim za potrebe nastave Tjelesno – zdravstvene kulture i Informatike. Dakle učenici neće mijenjati učionice. Time osiguravamo poštivanje epidemioloških mjera.

Učenici marendu mogu uzimati u školi ili nositi od kuće. Izlaženje izvan dvorišta škole neće biti dozvoljeno. Tijekom malih odmora učenici će ostati u učionici dok će tijekom velikog odmora učenici smjeti izaći van uz pratnju učitelja. Tijekom boravka na velikom odmoru dežurat će učitelji. Povratak u učionice nakon velikog odmora bit će uz pratnju učitelja.

Poštovani roditelji, pozivamo vas na odgovorno ponašanje i strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, što znači da djetetu morate svaki dan prije dolaska u školu izmjeriti temperaturu i samo zdravo dijete smije doći u školu.

Roditeljski sastanci kao i informacije za roditelje održavat će se u dogovoru s razrednicima i predmetnim učiteljima uz poštivanje svih epidemioloških mjera i pridržavanje fizičke distance.

Vrlo je važno da se svi pridržavamo uputa pri ulasku i izlasku iz škole prvog dana nastave, ali i svih ostalih, o čemu vam detalje dostavljamo u PROTOKOLU u prilogu.

Kao što vidimo, ova školska godina nas obvezuje na drugačija ponašanja, ali i u takvim uvjetima ostaje nam uvijek isti cilj, a to je da pružimo našim učenicima sigurno i zdravo školovanje kao i izvršavanje svih predviđenih programa koje obuhvaća naš kurikulum.

Želim vam svima sretnu, zdravu i uspješnu školsku 2021./2022. godinu!

Ravnateljica:
Ivana Žagar, mag. prim. educ.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 3. 9. 2021. 08:58

Potvrda o statusu redovitog učenika

Poštovani učenici, roditelji i skrbnici,

na poveznici: https://potvrde.skole.hr/login možete preuzeti i ispisati elektronički zapis/potvrdu o statusu redovitog učenika. Sustav za izdavanje e-potvrda o statusu školovanja redovitog učenika omogućava izdavanje potvrde u različite svrhe, a podatke o učenicima preuzima iz baze podataka e-Matica u kojoj su svi učenici. U padajućem izborniku moguće je izabrati svrhu potvrde. Prijava se za sve učenike vrši putem AAI@EduHr elektroničkog identiteta.

Milana Jakšić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 3. 9. 2021. 08:49

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti covid-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022.

Poštovani roditelji, dragi učenici,

na početku nove školske godine, a vezano uz stalnu potrebu provođenja epidemioloških mjera, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja su donijeli dokument koji možete u cijelosti preuzeti i pregledati putem  poveznice UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19.

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 1. 9. 2021. 10:33

Obavijest o početku nastave u školskoj 2021./2022. godini

Nastava će u novoj školskoj godini početi 6. rujna 2021. prema sljedećem rasporedu:

                                

Molimo sve učenike da prvi dan donesu školske torbe jer će preuzeti udžbenike. Prvog dana nastave učenici od 5. - 8. razreda trebaju nositi zaštitnu masku. Oni su obvezni svaki dan u školu doći s maskom koja im je potrebna za svako kretanje po školi izvan matične učionice (između ostaloga i u javnom prijevozu ako ga koriste).

 

Prvi tjedan nastave:

- neparni razredi (1., 3., 5. i 7.) su u jutarnjoj smjeni,

- parni razredi (2., 4., 6. i 8.) su u popodnevnoj smjeni.

 

Učenici od 1. – 4. razreda moraju imati zaštitne mase u autobusu ako koriste usluge javnog prijevoza, dok ih u učionici ne trebaju koristiti.

 

OBAVIJEST ZA UČENIKE 1. RAZREDA

SVEČANI PRIJEM  ZA UČENIKE 1. RAZREDA i njihove roditelje bit će u 11:00 sati ispred škole. U slučaju kiše svečani prijem učenika će biti u školskoj dvorani. Molimo da na prijemu prisustvuje samo jedan roditelj, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera (obavezno nošenje maski, poštivanje fizičke distance). Naši prvašići ne trebaju imati zaštitne maske niti nositi torbe prvi dan škole.

Sretan početak svim učenicima i djelatnicima škole!

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 1. 9. 2021. 10:26

Dodjela poklon paketa prvašićima

Molimo roditelje budućih prvašića da pročitaju sljedeću obavijest:

https://opcina-viskovo.hr/pocetna/javni-poziv-za-dodjelu-poklon-paketa-prvasicima-0

Potvrde ne treba dostavljati za djecu upisanu u NAŠU ŠKOLU jer za njih škola dostavlja potrebnu dokumentaciju.

Tajništvo

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 8. 7. 2021. 14:49

Popis obveznih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava u OŠ „Sveti Matej“ Viškovo za školsku 2021./2022. godinu Vijest ima dokument u privitku

Sukladno članku 14. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, broj 116/2018.), sredstva za nabavu udžbenika za obvezne i izborne nastavne predmete učenicima osnovnih škola osigurana su u Državnome proračunu.
Udžbenici nabavljeni sredstvima Državnoga proračuna vlasništvo su Škole, a postupanje s njima je regulirano Naputkom o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz Državnoga proračuna (Narodne novine, broj 46/2109.). Udžbenike nabavljene sredstvima Državnoga proračuna učenici dobivaju na korištenje te ih na kraju školske godine vraćaju u kompletu neoštećene.
Udžbenike za školsku 2021./2022. godinu učenici će preuzeti u školi početkom nove nastavne godine.

Molimo Vas, obratite pozornost na nekoliko važnih napomena:

 • crvenom bojom označeni su besplatni udžbenici - ne treba ih kupovati!!!
  Besplatni udžbenici su vlasništvo Škole i učenici ih na kraju školske godine vraćaju u kompletu neoštećene.
 • iz Državnoga proračuna nisu osigurana sredstva za nabavu dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutija za Tehničku kulturu, pribor za istraživačku nastavu, likovna mapa, atlas, karta) te ih nabavljaju roditelji samostalno.
 • Vjeronauk  i  Njemački jezik su izborni predmeti!
 • Informatika je obvezni predmet u 5. i 6. razreduu ostalim razredima je  izborni  predmet!
 • likovne mape ne treba kupovati! Informacije o nabavi likovnih mapa napisane su ispod razrednog popisa udžbenika, odnosno mape će se nabavljati u školi tijekom mjeseca rujna 2021.

Uprava Škole

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 5. 7. 2021. 10:02
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju