preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Himna škole

Priloženi dokumenti:
Tekst himne.pdf

e-Dnevnik

Brojač posjeta
 
vijesti

Potpisivanje lista prioriteta – prijavnica

Podsjećamo sve osmaše i njihove roditelje da dođu potpisati prijavnice za upis u srednju školu, prema dogovoru, u srijedu (11.7.2018.) od  9:00 - 11:00 sati. Potrebno je da dođe učenik i jedan roditelj. Prijavnice će biti pripremljene u školi kod razrednice/ka.

Milana Jakšić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 9. 7. 2018. 13:13

Popis udžbenika za školsku 2018./2019. godinu Vijest ima dokument u privitku

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo je 29. lipnja 2018. godine školama dopis kojim nas informira da će se u školskoj 2018./2019. godini koristiti novi udžbenici za nastavni predmet Informatika.
Informatika se uvodi kao obvezan predmet u 5. i 6. razredu, dok u 7. i 8. razredu ostaje izborni predmet. Udžbenik i radna bilježnica koji su do sada bili u uporabi od 5. do 8. razreda više ne vrijede jer će se nastava ostvarivati u skladu s odrednicama novog kurikula predmeta Informatika.
Odabir udžbenika i radne bilježnice za nastavu Informatike bit će objavljen nakon službenog dopisa Ministarstva znanosti i obrazovanja!

U prilogu je kompletan popis udžbenika za sljedeću školsku godinu.

Uprava škole

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 4. 7. 2018. 08:12

ODRŽAN PRIJEM ZA ŠKOLSKI ZBOR OŠ SVETI MATEJ I DJEČJI ŽUPNI ZBOR NEBESKE ISKRICE

Općinska načelnica Sanja Udović i zamjenica općinske načelnice Snježana Podobnik u ponedjeljak, 18. lipnja 2018. godine, u Domu hrvatskih branitelja ugostile su članice školskog zbora OŠ Sveti Matej i dječjeg župnog zbora Nebeske iskrice povodom uspjeha koji su zborovi postigli u proteklom razdoblju. U pratnji mladih talentiranih pjevača došli su i njihovi voditelji, mentori i suradnici Ivana Marčelja i Ljilja Ivkić kao i predstavnik Župe Sveti Matej, Vlč. Marijan Žderić.
Općinska načelnica i zamjenica općinske načelnice izrazile su zadovoljjstvo postignućima zborova, čestitale im te zaželile uspjeh u daljnjim nastupima, natječajima i  festivalima.                     Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 29. 6. 2018. 14:55

Glazbeni talenti zasvirali na satu glazbene kulture

Učenici 4.a razreda Jakov Gašparovski i Dario Vitas razveselili su nas glazbenim programom kojeg smo imali prilike čuti na posljednjem satu 4. a razreda glazbene kulture u ovoj školskoj godini.
Bez ikakvog ustručavanja i straha svoju vještinu sviranja prvi je demonstrirao učenik Jakov Gašparovski koji svira trubu tek nekoliko mjeseci u sklopu tečaja Limene glazbe Marinići. Jakov nam je odsvirao vježbu i Himnu zadrugara koju smo rado i zapjevali. Iznenadili smo se koliko je Jakov talentiran te mu želimo da u vježbanju i učenju bude ustrajan i ubuduće.
Učenik Dario Vitas harmoniku svira nešto duže (9. mjeseci), a sve pjesme koje izvodi naučio ga je profesor Zvonko Vukoja. Zasvirao nam je poznatu klapsku pjesmu Ružo crvena i pokazao točnost i  zrelost sviranja.
U nadi da će nam dogodine Jakov i Dario pripremiti i odsvirati nešto u duetu kako su i obećali, veselimo se početku, a još više i završetku 5.razreda.
Puno uspjeha u radu!                           Fotogalerija

Ivana Marčelja, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 29. 6. 2018. 14:48

Obavijest o održavanju dopunskog rada

                    

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 19. 6. 2018. 14:05

Obavijest o podjeli učeničkih svjedodžbi

Podjela učeničkih svjedodžbi bit će 5. srpnja 2018. godine prema sljedećem rasporedu:              

- u 8,00 sati – 1., 3., 5. i 7. razredi,
- u 9,00 sati – 2.,4. i 6. razredi,
- u 10,00 sati svečani oproštaj od učenika 8. razreda u školskoj dvorani.

Uprava škole

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 19. 6. 2018. 10:43

DOBRE VIBRACIJE KREĆU IZ ŠKOLSKE KNJIŽNICE (ŠEST GODINA HUMANITARNO-EKOLOŠKOG RADA)

U proljeće 2012. godine školska knjižničarka je saznala da Društvo multiple skleroze PGŽ-e treba pomoć u akciji sakupljanja plastičnih čepova. Čepove šalju na reciklažu i na taj način ostvaruju sredstva za nabavu raznih pomagala koja su potrebna članovima Društva. Šest je godina prošlo i godina je 2018., a naša humanitarno-ekološka akcija „Čepovima boca do invalidskih kolica!“ traje i dalje!        Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 14. 6. 2018. 08:55

Upisi u 1. razred

Upisi u 1. razred će se održati 18.6.2018. u 14:00 sati u Školi. Tada ćemo imati i roditeljski sastanak pa ćete dobiti sve potrebne infomacije.

Pedagoginja: Jasna Pipinić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 8. 6. 2018. 15:39

Izlet učenika petih razreda (Plitvička jezera, Senj)

Dana 21. svibnja 2018. godine učenici petih razreda u ranim jutarnjim satima krenuli su na izlet. Prvo odredište bila su prekrasna Plitvička jezera. Put je trajao dosta dugo, ali smo lako našli zanimaciju u autobusu (pjevanje, igrice, pričanje viceva…). Nakon tri sata vožnje (uključujući kraći predah u Senju gdje smo pojeli sendviče), stigli smo do Plitvica. Prvo što smo ugledali kroz prozor autobusa bili su mnogobrojni turisti koji su dolazili iz raznih dijelova svijeta. Na ulaz u naš najstariji nacionalni park morali smo zbog gužve malo pričekati, ali to smo pametno iskoristili za odlazak na toalet. Ušavši u park, odmah smo zamijetili predivnu prirodu punu drveća, jezera, životinja, različitih biljaka i najljepših slapova. Hodali smo po drvenim mostićima iznad jezera što je, doista, bio pravi užitak. Kada bismo prolazili pokraj slapova, kapljice vode bi nas prskale. Nakon razgledavanja jednog dijela jezera imali smo pauzu koju smo iskoristili za odlazak u suvenirnice koje su nudile sve i svašta – od slika i magneta do slagalica, figurica i privjesaka. Uslijedila je vožnja brodićem preko jezera Kozjak. Nastavili smo uživati u sunčanom danu, prirodnim ljepotama, čistoći i prekrasnim bojama vode. Još jednom, kraćom, vožnjom brodom i „vlakićem“ završio je naš posjet Plitvičkim jezerima. Od svježeg zraka smo ogladnjeli pa smo posegnuli za ruksacima i sendvičima koje su nam mame brižno pripremile. Uslijedio je povratak u Senj. Polako smo napuštali Liku i krivudavom cestom spuštali se podno Velebita kako bismo više saznali o najstarijem gradu Hrvatskog primorja – Senju. U kuli Nehaj slušali smo predavanje o izgradnji  kule, glagoljici, poznatoj senjskoj buri i uskocima. U sklopu kule posjetili smo muzej u kojem smo imali prilike vidjeti staro oružje, narodnu nošnju i topove. Popeli smo se na vrh kule s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad Senj, okolna mjesta, otoke i veličanstveno Jadransko more. Nakon neizostavnog sladoleda krenuli smo prema Viškovu. Ondje su nas čekali roditelji kojima smo odmah počeli prepričavati što smo doživjeli na izletu.                  Fotogalerija

Lana Mišić, 5.d

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 8. 6. 2018. 14:36

Održan susret učenika - 40. Proljeće u Ronjgima 2018.

Ustanova "Ivan Matetić Ronjgov" u suradnji sa općinom Viškovo i PGŽ, organizirala je 40. proljeće u Ronjgima. Kao i prijašnjih godina, tako je i ove godine organiziran rad umjetničko-stvaralačkih radionica koje su činila djeca i voditelji-mentori. Naša škola i ove je godine sudjelovala sa učenicama u radionici mladih skladatelja koju su vodili Vedran Gergorić, prof. i Ivana Marčelja, prof. U radionici je bilo šest skladatelja, pjevača i svirača koji su za vrijeme boravka u Ronjgima osmislili pjesmu te je promovirali u zajedničkom programu. Odabran je tekst simpatičnog naziva "Petak" iz zbirke Čakavčići pul Ronjgi 2017., kojeg su djeca uz pomoć i savjete voditelja samostalno uglazbila.                      
Mladi skladatelji-predstavnici naše škole bile su učenice Klara Sušanj, Klara Srok, Antonija Frelih i Veronika Vratović. Našim učenicama pridružili su se još Ana Xie Miškulin iz Osnovne škole " Vežica" i Dino Škrobonja iz Osnovne škole "Eugen Kumičić".
Susret je završio zajedničkom prezentacijom radionica i ručkom. Zahvaljujemo se organizatorima i vidimo se na 41. Proljeću u Ronjgima.         Fotogalerija

Ivana Marčelja, prof.

Foto: Vladimir Sušanj

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 8. 6. 2018. 14:08

Posjet vrtićara budućoj školi

U utorak su našu školu obišli budući školarci koji su do ljeta vrtićari dječjeg vrtića Zvončica, a od 3. rujna sjesti će u klupe prvih razreda naše škole. Kako naša škola izgleda i što se sve u njoj nalazi pokazala im je pedagoginja škole Jasna Pipinić, a posjet su spontano završili u učionici glazbene kulture iz koje je orila pjesma 4.b razreda koji je imao redovan sat.
Nakon upoznavanja, bilo je pjesme, igre s balonom i recitacija, kako od najmlađih tako od i učenika 4.b razreda koji su nedavno osmislili i održali završnu priredbu razreda.
Vjerujemo kako će ovaj spontani i neobičan susret ostati u sjećanju i velikima i malima.
Oprostili smo se zajedničkom pjesmom nakon koje su se djeca vratila u vrtić na Marinićima u pratnji tete Ljilje i Darije.                    Fotogalerija

Ivana Marčelja, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 7. 6. 2018. 21:38

Dan škole

Ove godine, 25. svibnja, obilježili smo Dan škole. Kako to već po tradiciji ide u jutarnjim satima organizirane su mnogobrojne sportske aktivnosti u kojim su sudjelovali svi učenici- sportaši naše škole. Nakon sportskog dijela, uslijedile su izložbe učeničkih radova koje su sa svojim mentorima izradili učenici- članovi tehničkih i likovnih radionica.
Svečani dio održao se u Domu hrvatskih branitelja s početkom u 18 sati. Na samome početku priredbe školski novinari su nam predstavili i pobliže opisali što se nalazi u novome broju školskog lista Tratinčica.                    Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 7. 6. 2018. 21:31

OBAVIJEST O ODABIRU AGENCIJA ZA PROVEDBU VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČKE NASTAVE Vijest ima dokument u privitku

Obavještavamo vas da je dana 29.05.2018. godine Povjerenstvo za odabir višednevne izvanučioničke nastave između pristiglih ponuda odabralo sljedeće agencije čije ponude su zadovoljile uvjete natječaja i koje će biti predstavljene na roditeljskom sastanku:

a) ponuda br.1/2018. (ekskurzija učenika 8. razreda) – Alibi d.o.o.-Umag, Domisan        putovanja-Rijeka – roditeljski sastanak održat će se 06.06.2018. u 19.00 sati.

             Pozivate se da na roditeljskom sastanku koji će se održati u gore navedenom terminu predstavite svoju ponudu (prezentacija može trajati 10 minuta), te će od navedenih ponuda roditelji odabrati jednu većinom glasova.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Maričić  datum: 30. 5. 2018. 15:24

Tijelovo 2018.

Sutra, u  četvrtak je Tijelovo, nema nastave, a nastave nema ni u petak. Dobili smo malo duži vikend za slavlje Tijelova, za proslavu krizme u subotu, za odmor, i naravno, za učenje koje će omogućiti poneku bolju ocjenu.
Vratimo se u ponedjeljak i nastavimo hrabro prema kraju školske godine!

Vesna Drmić, vjeroučiteljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 30. 5. 2018. 14:05

Upisi u srednje škole

Obavještavamo sve osmaše i njihove roditelje da je donesena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole za školsku godinu 2018./2019. Time je službeno započeo proces upisa osmaša u srednje škole. Sve važne informacije i dokumente je potrebno pratiti na mrežnoj adresi www.upisi.hr te na našoj Oglasnoj ploči na ovoj mrežnoj stranici.
Također, pozivamo sve roditelje osmaša da dođu na roditeljski sastanak u srijedu, 6.6.2018. u 17:30 sati u malu sportsku školsku dvoranu kako bi pravovremeno dobili sve potrebne informacije.
Sretno osmaši!

Milana Jakšić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 28. 5. 2018. 11:21

NOVI JUBILARNI BROJ "HALUBJANA INFO" (BROJ 20) Vijest ima dokument u privitku

STIGAO NAM JE NOVI JUBILARNI 20 BROJ INFROMATIČKOG LISTA UČENIKA OŠ "SV. MATEJ"

  :: opširnije :: 


objavio: Kristian Iskra  datum: 24. 5. 2018. 15:56

Obavijest za korisnike besplatnih udžbenika

Obavještavamo sve učenike Osnovne škole „Sveti Matej“ koji su korisnici besplatnih udžbenika Općine Viškovo da će u periodu od 11. lipnja do 15. lipnja 2018. godine u Osnovnoj školi „Sveti  Matej“ biti organizirano vraćanje udžbenika koje su koristili u školskoj godini 2017./2018. godine. Udžbenici će se preuzimati od 9.00 do 17.00 sati.

Molimo sve učenike da pregledaju sve udžbenike. Udžbenici ne smiju biti oštećeni i to na na način da isti ne smiju biti pošarani, ne smiju biti poderani, ne smije im nedostajati niti jedna stranica. Ukoliko se primijete navedeni nedostatci, korisnici udžbenika će morati nadoknaditi iste kupovinom novih primjeraka. Ukoliko neki udžbenik/udžbenici budu oštećeni, preostali udžbenici se neće preuzimati, već će biti potrebno oštećeni udžbenik nadomjestiti.

POTREBNO JE VRATITI SVE UDŽBENIKE U KOMPLETU. Pojedinačno udžbenici neće biti preuzimani.

Općina Viškovo

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 18. 5. 2018. 10:34

Poziv na Dan škole

     

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 18. 5. 2018. 09:58

Posjet bari Kapitovac

20. travnja 2018. godine u sklopu obilježavanja Dana voda i Dana planeta Zemlje – Eko dana, učenici i učiteljice 2.a, 2.c i 2.e razreda OŠ“Sveti Matej“ Viškovo, posjetili su jednu vodu stajaćicu u svom zavičaju, baru Kapitovac. Kapitovac je udaljen nekih četiristo metara od seoske ceste te do njega nije moguć pristup automobilom. Velika potreba za vodom u prošlosti je rezultirala izgradnjom lokvi da bi se u njoj sačuvala voda koja se sa strmih pobočja slijevala i čuvala  za napoj stoke. U prošlosti su ga koristili  prvenstveno mještani obližnjih sela Milohni, Jugi, Kapiti. Nepropusni sloj gline omogućava zadržavanje vode da ne otječe u podzemlje, a uz suhozid sa stepenicama za pristup lokvi vrijedna su kulturno graditeljska baština koju moramo sačuvati za budućnost. Kapitovac je lokva, koja se zbog neodržavanja pretvorila u baru. No, međutim radi se na njenom uređenju i vraćanju u prvobitno stanje. Kod Kapitovca su postavljeni stolovi i klupe te je uređena i iščišćena okolina i slobodan je pristup Kapitovcu. Učenici su uživali u igri oko bare, razgledavanju i uočavanju punoglavaca u bari te čistoći okoliša.      Fotogalerija

Milana Vukelić, mag.prim.educ.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 13. 5. 2018. 11:53

Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave Vijest ima dokument u privitku

TURISTIČKIM AGENCIJAMA

- svima -

 

Poštovani,

            ovim putem vas pozivamo da temeljem priloženog obrazca dostavite vašu ponudu za organizaciju i provedbu višednevne izvanučioničke nastave Osnovne škole „Sveti Matej“ Viškovo (ekskurzija  8.razreda)  za školsku 2018./2019. godinu.

            Potencijalni davatelj usluge je obvezan dostaviti ponudu do roka naznačenog na obrascu, u zatvorenoj omotnici s naznakom «Javni poziv» – ne otvaraj i brojem ponude. Ponude pristigle nakon roka navedenog u javnom pozivu neće se razmatrati.

            S poštovanjem,

                                                                                               Ravnatelj škole:

                                                                                               Josip Crnić, prof.

U privitku:

- obrazac javnog poziva za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Maričić  datum: 10. 5. 2018. 22:08

Natjecanje za učenike i mladež Europa u školi 2018.

Povodom Dana Europe, 09. svibnja u Zagrebu je održana svečanost uručenja nagrada najuspješnijim učenicima i mentorima na natjecanju Europa u školi 2018. Svake godine na zadanu temu u tri kategorije: literarna, likovna i glazbena dospije velik broj radova. Ove godine skladalo se, slikalo i pisalo na temu Razmisli što čini Europu?

            Nakon prošlogodišnjeg uspjeha kada je skupina učenika osvojila posebnu nagradu za glazbeni rad, ove smo godine bili još uspješniji. Školska skladba osvojila je 3. nagradu na državnoj razini u kategoriji glazbeni izričaj. Tekst za pjesmu Šarene pahulje, potpisuje i ove godine učenica 8. A razreda Ivana Gubo pod mentorstvom Nine Dukić Srok, prof. Za glazbu i izvedbu zadužene su učenice nižih razreda naše škole: Veronika Vratović, Antonija Frelih i Klara Srok pod vodstvom mentorice Ivane Marčelje, prof.

Dan je protekao u veselom ozračju te nastupom i izvedbom nagrađene skladbe u Europskom domu Zagreb. Fotogalerija

                       Čestitke nagrađenim učenicama!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Maričić  datum: 10. 5. 2018. 21:55

Majevica – Sportske igre na starinski način

„Majevica“ – fešta od mladega leta održala se 6.5.2018. kao i svake godine prve nedjelje u mjesecu svibnju. Manifestacija je posvećena tradiciji, očuvanju kulturno-povijesne baštine, kuhinje i starinskih običaja halubajskog kraja. Tradicionalno naša je škola sudjelovala u sportskim starinskim igrama pod vodstvom učiteljice Ivane Žagar. Učenici su se pokušali igrati na način kako su se igrali njihovi  nonići i none.

Učenici svih prvih razreda okušali su se u skakanju u vrećama, kako pogodit lonac zavezanih očiju, u bacanju potkova i potezanju  špaga. Nakon igara počastili smo se krafnama i sokom.

Kako nam je bilo pogledajte u galeriji.

HVALA učenicima i roditeljima na suradnji!

                                                                                Ivana Žagar, mag.prim.educ.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Maričić  datum: 9. 5. 2018. 09:21

Školski zbor pobjednik XXII. festival duhovne glazbe "Iskrice" u Vodnjanu Vijest ima dokument u privitku

Dana 5. svibnja 2018. godine svanuo je jedan predivan dan. Nakon dugog iščekivanja 28 članova školskoga zbora uputilo se na XXII. festival duhovne glazbe, koji se već dugi niz godina održava u Istri, u gradu Vonjanu. Ovogodišnje geslo festivala bilo je Isus, nada mladih. 
Školski zbor natjecao se u kategoriji osnovnih škola i novih skladbi. Ovo je tek druga godina našega sudjelovanja na ovome festivalu, a rezultati su ostali zapaženi. Pjesma s kojom se naš zbor proslavio i odnio glavnu nagradu je skladba Putem nade. Tekst je osmislila i napisala Mirela Tuhtan, uglazbila učiteljica, ujedno i naša voditeljica Ivana Marčelja, a aranžirao Aleksandar Valenčić. Solistica zbora je Ana Jurišić, učenica 6.e razreda. Pjesma Putem nade proglašena je pobjedničkom pjesmom festivala, a uz to, zbor je osvojio i 1. nagradu za najbolju izvedbu.     Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 8. 5. 2018. 07:52

Izlet 6.e razreda (NP Brijuni – Glavani park)

27. travnja 2018. učenici 6.e razreda s razrednicom Vali Božić i prijateljima uživali su na svom završnom izletu. Posjetili smo Nacionalni park Brijuni i Glavani park – najbolji adrenalinski park u Istri.
Krenuli smo već u sedam sati jer nas je brodić iz Fažane u devet sati prebacio na prekrasne Brijune. Lijepo vrijeme samo je još više naglasilo sve ljepote ovog nacionalnog parka. Uživali smo u turističkoj vožnji vlakićem po otoku, posjetili Safari park, fotografirali se s mnoštvom zanimljivih životinja, a najdraža nam je bila slonica Lanka. Malo smo žalosni što se poznati papagaj Koki sakrio i nije želio pričati s nama. Posjetili smo i crkvicu sv. Roka, Kochov kamenolom, Prirodoslovni muzej s prepariranim životinjama i izložbu fotografija Josip Broz Tito na Brijunima. Malo smo „igrali“ golf na lijepo uređenim golf terenima i divili smo se poznatom stablu masline koje je staro 1600 godina. Bilo je prekrasno na Brijunima i mnogo smo novoga vidjeli i naučili. Drugi dio izleta bio je rezerviran za igru i zabavu i to u najboljem adrenalinskom parku – Glavani park. Naučili smo se penjati i koristiti karabinere i rolere. Bili smo jako spretni i hrabri jer smo prošli sve tri „rute“, a ona najteža, „crna ruta“, nalazi se čak 10 metara iznad zemlje i završava sa 120 metara dugačkom zip linijom. Neki su radije zaobišli takve visine pa su uživali u druženju s domaćim životinjama na maloj životinjskoj farmi ili su se opuštali u visećoj mreži u hladu. Za kraj smo još malo vrištali od uzbuđenja jer smo jednostavno morali isprobati najveću atrakciju parka, a to je 11 metara visoka ljuljačka.
Kući smo krenuli umorni, ali jako sretni. Mnogo toga smo naučili i odlično smo se zabavili. Bio je to najbolji izlet ikada!          Fotogalerija

6.e razred s razrednicom Vali Božić

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 7. 5. 2018. 13:00

Noć knjige 2018. u školskoj knjižnici

Sedma Noć knjige održala se u ponedjeljak 23. travnja 2018. To je manifestacija koja popularizira knjige i čitanje, a organizira se u povodu obilježavanja Međunarodnog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige. Ovogodišnja tema bila je „Budućnost knjige“. Naša školska knjižnica pridružila se obilježavanju manifestacije u sklopu matineje Noći knjige programom koji smo nazvali „Knjiga – jučer, danas, sutra“.
Druženje smo započeli pričom o prvim knjigama, nastavili pregledom knjiga kroz vrijeme, došli do današnjih dana i završili maštanjem kakve će knjige biti u budućnosti. Pričali smo o vrijednosti knjiga u našim životima i zašto je dobro čitati, raspravljali o lektiri (UF!) i zaključili da trebamo čitati što god nas veseli – stripove, romane, pjesme, basne, bajke ili priče. Profesorica Jasmina Mamula ponovno je sa svojom dramsko-scensko-recitatorskom skupinom oduševila i zabavila brojnu publiku u knjižnici. Izveli su nam nekoliko scenskih igara, monologa i recitala pa nam na taj način pokazali kako knjiga živi u različitim oblicima i medijima. Uživali smo u igrokazima „Zašto mene svi odgajaju“, „Julio i Romea“ i „Ole i Trufa“. Lijepo je bilo čuti domaću čakavsku besedu u recitalu „Ča more more“, a program smo završili monologom „To se pamti zauvijek“.
Ovaj dan ćemo zaista pamtiti zauvijek jer je bio super! Bilo je veselo i poučno jer smo u isto vrijeme obilježavali dvije značajne manifestacije - Noć knjige i Dan planeta Zemlje! U programu naše matineje sudjelovali su učenici četvrtih, petih i šestih razreda, a organizatori(ce) su bile, kao i uvijek, Jasmina Mamula, profesorica hrvatskoga jezika i književnosti i Jasminka Bertović, školska knjižničarka. Tko o tome želi znati nešto više, sve mu na stranici nocknjige.hr piše!              Fotogalerija

Mladi knjižničari

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 2. 5. 2018. 12:45

Ekskurzija osmih razreda

Od 26. do 27. travnja 2018. god., u pratnji naših razrednica i ostalih učitelja, krenuli smo na dvodnevnu ekskurziju u Dalmaciju. U jutarnjim satima okupili smo se ispred škole. Uzbuđeni i pomalo nestrpljivi ušli smo u autobus te se zaputili prema našem prvom odredištu - Ninu. Vrijeme provedeno u Ninu iskoristili smo za razgledavanje i upoznavanje njegovih povijesnih znamenitosti. Najviše pažnje posvetili smo staroj crkvici sv. Križa iz 9. stoljeća poznatoj i kao „najmanja katedrala na svijetu“ te kipu Grgura Ninskog koji se nalazi pokraj crkve sv. Anselma. Biskup Grgur Ninski, najpoznatiji od šezdeset ninskih biskupa, bio je veliki zagovornik i borac za staroslavenski (hrvatski) jezik, uporabu glagoljice te glagoljaško bogoslužje. Zasigurno je svima poznata legenda Grgura Ninskoga vezana uz njegov palac koji morate dotaknuti te zamisliti želju. Naravno da smo i mi zamislili svoje želje, a po izlizanome palcu zaključujemo da će nam se one i ostvariti. Naše sljedeće odredište bio je grad Zadar. Posjetili smo i razgledali njegovu kulturnu baštinu i turističke atrakcije: forum, crkvu sv. Donata i katedralu sv. Stošije, ali i ono što nas se najviše dojmilo, Morske orgulje te Pozdrav Suncu. Obje znamenitosti je osmislio arhitekt Nikola Bašić te su postale jednim od najvažnijih simbola grada Zadra. S ovoga se mjesta pruža prelijep pogled na Zadarski kanal, otoke i očaravajući zalazak sunca. Nakon uživanja u ljepotama Zadra, krenuli smo putem hotela, smještenog nedaleko Šibenika. Uživali smo u vožnji i predivnoj razvedenoj jadranskoj obali i bistrome moru. Nakon što smo se udobno smjestili u atraktivni i nedavno redizajniran hotel Jure, večerali smo razne ukusne delicije, a potom se uputili prema dugo očekivanome disku, organiziranome u susjednome hotelu. Sljedeće jutro smo svoje slobodno vrijeme iskoristili sunčajući se na predivnoj plaži, uživajući u suncu, mirisu mora i tišini prirode. Zadnje odredište bio je Fun park Mirnovec, nedaleko Biograda na Moru. Park pruža brojne zabavne atrakcije koje smo u potpunosti iskoristili. Dobro smo se zabavili i uživali u brojim zanimljivim sadržajima. Na Viškovo smo se vratili u večernjim satima, sretni, pomalo umorni, ali obogaćeni novim iskustvima i znanjima. Ovim izletom zaokružili smo naše osmogodišnje školovanje koje će nam ostati u lijepom sjećanju.            Fotogalerija

Tea Tomljanović, 8.b

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 2. 5. 2018. 12:33

Posjet ŽSGO Marišćina u Klani

Učenici: Iris Frlan, Antea Ljubas, Marija Magdalena Ljubas i Leon Brenko posjetili su, u pratnji prof. Marice Brala, ŽCGO Marišćina u Klani u subotu, 21. travnja 2018. g. Povod posjetu bila je državna smotra „Lijepa Naša“ koja će se održati u hotelu „I“ u Zagrebu od 4. do 6. svibnja 2018. g. Tema s kojom ove godine navedeni učenici predstavljaju svoju školu, ali i županiju, je gospodarenje otpadom u Primorsko- goranskoj županiji. Tijekom posjeta učenici su imali priliku upoznati se s načinom gospodarenja otpadom u novom postrojenju u Klani.  

Iris Frlan, 8.b

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 2. 5. 2018. 11:49

Viškovo ima svoju pjevačku zvjezdicu

Svima nam je poznat hrvatski natjecateljski pjevački talent show Zvijezdice koji se od 2014. godine emitira u programu RTL televizije. Ove godine Viškovo je imalo svoju predstavnicu, pjevačku zvijezdicu IVU LJEVAR, učenicu 8. E razreda. O njenom sudjelovanju i uspjehu u showu osobno je sa nama podijelila svoje iskustvo: " Gledajući moje vršnjake, sve me je više vukla želja prijaviti se u show i zapjevati na velikoj pozornici pred stotine kamera. Odgađala sam prijavu svake godine, dok ove, nisam odlučila postati dio natjecanja. Dani su prolazili i napokon, došao je dan kada su me organizatori showa pozvali i rekli da sam unutar top 60 pjevača od preko 2000 prijavljenih. Tako sam s roditeljima krenula na snimanje emisije u Beograd.               
Pjevati na pozornici uz brojne kamere i pred žirijem bilo je zaista čarobno. Ono što ću ipak zauvijek pamtiti i nositi u srcu jesu prijateljstva i znanja koja sam stekla. Moja avantura tek je započela i nadam se da ću imati priliku još barem koji put stati na pozornicu i osjetiti taj poseban osjećaj". - istaknula nam je Iva.
Slušajući i gledajući Ivu na školskim nastupima i njenu pjevačku zrelost, sigurni smo da uspjeha i glazbenih prilika neće nedostajati.

Snimku Ivinog nastupa možete pogledati u programu RTL Televizije, 19. svibnja (subota) u 20 sati.

Ponosni smo na Ivu i njezin uspjeh te joj želimo uspješnu pjevačku budućnost i u srednjoj školi!              Fotogalerija

Ivana Marčelja, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 2. 5. 2018. 11:14

Orijentacijsko trčanje učenika 5. razreda

U okviru programa Trening životnih vještina kao završni projekt, učenici 5. razreda su, s razrednicama, organizirali orijentacijsko trčanje.
Pet predstavnika svakog odjela su trčali dok su ih ostali bodrili i navijali. Na osam raspoređenih točaka u okolici škole, pronalazili su kartice s tri pitanja i na njih morali odgovarati. Orijentirali su se pomoću karte.
Oni koji su imali najbolji rezultat, a uz to i najviše točnih odgovora su pobijedili. Na cilj su, nakon 17:45 minuta, stigli predstavnici 5.b razreda koji su i pobijedili! Slijedili su ih redom: 5.a, 5.e, 5.c i 5.d.
To smo sve povezali s Eko danom kojeg smo obilježili 23.4.2018.
Učenici su ovim projektom ostvarili postavljene ciljeve: aktivno su sudjelovali u programu Trening životnih vještina i primijenili svoja znanja, kvalitetno proveli vrijeme i lijepo se zabavili. A u fotogaleriji ćete to najbolje i vidjeti!

Milana Jakšić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 26. 4. 2018. 11:48

Pilot-projekt e-ispitivanja za sedme razrede iz fizike i informatike

Razvojem informacijsko-komunikacijske i računalne tehnologije, intenziviranim opremanjem hrvatskih osnovnih i srednjih škola za pojačanu nastavu informatike te usmjeravanjem međunarodnih istraživanja (PlSA, TIMSS) prema računalnoj platformi, pokazuje se potreba usmjeriti razvoj i istraživanje prema  e-ispitivanju što uključuje e-izradu ispitnih pitanja, e-provedbu, e-ocjenjivanje, e-objavu rezultata i njihovu analizu.
Zato je Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja  u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja pripremio pilot-projekt e-ispitivanja iz fizike i informatike koje je bilo provedeno u sedmim razredima osnovnih škola, na uzorku od 1000 učenika.
I naši sedmaši, koji su to željeli i dobrovoljno pristali, bili su dio tog uzorka. Ispit se sastojao od 5 pitanja iz informatike i fizike te popratnog upitnika za učenike, ukupnog trajanja oko 30 minuta.
Zahvaljujemo svim učenicima 7.-ih razreda te njihovim roditeljima što su pristali biti dijelom ovog važnog međunarodnog istraživanja!       Fotogalerija

Stručni tim za provođenje istraživanja:
Pedagoginja: Jasna Pipinić, prof.
Profesorica informatike: Milana Jakšić, prof.

Jasna Pipinić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 26. 4. 2018. 11:19

e- TIMSS 2019

Učenici 4.-ih razreda naše škole bili su dio velikog međunarodnog istraživanja trendova u znanju matematike i prirodoslovlja (Trends in International Mathematics and Science Study), koje se provodi u 58 zemalja u svijetu.
Istraživanje provodi IEA – Međunarodno udruženje za vrednovanje obrazovnih postignuća (International Association for the Evaluation of Educational Achievement).
To je nezavisna međunarodna organizacija koju čine nacionalne istraživačke institucije i vladine agencije, a koja provodi međunarodna istraživanja učeničkih
postignuća od 1959. godine.
Nositelj istraživanja u Republici Hrvatskoj je Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja.
Istraživanje je od nacionalnog značaja: učenici četvrtih razreda koji su u njemu sudjelovali predstavljaju svu djecu njihove dobi u Hrvatskoj.
TIMSS, temeljem dobivenih rezultata, omogućuje zemljama sudionicama istraživanja planiranje promjena i unapređenje nacionalnih obrazovnih sustava.
Zahvaljujemo svim učenicima 4.-ih razreda te njihovim roditeljima što su pristali biti dijelom ovog važnog međunarodnog istraživanja!

Stručni tim za provođenje istraživanja:
Pedagoginja: Jasna Pipinić, prof.
Profesorica informatike: Milana Jakšić, prof.

Jasna Pipinić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 26. 4. 2018. 11:15

Učenici 4. d razreda sudjelovali u radionici globalnog obrazovanja na temu Pravilno odvajanje otpada

Povodom Dana planeta Zemlje, koji se u našoj školi tradicionalno obilježava kroz niz eko aktivnosti, u suradnji s Udrugom Žmergo održana je radionica globalnog obrazovanja za učenike 4. d razreda.
Kroz zanimljive aktivnosti, igru i razgovor naučili smo kako pravilno odlagati i odvajati  različite kategorije otpada te koji organski otpad u našim domovima možemo kompostirati.
Analizirali smo naše prehrambene navike,  zaključivali koliko otpada stvaramo tijekom dana, raspravljali na koje sve načine naše navike zagađuju okoliš te što sve možemo promijeniti kako bismo postali odgovorni građani koji su svjesni da su svoju planetu posudili od potomaka, a ne naslijedili od predaka.                    Fotogalerija

Maja Keš, dipl.uč.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 25. 4. 2018. 19:56

60. natjecanje mladih tehničara

Državno natjecanje iz tehničke kulture održano je u Poreču je od 9. do 12. travnja 2018. Kao prvaci PGŽ u dva različita područja na  natjecanju su sudjelovali Antonio Kinkela 6.d i Carlo Colazio 8.d. U području graditeljstva Antonio je odlično izradio dvokrako stubište a u području elektronike Carlo je odlično sastavio sklop za ispitivanje polariteta dioda i tranzistora. Družili smo se  s najboljim tehničarima RH i  vrlo uspješno se natjecali. Sretni smo što smo bili sudionici ovog natjecanja. Zadovoljni smo organizacijom natjecanja Ministarstva, Agencije i Hrvatske zajednice tehničke kulture kao i smještajem i prehranom u hotelu Valamar Zagreb. Stekli smo nova znanja o tehnici a četiri dana su nam brzo  protekla.     Fotogalerija

Carlo Colazio i Antonio Kinkela
 

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 17. 4. 2018. 11:38

Dan otvorenih vrata

U sklopu profesionalnog informiranja i usmjeravanja učenika 8.-ih razreda, organizirat ćemo Dan otvorenih vrata koji će se održati u OŠ “Sveti Matej“ u Viškovu, 2. svibnja 2018. godine od 15,00 do 18,00 sati, u maloj sportskoj dvorani.
To je mogućnost upoznavanja srednjih škola i obrazovnih programa koje nude, kao i upoznavanje s mogućnostima zapošljavanja ili daljnjeg školovanja.
Učenici 8.-ih razreda posjetit će Dan otvorenih vrata organizirano, s učiteljima, a roditelje pozivamo da se odazovu i upoznaju s mogućnostima srednjoškolskog obrazovanja u Primorsko – goranskoj županiji.

Pedagoginja:
Jasna Pipinić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 10. 4. 2018. 10:58

Održane 14. glazbene dječje čarolije

26. ožujka u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održane su glazbene dječje čarolije u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Primorsko-goranske županije i OŠ Viktora Cara Emina - Lovran.
Riječ je o natjecanju zborova i smotri glazbenih aktivnosti djece i mladih Primorsko-goranske županije.
Naš školski zbor na smotri je sudjelovao po prvi puta. Za tu prigodu, članovi zbora od 2.-8. razreda izveli su dvije skladbe: "Sunce" - D. Šimek i V. Miculinić Prešnjak i skladbu "Djeca ljubavi" - R. Dujmić i N. Ninčević.
Pjevače je na gitari pratio  učenik osmog razreda Dorijan Biondić, a na violini učenica petog razreda Klara Sušanj.
15tak članova zbora također je sudjelovalo i u izvođenju himne Županije - Zavičaju tebi.
Himnu je izvelo 70 pjevača združenih u zajednički zbor uz pratnju tamburaškog orkestra "Gora" pod vodstvom dirigentice Nedjeljke Poljančić, prof.
Program smotre vodila je Nina Dukić Srok, prof.
Za članove zbora i njihovu voditeljicu nastup na smotri donio je veliko iskustvo i želju da se i dalje trudimo biti što uspješniji.
Zahvaljujem se svim članovima zbora na velikom trudu kojeg ulažu u svaki nastup i promociju zborskog pjevanja i naše škole.
Svim učenicima i djelatnicima škole, školski zbor s voditeljicom Ivanom želi radostan i blagoslovljen Uskrs!                   Fotogalerija

Ivana Marčelja, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 2. 4. 2018. 10:40

Uskrsni blagdani – proljetni praznici 2018.

Uskrsni blagdani skladno prate proljetno školske praznike koji počinju 29. ožujka i traju do 8. travnja.
U školske klupe se vraćamo 9. travnja u ponedjeljak, 1., 3., 5. i 7. razredi u popodnevnu smjenu a 2., 4., 6. i 8. razredi u jutarnju smjenu.

Želimo vam blagoslovljen Uskrs i dobar odmor za školske praznike. Vidimo se u travnju.  

Ove godine se često čuje: Uskrs je rano! Već 1.travnja!
Danas ćemo vam ispričati zašto se najveći kršćanski blagdan Uskrs slavi svake godine drugog datuma.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 27. 3. 2018. 13:01

3. humanitarna akcija

Naša škola i župni caritas župe „Sveti Matej“ organizirali su 3. humanitarnu akciju u ovoj školskoj godini pod nazivom Pomaganje je in! Pomozi i ti!, od 20.3. do 24.3.
Glavni događaj humanitarne akcije bila je košarkaška utakmica u četvrtak 22.3 u 19 sati. Publika je ulaznice „plaćala“ namirnicama i higijenskim potrepštinama namijenjenim najpotrebnijim stanovnicima Viškova.
Učenici i djelatnici škole koji nisu bili  u mogućnosti prisustvovati utakmici svoj su prilog pomoći ostavljali u jednoj od učionica škole, a učenici osmog razreda su ih pomogli prenijeti do caritasa, od kuda će biti proslijeđene korisnicima.
Zahvaljujemo svim darovateljima!

Vesna Drmić, vjeroučiteljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 23. 3. 2018. 20:13

Uspjeh učenica na natječaju Europa u školi 2018.

Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska u školskoj godini 2017./2018. 24. puta organizira Natjecanje Europa u školi na razini Republike Hrvatske.
Tim povodom u OŠ "San Nicolo" u Rijeci upriličen je prigodan program i dodijela nagrada na županijskoj razini učenicima koji su na zadanu temu prema odluci povjerenstva uspješno pisali, slikali, skladali i pjevali.
Naše učenice nagrađene su u dva izričaja:

LIKOVNI IZRIČAJ:
Tema: MOJ NAJDRAŽI EUROPSKI  DVORAC
Nagrađene učenice: LORENA BURIĆ i EMA MATANOVIĆ
Mentor: INGA GALOVIĆ, prof.

GLAZBENI IZRIČAJ:
Tema: RAZLIČITOST NAS POVEZUJE I ČINI BOLJIMA
Skladba: ŠARENE PAHULJE
Tekst: IVANA GUBO
Mentor: NINA DUKIĆ SROK, prof.
Glazba i izvođač: KLARA SROK, ANTONIJA FRELIH i VERONIKA VRATOVIĆ
Mentor: IVANA MARČELJA, prof.

Čestitke nagrađenim učenicama i mentorima uz želje za uspjehom i na državnoj razini natječaja.             Fotogalerija

Ivana Marčelja, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 23. 3. 2018. 08:24

Tanjur pun dobrote učenika 4. d razreda

Učenici 4. d razreda s mentoricom i razrednicom Majom Keš sudjelovali su u video natječaju Udruge Žmergo. Video natječaj za učenike proveden je u sklopu projekta „Tanjur pun dobrote – globalno obrazovanje učenika za održivi razvoj“ .
Učenici su imali zadatak u formi video uratka u trajanju svega 30 sekundi, predstaviti problem, ali i njihove prijedloge rješenja za uočene probleme i to u sljedeće tri kategorije: uzgoj hrane/vrtlarenje, hrana kao otpad i kritička, odgovorna kupovina i potrošnja hrane.
Radeći na projektu učenici su uživajući učili te motivirano i predano pristupili svim zadatcima i izazovima na „setu“. Kvalitetnom suradnjom učenika , timskim radom te uz tehničku podršku učiteljice Ele Đekić  nastao je video uradak #adamzna .
Žiri, koji se sastojao od tima projekta i 5 mladih fotografa, filmaša i grafičkih dizajnera iz zemalja Europe unije, dodijelio im je nagradu za NAJ GLUMCA. Čestitke svim učenicima 4. d, a posebno NAJ glumcu Antoniju Markanoviću.
Mi smo ponosni smo na naših ruku djelo, a vi ga možete pogledati klikom na poveznicu.

Maja Keš, dipl.uč.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 23. 3. 2018. 08:12

Sedmaši u kazalištu

19. ožujka 2018. godine učenici sedmih razreda posjetili su Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca kako bi pogledali dramatizaciju pripovijetke „Voda“ poznatog hrvatskog pisca Vladimira Nazora. Predstavu je na pozornici izvela Hrvatska drama u suradnji s Baletom HNK Ivana pl. Zajca te Riječkoga kazališta mladih Kamov. U pratnji naših učiteljica (T. Makovac, T. Varlaj i D. B. Antić) učenici su se točno u 12,00 sati smjestili u parter kazališta i uživali u predstavi koju je na scenu postavio Matija Ferlin.
Predstava je uistinu zanimljiva i vjerno prati slijed radnje u istoimenoj knjizi. Prikazuje probleme stanovnika Veloga Sela na Nazorovom rodnom Braču uslijed suše zbog koje pate i ljudi i biljke i životinje te kako se, svatko na svoj način, njima nosi.    Fotogalerija

Marija Šverko 7.c

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 21. 3. 2018. 12:54

Sedmaši i natjecanje u Europskom kvizu o novcu 2018.

Riječ je o projektu Europske bankovne federacije (prvi put u Hrvatskoj i Europi) koji učenjem i pripremama za kviz želi poboljšati financijsku pismenost djece diljem Europe.
Spaja online učenje o osobnim financijama i natjecanje svih prijavljenih timova, iz različitih učionica u isto vrijeme.
Nacionalni kviz o novcu održao se u petak 16. ožujka 2018. a učenici naše škole su bili jedan od 262 tima u Hrvatskoj koji su se istovremeno natjecali sa svim prijavljenim timovima učenika. Za kviz se trebalo pripremiti te se naš tim pripremao pod mentorstvom prof. Nataše Maričić.
Uz podršku prof. Milane Jakšić i pedagoginje Jasne Pipinić, učenici sedmih razreda: Nina Baraba, Petar Anić, Dino Brajec, Luka Šipić, Luka Bujtaš, Leonardo Svara, Tea Paurević, Teo Brabec i Ivan Nekić mogu se pohvaliti s 47. mjestom u konkurenciji učenika osmih razreda i 1. razreda srednje škole.
Kviz se održao na nacionalnoj i europskoj razini putem internetske veze i Yuotube kanala na poznatoj Kahoot! platformi. Osim točnih odgovora bila je važna i brzina odgovaranja. Naš tim se može pohvaliti sa svim točnim odgovorima ali sekunde su prebrzo prolazile.    Fotogalerija

Iskrene čestitke timu uz želju da iduće godine budu još brži!  

Nataša Maričić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 19. 3. 2018. 10:59

Terenska nastava učenika osmih razreda u Vukovar (13.-15.ožujka 2018.)

Dana 13. ožujka 2018. godine učenici osmih razreda uputili su se na trodnevnu terensku nastavu u sklopu projekta "Posjet učenika osmih razreda u Vukovaru". Polazak je bio točno u podne, a učenike su pratili njihovi razrednici i ostali predmetni učitelji. Program Memorijalnog centra Domovinskog rata osmišljen je kako bi učenici po završetku osmoga razreda upoznali i naučili ponešto novo  o razaranju Vukovara u Domovinskom ratu koji se zbivao na teritoriju Hrvatske, od kojih je najviše ljudi pogubljeno, usmrćeno i stradano u Vukovaru, na samome istoku Hrvatske.                          Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 19. 3. 2018. 07:19

3. mjesto na županijskom natjecanju iz debate

Županijsko natjecanje iz debate održano je 9. i 10. ožujka 2018. godine u OŠ Podmurvice u Rijeci. Sudjelovalo je 10 ekipa.
Ekipa naše škole, u sastavu Nikolina Hero, Tea Matulić i Ivana Zdjelar, osvojila je sjajno 3. mjesto.
Učenici su debatirali na zadanu tezu: Roditelji bi trebali birati gradivo koje njihova djeca uče u školi, kao i na dvije ad hoc (unaprijed nepoznate) teze za koje su se pripremali na samom natjecanju:

  1. Treba zabraniti kandidaturu političara koji su osuđivani za kaznena djela
  2. Novac je bolji motivator od ljubavi

Zanimljivo, zar ne?
Čestitke našim debatanticama!

Voditeljica Debatnog kluba:
Jasna Pipinić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 17. 3. 2018. 08:39

Micro:bitovi na nastavi informatike

Naša Škola postala je jedna od 836 škola u Hrvatskoj koja je prepoznala vrijednost novih tehnologija te odlučila pružiti svojim učenicima nešto više od klasične nastave.

ProMikro je projekt CARNeta, Instituta za Razvoj i Inovativnost Mladih - IRIM i Ministarstva znanosti i obrazovanja, kojima je cilj uvođenje digitalne pismenosti u različite nastavne predmete i izvannastavne aktivnosti uporabom mikroračunala.
Jedan od predmeta koji je uključen u projekt za primjenu micro:bitova u nastavi je (naravno) informatika.
Učenici šestih razreda naše Škole s veseljem su prihvatili micro:bit računala u svoje ruke i uz vodstvo učiteljice informatike, Milane Jakšić, spretno rješavali zadatke na nov i zabavan način. Nakon malo umnog rada svoje su rezultate provjerili na zaslonu micro:bitova. Satovi informatike su prošli još brže, a ozarena lica učenika su dala motivaciju za daljnji rad u ovom pravcu.                     Fotogalerija

Milana Jakšić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 15. 3. 2018. 09:23

Nova oprema u informatičkoj učionici

U okviru Cjelovite kurikularne reforme i uvođenja Informatike kao obaveznog predmeta u šk. 2018./19. godini u 5. i 6. razrede osnovnih škola, resorno ministarvstvo je opremilo našu informatičku učionicu s 20 novih računala. Time smo dobili 25 radnih mjesta + 1 nastavničko. Tako smo spremni za novu školsku godinu i (konačno) obveznu Informatiku.

Milana Jakšić, prof. 

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 13. 3. 2018. 14:40

Mladi tehničari prvaci županije

Na Županijskom natjecanju iz tehničke kulture održanom 2. ožujka u OŠ Gornja Vežica sudjelovalo je troje učenika: Dominik  Jurica, Antonio Kinkela i Carlo  Colazio. Natjecanje se sastojalo iz triju dijelova: test znanja, izrada tehničke tvorevine i prezentacija rada pred komisijom.
U području graditeljstva trebalo je napraviti model stepenica od balze. Antonio Kinkela (6.d) izvrsno je to izveo dodajući stepenicama ogradu i pristup za invalide. Njegov rad ocijenjen je najboljim i Antoniju je pripalo 1. mjesto od 28 natjecatelja u graditeljstvu.
Carlo Colazio (8.d) zauzeo je 1. mjesto u području elektronike. Praktični zadatak bio je sagraditi sklop u kojem se tranzistor koristi kao strujno pojačalo, a zatim sagraditi sklop tranzistora kao prekidača. Učenikov rad dobiva najveći broj bodova i uz najviše bodova na testu Carlo je ovogodišnji županijski prvak u elektronici.
Dominik Jurica (6.b) pokazao je znanje u području automatike. Koristeći Arduino i mikrokontroler trebalo je programirati sustav održavanja temperature staklenika. Dominik je vrlo uspješno riješio zadatke i postigao 4. mjesto u automatici.
Čestitamo nadarenim mladim tehničarima, a Carlu i Antoniu slijede pripreme za državno natjecanje u Poreču od 9. do 12. travnja.              Fotogalerija

Katica Androšević, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 6. 3. 2018. 12:59

Različiti pa šta?!? Različit sam i ja!

Kao i svake godine, učenici 4. d razreda su zadnje srijede u veljači obilježili Dan ružičastih majica. Na ružičastim majicama ispisali su snažne poruke, koje pretočene u djela,  mogu prevenirati nasilje. Slika govori tisuću riječi pa navedeno pogledajte u galeriji. 

Maja Keš, dipl.uč.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 5. 3. 2018. 11:30

Dan ružičastih majica

U našoj školi je tradicionalno obilježen Dan ružičastih majica, 28. veljače 2018. godine. To je dan koji posvećujemo borbi protiv nasilja u školama. 

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice.

Učenici su, odjeveni u ružičaste majice, ali i čarape, dali svoj doprinos obilježavanju ovog važnog datuma.

Pedagoginja: Jasna Pipinić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 5. 3. 2018. 11:06

U povodu 14. veljače – Međunarodnog dana darivanja knjiga ZAHVALA UČENICIMA (RODITELJIMA) I UČITELJIMA!!!

OŠ „Sveti Matej“ je škola s 900 učenika u 39 razrednih odjeljenja!!! Školska knjižnica već duuugi niz godina ne dobiva pomoć (namjenska novčana sredstva ili lektirne naslove) niti od Ministarstva znanosti i obrazovanja, niti od drugih institucija nadležnih za rad školskih knjižnica pa moramo priznati da nije lako raditi i uspješno provoditi odgojno-obrazovnu ulogu školske knjižnice u nastavnom procesu.

Zato smo odlučili pomoći sami sebi! Već nekoliko školskih godina rabat od pretplate učenika na dječji tisak i prodaje likovnih mapa, koje učenici koriste kao nastavno sredstvo, namjenski koristimo za obnovu knjižničnoga fonda. Zahvaljujući toj odluci i dobroj suradnji s učiteljima škole, školska knjižničarka je tijekom 1. polugodišta i početkom 2. polugodišta školske 2017./2018. godine bila u mogućnosti nabaviti lijepi broj novih knjiga za obveznu te veći broj knjiga za slobodnu lektiru učenika! Ništa od toga ne bi se ostvarilo da nema odlične suradnje školske knjižničarke s učiteljima, potpore ravnatelja škole i pozitivne reakcije samih roditelja učenika. Veoma je značajna činjenica da smo napokon bili u mogućnosti odgovoriti na interese i potrebe učenika za naslovima slobodne lektire jer je to najbolji način kojim se stvara čitateljska publika i razvija ljubav i interes prema čitanju. Čitanje je važno – djeca čitajući razvijaju sposobnost objašnjavanja, iznošenja kritičkog mišljenja i stvaranja vlastitog identiteta. I ono najvažnije – čitanje je zabavno!

Završno s 14. veljače 2018. – Međunarodnim danom darivanja knjiga – naša je knjižnica bogatija za 144 nove knjige OBVEZNE i 75 novih knjiga SLOBODNE lektire! Priča vrijedna spomena jer to nije prvi put da kolektiv škole i korisnici pomažu pri obnovi fonda knjižnice OŠ „Sveti Matej“!           Fotogalerija

BRAVO ZA UČENIKE I UČITELJE OŠ „SVETI MATEJ“ VIŠKOVO!
                                            

Jasminka Bertović, prof.,
školska knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 19. 2. 2018. 11:20

Promocija nove knjige Tatjane Udović u školskoj knjižnici

15. veljače 2018. u goste nam je došla Tatjana Udović i u našoj lijepoj školskoj knjižnici održala promociju najnovije knjige „Ki, ča mi?“. Nekadašnja učenica naše škole napisala je zbirku od sto čakavskih dijaloga s riječima od samo dva slova, čime je prikazala svu posebnost i bogatstvo čakavskog narječja.

Promocija se, kao i uvijek kada Tatjana gostuje u našoj školi, održala u poprilično vedroj i veseloj atmosferi za što su, uz gošćine prijatelje, najzaslužniji bili naši brojni petaši i sedmaši (pod budnim okom profesorica Makovac, Kovač & Varlaj). Tatjani smo na samom početku druženja poklonili najnovije brojeve lista školske knjižnice „Matej“ i školskog lista „Tratinčica“, u kojem je nekada davno započela sa svojim spisateljskim radom. Predstavljanje knjige „Ki, ča mi?“ započela je sama gošća čitajući čakavske dijaloge ispunjene humorom koji na najbolji način pokazuje duh čovjeka primorskog kraja. Našim učenicima svidjela se ta igra riječi pa su na poziv autorice i sami čitali dijelove knjige što je bilo jaaaako zabavno, pogotovo kada su pred publiku izišli „nečakavci“. U predstavljanju knjige sudjelovala je i profesorica Tatjana Makovac, nekadašnja Tatjanina učiteljica, za koju je gošća naglasila da joj je jedan od uzora. Do kraja druženja Tatjana Udović morala je odgovoriti na bezbroj pitanja ljubopitljive publike vezano uz svoj spisateljski i umjetnički rad.

Knjiga „Ki, ča mi?“ nalazi se na policama školske knjižnice za sve one koje zanima kako od jednosložnih domaćeh besed možete ispričati gomilu veselih štorija…             Fotogalerija

Jasminka Bertović, prof.,
školska knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 19. 2. 2018. 11:12

Svečano primanje prvašića u članstvo školske knjižnice

Početak drugog polugodišta tradicionalno je najveselije doba u životu školske knjižnice jer se našoj velikoj čitateljskoj obitelji pridružuju oni najmlađi i najslađi – PRVAŠIĆI!!! Jupiiiiii!

Abecedu su (više-manje) naučili, školsko pismo (više-manje) usvojili i u knjižnicu na dvosatno veselo druženje stigli: 24. siječnja 2018. prijatelji iz 1.D29. siječnja 2018. društvo iz 1.E, 1. veljače 2018. ekipica iz 1.B, 5. veljače 2018. ljubitelji knjiga iz 1.C i kao šlag na kraju, 6. veljače 2018. prijatelji iz 1.A!

Prvi pravi posjet školskoj knjižnici i prva posudba trebaju mališanima ostati u trajnom i ugodnom sjećanju, zato mi knjižnicu redovito prigodno uredimo i postavimo pano i postere dobrodošlice. U tako lijepo „ušminkanoj“ knjižnici (hvala Mladim knjižničarkama!) mnogo je ljepše pričati o svijetu knjiga i knjižnica, a školskoj je knjižničarki lakše najmlađe korisnike naučiti kako se ponašati (i s knjigama, i u knjižnici, a i u životu općenito), kao i ono najvažnije - kako posuđivati knjige!

Primanje prvašića u članstvo školske knjižnice svakako je jedna od najljepših, ali i najodgovornijih zadaća u okviru djelatnosti školske knjižnice. To je ona prva, najvažnija stepenica u odgoju mladog čitatelja, koji će od toga dana razvijati ljubav prema čitanju i vještine potrebne za cjeloživotno učenje.

„Knjiga je svjetlost u našim životima!“ – stotinjak naših prvašića upravo je krenulo na putovanje u kojem će se istovremeno zabavljati, istraživati, otkrivati, učiti i bogatiti svakidašnji život.                Fotogalerija

Mlade knjižničarke i školska knjižničarka
Jasminka Bertović, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 19. 2. 2018. 11:03

Malci zatvorenici

Kao i svake godine pa tako i ove, naša je škola uživala u čarima petog godišnjeg doba, doba karnevala i maškara. Pod nazivom maske „Malci zatvorenici“  maškarana skupina naše škole pod vodstvom svojih učiteljica Edite Zukić, Milane Vukelić, Antonije Grubišić, Gordane Host, Helene Doričić i Ivane Žagar, tradicionalno  su sudjelovali u karnevalima našeg kraja. Uz ritmove dobre glazbe i uz izvrsnu koreografiju bili smo sudionici Halubajskog karnevala na Viškovu i Dječje karnevalske povorke u Rijeci. Uspjeli smo razveseliti naše roditelje i sve gledatelje koji su nas pratili.

Želimo zahvaliti učenicima i roditeljima koji su nam uvijek podrška i nadamo se da ćemo i dogodine opet zajedno uživati. Kako nam je bilo, pogledajte u galeriji!

Ivana Žagar, mag.prim.educ.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 14. 2. 2018. 07:59

PUST-VALENTINOVO-KORIZMA

U našem Halubju, Viškovu i okolici, sačuvani su jedinstveni narodni običaji - zvončari, čije porijeklo seže do u prapovijest. Vezani za stočarske krajeve, što pokazuje i njihova oprema. Prvobitna njihova zadaća bila je tjeranje zlih duhova zime i poticanje novog proljetnog ciklusa. Ogrnuti su ovčjim kožama i velikim zvonom na donjem dijelu leđa. Na glavi imaju posebno stilizirane maske - čudne životinjske glave s crvenim isplaženim jezikom i rogovima. Odjeveni su u bijele hlače i mornarske majice kratkih rukava. U rukama imaju bačuku - stilizirani buzdovan. U vrijeme poklada, bez obzira na vremenske prilike, obilaze u velikoj grupi sela svoga zavičaja prema davno utvrđenom rasporedu. 

Tradicionalno, učenici i djelatnici naše škole zvončare iščekuju u njihovom prolazu našim mjestom zadnji dan maškara. Sutra, na pusni dan, nastava je organizirana tako da ispratimo zvončare. Zvončari pokraj škole prolaze oko 10 sati. Prije , za jutarnju smjenu  i nakon ispraćaja, za popodnevnu smjenu organizirana je nastava pod maskama.

U srijedu, 14. veljače obilježavamo Valentinovo, dan zaljubljenih. Pismo simpatiji, ili razmišljanje o ljubavi možete ubaciti u poštanski sandučić svetog Valentina koji se nalazi na fontani u auli škole do kraja tjedna.

Ove srijede, u  ovoj godini, za katolike je i prvi dan korizme, pa sve vjeroučenike pozivamo u 7.30 ili 18 sati na Misu pepelnicu. Zapovijedani je post za odrasle i nemrs, suzdržavanje od mesa za sve iznad 14 godina.

Želimo vam veseli zadnji dan maškara, puno poruka za valentinovo i plodonosnu korizmu.

Vesna Drmić, vjeroučiteljica

Izvor http://www.halubajski-zvoncari.com/

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 12. 2. 2018. 11:48

Matej 21

Dragi čitatelji, školski list „Matej“ navršio je 21 godinu!!!

Već 21 godinu smo s vama i jedan smo od rijetkih školskih časopisa koji piše isključivo o svijetu knjiga i knjižnica. Taj podatak, kao i sama dugovječnost, čine nas iznimno sretnima i ponosnima!

„Matej“ je godišnjak, izlazi uoči Božića i pripada mu čast „zatvaranja“ kalendarske godine. U 21. izdanju naći ćete priče o aktivnostima, djelatnostima i zanimljivostima iz života knjižnice OŠ „Sveti Matej“ u 2017. godini.

Glavna i odgovorna urednica „Mateja“ je školska knjižničarka Jasminka Bertović, prof., koja uvijek oko sebe ima simpatičnu, radišnu ekipicu Mladih knjižničara bez čije pomoći mnogo toga ne bi bilo izvodivo (pri nastajanju „Mateja“, ali i šire). Ove godine to su super cure (girl power): Klara i Lucia iz 6.d; Adela, Laura i Mia iz 6.e te Erna, Loredana, Petra, Ema i Tina iz 8.d.

OŠ „Sveti Matej“ u ovoj školskoj godini broji 900 učenika i 80-tak djelatnika pa život i rad školske knjižnice s tim lijepim brojem korisnika nije nimalo lak. No, kako se i u samom „Mateju“ lijepo vidi, sve je moguće uz kvalitetan timski rad učenika i učitelja škole. 21. broj „Mateja“ možete čitati u našoj lijepoj knjižnici, a možete ga pronaći i klikom na link ŠKOLSKE NOVINE  pa tko voli, neka izvoli…

Hvala svim suradnicima (i samo radnicima), čitateljima, knjiškim moljcima, ljubiteljima knjiga i knjižnica… što ste već 21 godinu s nama!

Vidimo se i čitamo u broju 22!

MLADE KNJIŽNIČARKE

i

školska knjižničarka Jasminka Bertović, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 18. 1. 2018. 09:27

Obavijest o upisu u 1. razred osnovne škole u školskoj 2018./2019. godini

Prijava djece za upis u 1. razred u školskoj 2018./2019. godini bit će u OŠ „Sveti Matej“ Viškovo, od 22. – 26. siječnja 2018. godine, od 10,00 – 12,00 i od 16,00 – 18,00 sati, u uredu pedagoginje.

Prijavljuju se djeca rođena od 1. travnja 2011. godine do 31. ožujka 2012. godine. Iznimno se u prvi razred osnovne škole mogu upisati djeca rođena od  1. travnja 2012. godine do 31. prosinca 2012. godine, o čemu informacije možete dobiti u školi.

Na prijavu je potrebno donijeti presliku rodnog lista djeteta ili izvoda iz matice rođenih (ne mora biti novi) te potvrdu o prijavi boravka ili važeću osobnu iskaznicu djeteta.

Ukoliko postoji neka druga dokumentacija važna za upis djeteta u školu (medicinska ili slično), potrebno ju je priložiti.

Pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 15. 1. 2018. 10:58

Završetak adventa u Viškovu

Osim Božićne priredbe koju su u sklopu manifestacije Advent u Viškovu pripremili i izveli učenici škole, djeca su sudjelovala i u programu tradicionalne blagdanske marende koja je održana 22. prosinca 2017. godine pored crkve Sv. Mateja i kojom je ovogodišnja manifestacija završena.
Svojim nastupima predstavili  su se učenici recitatori Tia Juretić, Sandro Cetina i Fran Blažić pod vodstvom voditeljice prof. Jasmine Mamule.
U glazbenom djelu sudjelovale su Noemy Blažić, Mihaela Vukelić, Ana Jurišić, Klara Srok, Franjo Sušanj i Josip Kozić pod vodstvom voditeljice prof. Ivane Marčelje.
Zahvaljujemo fotografu Vladimiru Sušnju i foto Mateju koji nas redovito prati i fotografira sve naše važnije nastupe.                        Fotogalerija

Ivana Marčelja, prof.

Foto: Vlado Sušanj, foto Matej Viškovo 

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 15. 1. 2018. 10:53

Obavijest o početku nastave u 2. polugodištu školske 2017./2018. godine

Nastava će u 2. polugodištu početi 15. siječnja 2018. godine prema sljedećem rasporedu:

Neparni razredni odjeli – poslijepodne
Parni razredni odjeli – prijepodne

Svim učenicima i njihovim obiteljima želimo sretne blagdane uz našu video-čestitku

                                                   

Ravnatelj i djelatnici škole

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 21. 12. 2017. 23:47

Odabir agencija za provedbu višednevne izvanučioničke nastave

Temeljem čl.12.stavak 5. Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole (NN br.87/14 i 81/15) na roditeljskim sastancima odlučeno je o

             Odabiru agencija za provedbu višednevne izvanučioničke nastave       

  1. ponuda br.2/2017. (izvanučionička nastava – stručna ekskurzija učenika koji uče njemački jezik) – na roditeljskom sastanku održanom 20.12.2017. godine odabrana je agencija VIA travel agency iz Rijeke
  2. ponuda br.3/2017. (ekskurzija učenika 8. razreda) – na roditeljskom sastanku održanom 20.12.2017. godine odabrana je agencija VIA travel agency iz Rijeke
  3. ponuda br.4/2017. (škola u prirodi učenika 4.a i 4.c razreda) – na roditeljskom sastanku održanom 19.12.2017. godine odabrana je agencija „Cromatours“ Lovran
  4. ponuda br.5/2017. (škola u prirodi učenika 4.b,d,e razreda) – na roditeljskom sastanku održanom 18.12.2017. godine odabrana je agencija Stella tours iz Rijeke.

Odluka roditelja je konačna.     

Ravnatelj škole:
Josip Crnić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 21. 12. 2017. 23:21

Javni poziv - upisi u prvi razred za školsku 2018./19. godinu Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 20. 12. 2017. 18:34

Blagdanski program učenika OŠ ”Sveti Matej” Viškovo Beli Božìć/Bijeli Bòžić

U četvrtak, 14.prosinca 2017. godine na jedan tmuran i kišovit dan u sasvim drugačijem, toplom, ugodnom i prepunom Domu hrvatskih branitelja održala se, svima već poznata, božićna priredba. Ove godine Dom je bio zaista lijepo uređen i osjetio se pravi božićni ugođaj i toplina. Kako već zbilja dugo nismo imali snježni Božić, ove godine se tomu nadamo pa smo priredbi nadahnuli ime Bijeli Božić/Beli Božić. Kroz cijeli glazbeno-scenski program vodile su nas dvije djevojčice: Julija Cetina i Tara Miholjević koje su mješavinom standardnog književnog jezika i čakavskog dijalekta upriličile i oživjele ovogodišnju priredbu.                  Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 20. 12. 2017. 18:22

Susret s violinom na satu glazbene kulture

Učenici 5.d razreda proteklog su tjedna imali priliku uživo čuti i upoznati gudaće glazbalo violinu. Kratku prezentaciju učenicima je održala učenica Klara Sušanj koja uz redovnu školu pohađa i OGŠ Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci.  Učenici su tako imali prilike doživjeti različite načine sviranja violine te različite dinamičke mogućnosti ovog malog, ali zanimljivog glazbala. Najviše interesa među učenicima pobudilo je gudalo - drveni štap kojim prelazimo po žicama i dobivamo zvuk na gudaćim glazbalima. Osim u razredu, Klara je sa solo dionicom sudjelovala i na ovogodišnjoj školskoj priredbi. Želimo joj još puno napredovanja u sviranju i muziciranju.         Fotogalerija

Ivana Marčelja, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 17. 12. 2017. 09:16

Terenska nastava u kazalištu

Učenici petih razreda su 8. prosinca 2017. godine u sklopu projekta PGŽ Zavoli kazalište posjetili  HNK Ivana pl. Zajca gdje su pogledali predstavu Snježna bajka 2. Prigodnu božićnu predstavu izveli su polaznici Kazališne radionice Riječkog kazališta mladih „Kamov“ i glumci HNK Ivana pl. Zajca u režiji  Igora Vlajnića, a nastavak je prošlogodišnje uspješnice Snježna bajka 1.
U jednom velikom dvorcu  živjeli su brat i sestra koji su se zvali Vjetar i Kiša te njihov otac. Djeci je nedostajala majka koja ih je napustila jer se bojala da će ih svojim moćima zalediti.Vjetar i Kiša kreću u opasnu potragu za njom.  Prolaze kroz maglovite i kišne planine nadajući se da će je negdje sresti. Penjući se na Veliku Planinu sreli su Zlu Zmiju, a pored nje Crvenog Patuljka sa zlatnom kuglom. U jednom čudesnom trenu iz zmije izađe njihova majka koja je dugo patila i čekala trenutak kada će ponovno sresti svoju djecu. Vjetar,Kiša i njihov otac bili su presretni. Crveni Patuljak dao je majci zlatnu kuglu kako ona više ne bi mogla nikoga zalediti. Svi su zajedno nastavili sretno živjeti u velikom dvorcu. Predstava je završila čudesnim efektom  kako i priliči bajci jer su se na publiku spustile „snježne“ pahuljice.
Predstava nas je oduševila kao i glavni glumci Vanja Zelčić kao kraljevna-majka i Saša Matovina u ulozi oca. Nina Abramović Dimec izvrsno je otpjevala ulogu  djevojčice  Kiše, a Vjetra je odglumio dječak Antonio Valenčić. Scenografija je bila odlično osmišljena na pokretnoj pozornici, a efektni kostimi iz fundusa kazališta doprinijeli su sveukupnom dojmu.
Petaši su nakon predstave saslušali predavanje o riječkom kazalištu i saznali mnoge zanimljive informacije o bogatoj povijesti kazališne zgrade stare sto trideset i pet godina te vrijednim ljudima iza pozornice kojih je čak tristo. Nakon toga su se na Korzu provozali vlakićem Djeda Božićnjaka.                         Fotogalerija

Lara Brajec 5.c

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 15. 12. 2017. 07:35

OBAVIJEST O ODABIRU AGENCIJA ZA PROVEDBU VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČKE NASTAVE Vijest ima dokument u privitku

Obavještavamo vas da su dana 12.12.2017. godine Povjerenstva za odabir višednevne izvanučioničke nastave između pristiglih ponuda odabrala sljedeće agencije čije ponude su zadovoljile uvjete natječaja i koje će se predstaviti na roditeljskim sastancima:

  1. ponuda br.2/2017. (izvanučionička nastava – stručna ekskurzija učenika koji uče njemački jezik) – VIA travel agency-Rijeka, Alibi d.o.o-Umag, A.N.A.B.A.R. – Tours Rijeka, Autotrans Rijeka, „Cromatours“ Lovran, Dante Tours-Rijeka – roditeljski sastanak održat će se 20.12.2017. godine u 17.00 sati
  2. ponuda br.3/2017. (ekskurzija učenika 8. razreda) – Autotrans Rijeka, Stella tours Rijeka, A.N.A.B.A.R. Tours-Rijeka, Alibi d.o.o.-Umag, VIA travel agency-Rijeka, Cromatours Lovran – roditeljski sastanak održat će se 20.12.2017. u 18.30 sati
  3. ponuda br.4/2017. (škola u prirodi učenika 4.a i 4.c razreda) – Stella tours Rijeka, VIA travel agency-Rijeka, Alibi d.o.o-Umag, Autotrans Rijeka, „Cromatours“ Lovran, Prolingua travel-Viškovo – roditeljski sastanak održat će se 19.12.2017. godine u 17.30 sati
  4. ponuda br.5/2017. (škola u prirodi učenika 4.b,d,e razreda) – VIA travel agency-Rijeka, Alibi d.o.o-Umag, Autotrans Rijeka, „Cromatours“ Lovran, Stella tours Rijeka, Prolingua travel-Viškovo – roditeljski sastanak održat će se 18.12.2017. godine u 18.00 sati

 

             Pozivate se da na roditeljskim sastancima koji će se održati u gore navedenim terminima predstavite svoju ponudu (prezentacija može trajati 10-15 minuta), te će od navedenih ponuda roditelji odabrati jednu većinom glasova.

 

                                                                                               Ravnatelj škole:

                                                                                               Josip Crnić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristian Iskra  datum: 13. 12. 2017. 16:48

Poziv na blagdansku priredbu

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 7. 12. 2017. 10:49

Nastup na međunarodnom festivalu "Čarobna frula"

Kako smo već i najavili na stranicama škole, naše učenice Iva Ljevar, Lorena Čačija i Natalie Babić proteklog su vikenda nastupile na festivalu "Čarobna frula" u Zagrebu koji je održan treću godinu zaredom te je namijenjen talentiranim, mladim pjevačima.
Festival je održan u tri polufinalne večeri. Natjecatelji s najvećim brojem bodova  nastupali su i u samoj završnici festivala.
Kroz sve tri festivalske večeri publika i žiri imala je priliku poslušati nastup 110 pjevača iz Hrvatske i susjednih zemalja.
U četvrtoj kategoriji (13-15 godina) Iva je otpjevala autorsku pjesmu "Sopile" uz plesnu pratnju Natalie i Lorene. Stručni žiri njihov je nastup nagradio s visokih 97 od mogućih 100 bodova te su prema sveukupnim bodovima te večeri djevojke osvojile 2. nagradu žirija.
Osim uspješnog nastupa učenice su uz mentoricu Ivanu Marčelju prošetale središtem Zagreba i doživjele posljednje, užurbane pripreme za početak manifestacije Advent u Zagrebu.
Čestitamo Ivi, Natalie i Loreni, a zahvaljujemo učenici /autorici pjesme Ivani Gubo te prof. Vali Božić koja je pomogla oko realizacije koreografije.         
                                                          Fotogalerija

Karla Mišković, 8.d

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 7. 12. 2017. 09:21

Klapsko pjevanje u našoj školi

Naša škola ugostila je popularne pjevače ženske i muške klape Kastav, koji su učenicima 6. e te 8. a i 8. b razreda prezentirali program tradicijskog pjevanja pod nazivom Zakantajmo kako su nas vadili. Članovi klape osmislili su i prezentirali učenicima viših  razreda interaktivni školski sat u kojem su se dotaknuli znanja o temeljnim značajkama sviranja i pjevanja na istarskoj ljestvici te klapske pjesme, razvoju klape i klapskog pjevanja kao i općenita znanja o ljudskom glasu i višeglasnom pjevanju.                                                                   
Cilj ovakvog programa je poticanje mladih generacija za očuvanje vrijedne, tradicijske kulture te isticanje jedinstvene baštine koja je nastala na temeljima čakavštine kojom se govori duž čitave obale Jadrana.
Ženska i muška klapa Kastav prenosi svoje dugogodišnje iskustvo i ljubav prema očuvanju tradicije ne samo na nastupima i natjecanjima već i među mlađim naraštajima, gostujući u školama naše županije. Program škole tradicijskog pjevanja sufinanciran je sredstvima Grada Kastva i Primorsko-goranske županije.                 Fotogalerija

Ivana Marčelja, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 29. 11. 2017. 21:01

Počinje 3. međunarodni dječji festival "Čarobna frula"

U petak, subotu i nedjelju, Zagreb je domaćin 3. međunarodnog dječjeg festivala "Čarobna frula" koji okuplja talentirane pjevače iz Hrvatske i susjednih zemalja. I naša škola imati će svoje predstavnice.
U petak, u prvoj polufinalnoj večeri nastupiti će talentirana pjevačica Iva Ljevar koja će se žiriju predstaviti sa školskom pjesmom "Sopile". Glasovnu interpretaciju pokretom i plesom upotpuniti će plesačice Lorena Čačija i Natalie Babić. Djevojke su se marljivo pripremale za zahtjevan nastup te im želimo puno uspijeha i pozitivnih dojmova iz metropole!
Sretno!                          Fotogalerija

Ivana Marčelja, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 29. 11. 2017. 20:47

Obavijest o novom datumu otvaranja ponuda br. 3/2017., 4/2017. i 5/2017., poništavanju i objavljivanju nove ponude br. 2/2017. Vijest ima dokument u privitku

TURISTIČKIM AGENCIJAMA
- svima -

Poštovani,

            ovim putem vas obavještavamo da se  PONIŠTAVA ponuda br. 2/2017. (stručna ekskurzija 5.-8.razreda koji uče njemački jezik u Austriju) dok su ostale ponude valjane (ekskurzija 8. razreda, škola u prirodi 4.b,d,e razreda, škola u prirodi 4.a,c razreda) ali se njihovo otvaranje pomiče za dan 12.12.2017. godine u 17.00 sati.

            U privitku se nalazi nova dopunjena ponuda br. 2/2017. čije će otvaranje također biti 12.12.2017. godine u 17.00 sati. Potencijalni davatelj usluga je obvezan dostaviti ponudu do roka naznačenog na obrascu, u zatvorenoj omotnici s naznakom »Javni poziv – ne otvaraj« i brojem ponude. Ponude pristigle nakon roka navedenog u javnom pozivu neće se razmatrati.

S poštovanjem,

Ravnatelj škole:
Josip Crnić, prof.

U privitku:
- obrazac javnog poziva za organizaciju višednevne izvanučioničke nastava br. 2/2017. 

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 27. 11. 2017. 10:53

Mimohod u spomen na žrtvu Vukovara

17. studenog 2017. god. organiziran je „Mimohod za Vukovar“ u sjećanje na pad grada Vukovara i sve poginule i nestale. Učenici osmih razreda bili su oslobođeni nastave posljednja dva sata kako bi i oni mogli sudjelovati u mimohodu te položiti svijeću i odati počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama grada heroja. Na parkiralištu Milihovo članovi župne zajednice dijelili su zapaljenje lampione. Nakon zajedničkog okupljanja uputili smo se prema crkvi. Ispred crkve svijeće smo položili u obliku slova „V“ te prisustvovali misnom obredu. Zajedničkom molitvom zahvalili smo svim žrtvama Domovinskog rata.                 Fotogalerija

Tea Tomljanović, 8.b

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 24. 11. 2017. 09:40

Posjet Delavskoj katedri

9. studenog 2017. godine posjetili smo Delavsku katedru. Gospodin Rajko Srok najprije nam je pokazao alat za duborez. Svatko od nas dobio je drvenu pločicu i dva dlijeta. Mogli smo izrađivati motive po našem izboru, ali smo morali biti pažljivi da se ne bismo ozlijedili. Vrijeme je brzo prošlo jer nam je bilo zanimljivo i zabavno, ponajviše jer se većina nas prvi put imala priliku okušati u radu s drvom. Na kraju smo ostavili puno lijepih radova te zadovoljni otišli kući bogatiji za još jedno iskustvo.           Fotogalerija

Vana Šnobl i Antonio Kinkela, 6.d

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 21. 11. 2017. 14:01

Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave Vijest ima dokument u privitku

TURISTIČKIM AGENCIJAMA
- svima -

Poštovani,

            ovim putem vas pozivamo da temeljem priloženih obrazaca dostavite vašu ponudu za organizaciju i provedbu višednevne izvanučioničke nastava Osnovne škole „Sveti Matej“ Viškovo (ekskurzija 8. razreda, škola u prirodi 4.b,d,e razreda, škola u prirodi 4.a,c razreda i stručna ekskurzija učenika 5.-8.razreda koji uče njemački jezik).

Potencijalni davatelj usluge je obvezan dostaviti ponudu do roka naznačenog na obrascu, u zatvorenoj omotnici s naznakom »Javni poziv – ne otvaraj« i brojem ponude. Ponude pristigle nakon roka navedenog u javnom pozivu neće se razmatrati.

Napomena: U ponudi br. 4/2017. pod točkom 5 Planirano vrijeme realizacije, treba pisati do 13.6., odnosno 6.6.

S poštovanjem,

Ravnatelj škole:
Josip Crnić, prof.

U privitku:
- obrasci javnog poziva za organizaciju višednevne izvanučioničke nastava

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 16. 11. 2017. 21:08

Terenska nastava 2. razreda

Učenici drugih razreda OŠ „Sveti Matej“ Viškovo, sa svojim su učiteljicama, bili na terenskoj nastavi u Martinovu Selu u petak 20.10.2017. godine. Na terensku nastavu smo išli autobusom, u Martinovu Selu smo posjetili Gašparov mlin, Zavičajni muzej i Kovačiju.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 15. 11. 2017. 19:53

AKCIJA „Knjige i sport“ - Nikola Pilić i Petar Skansi u školskoj knjižnici

U knjižnici OŠ „Sveti Matej“Mjesecu hrvatske knjige tradicionalno spajamo samo naizgled nespojivo - knjige i sport! Zahvaljujući ideji nastavnice TZK-e Vali Božić, već se šest godina družimo s poznatim hrvatskim sportašima, članovima Hrvatskoga kluba olimpijaca, trenerima i sportskim novinarima. Do sada su nam u goste došli: Aramis Naglić, Alvaro Načinović, Valter Matošević, neprežaljena Milka Milinković, Vladimir Vujnović, Mirza Džomba, Ćiro Blažević i novinar Orlando Rivetti.

Ove godine se stotinjak malih sportaša i knjigoljubaca družilo s legendama hrvatskoga sporta, odličnim sportašima i još bolji trenerima – tenisačem Nikolom Pilićem i košarkašem Petrom Skansijem!                       Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 14. 11. 2017. 13:21

Posjet pekari i zvjezdarnici

U petak, 20.10.2017. četvrti razredi (b, d i e) posjetili su PIK-Rijeka i Astronomski centar grada Rijeke. Na samom početku srdačno su nas dočekali i pozdravili njihovi djelatnici koji su se skupa s nama veselili našem dolasku. Proveli su nas kroz sve prostorije i pokazali proces nastajanja finog mirisnog kruha.

Vidjeli smo kako brašno dolazi do silosa, veliki mikser koji miksa tijesto te oblikovanje, dizanje i pečenje kruha i krušnih proizvoda. Probali smo i kvasac koji nam se baš i nije svidio. Na samom kraju počastili su nas kruhom i krosanima koji su bili topli i ukusni.  Potom smo otišli u Astronomski centar grada Rijeke gdje smo gledali kratki film o odlasku ljudi na Mjesec i slušali zanimljivo predavanje o planetima. Na kraju smo mogli kupiti magnetiće, razglednice, naočale i dr.

Povratak na Viškovo popraćen je zabavom i pjesmom. Fotogalerija

                                                    Eva Jakovac i Nicole Puškarić, 4.b

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Maričić  datum: 10. 11. 2017. 00:42

Dani kruha

Državna smotra: Malinska, 15.10.2017.
Svehrvatska smotra Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje.
Učenici: Tea Tomljanović i Iris Frlan iz 8.b te Franko Grbac i Luka Sušanj iz 6.b.   
                                              Fotogalerija

Voditeljice: Vali Božić, nast. i Marica Brala, nast.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 3. 11. 2017. 10:22

Regionalno natjecanje iz zavičajne povijesti "Ča je ča" - Naš dan u Opatiji i Voloskom

Tog sunčanog utorka, 17. listopada 2017., održavalo se u Voloskom i Opatiji natjecanje iz zavičajne povijesti „Ča je ča“  za učenike sedmih razreda. Našu školu predstavljala je ekipa povjesničara – Mia Mikšić, 7.a, Gloria Fućak 7.d, Jakov Lončar 7.d i Jana Prpić 7.d  pod vodstvom učiteljice povijesti Ive Gržinčić Aurer. Nakon kraćih priprema koje su se održavale poslije nastave bili smo spremni za natjecanje. Zadatak nam je bio pokazati znanje o povijesti Voloskog pronalazeći zadane lokacije u gradu i odgovarajući na pitanja u testu. Natjecanje je organizirano s ciljem stjecanja znanja o kulturno-povijesnoj baštini grada Voloskog, uvježbavanja i razvijanja povijesnih vještina, osvještavanja vrijednosti zavičajne povijesti, poticanja na suradnički rad, te druženja učenika i mentora iz različitih škola naše županije.                         Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 2. 11. 2017. 18:19

Projekt „Pokreni promjenu!“ Vijest ima dokument u privitku

Osnovna škola „Sveti Matej“ Viškovo jedna je od petnaest škola u Republici Hrvatskoj izabrana za sudjelovanje u projektu Foruma za slobodu odgoja „Pokreni promjenu!“
Projekt „Pokreni promjenu: prihvaćanje razlika kroz interkulturalno obrazovanje i volontiranje“ je projekt Foruma za slobodu odgoja koji za cilj ima promicanje demokratskih vrijednosti, ljudskih prava, interkulturalnog razumijevanja i aktivnog građanstva među mladima u Hrvatskoj, Sloveniji, Velikoj Britaniji i Italiji kako bi postali odgovorni i zreli članovi društva koje postaje sve raznolikije. Projekt financira Europska unija kroz Erasmus+ program.
Poziv za sudjelovanje u projektu bio je upućen školama koje imaju iskustvo rada s manjinama i različitostima, koje u svom radu osobito naglašavaju toleranciju, prihvaćanje različitosti, sustavno su posvećene razvijanju kompetencija aktivnog građanstva kod učenika.
Sudjelovanjem u projektu osnažit će se škole koje žele podržati učenice i učenike u izgradnji identiteta i socijalnih kompetencija, koje žele pružiti svojim učiteljima dodatnu podršku u njihovom radu na temama različitosti, smanjivanja predrasuda i stereotipa, te imaju ideju za projekt ili inicijativu i žele stručnu podršku u provedbi.
Svoju prijavu dostavilo je 50 škola iz svih krajeva Hrvatske, a naša škola i OŠ Belvedere, Rijeka, jedine su primorsko – goranske škole koje su izabrane za sudjelovanje u projektu.
Voditeljice projekta za našu školu, profesorica Ines Kovač i pedagoginja Jasna Pipinić sudjelovale su u petodnevnoj edukaciji za školski projektni tim, održanom u Svetom Martinu na Muri.
Škola će u projektu sudjelovati provedbom vlastitog projekta ili inicijative na razini škole uz potporu i smjernice stručnjaka Foruma za slobodu odgoja tijekom drugog polugodišta školske 2017./2018. godine i tijekom školske 2018./2019. godine.

Ines Kovač, prof. i Jasna Pipinić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 31. 10. 2017. 07:00

SRO na groblju Vijest ima dokument u privitku

Učenici 5.b razreda su, danas, u sklopu sata razrednog odjela posjetili viškovsko groblje. Time su, zajedno s razrednicom Milanom Jakšić, obilježili nadolazeći dan spomena na preminule.
Svijeće smo zapalili kod središnjeg križa te na grobovima bližnjih.

Milana Jakšić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 30. 10. 2017. 13:40

Grobnička jesen 2017.

U Domu kulture Čavle održana je završna priredba i izložba osnovnih škola PGŽe koje su se uključile u projekt pod nazivom "Darovani". Škola Viškovo već se tradicionalno predstavlja na ovoj manifestaciji glazbeno-scenskim programom pa je tako bilo i ove godine. Mentori i učenici odabrali su za glavni motiv nastupa motiv Sopile kojem su posvetili recital i školsku skladbu. Recitatore 5. b razreda Unu Tadić i Frana Blažića kao i prijašnjih godina s veseljem je pripremila učiteljica Liljana Host.
Za glazbeni dio zaduženi su bili članovi 8. razreda pod vodstvom prof. Ivane Marčelje koji su izveli nagrađivanu školsku skladbu "Sopile". Solistica Iva Ljevar oduševila je prisutne učenike, mentore i roditelje svojim glasom i zrelom interpretacijom. Članovi školskog zbora uz plesni pokret upotpunili su dojam pjesme, pa pohvalu upućujemo i njima. Spomenut ćemo i njihova imena: Iva Jakšić, Leonarda Ljutić, Tihana Poljak, Leona Marić, Natali Biga, Mateo Faflja, Ivana Gubo, Nika i Nora Marčelja, Petra Matić, Ivan Ušljebrka, Dorotea Maltašić, Karla Mišković i Martina Štimac.
Čestitamo organizatorima Katedri čakavskog sabora Grobnišćine na uspješnoj večeri te se vidimo i dogodine na Grobničkoj jeseni 2018.                  Fotogalerija

Una Tadić i Fran Blažić 5.b

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 26. 10. 2017. 22:09

Mjesec hrvatske knjige: Danas ti čitam (i u našoj školskoj knjižnici)

I ove smo godine u našoj školskoj knjižnici obilježili Mjesec hrvatske knjige kao i nadolazeći Dan školskih knjižnica. Sedmi razredi okupili su se 23. listopada 2017. godine u školskoj knjižnici kako bi čitali naglas. Takvo čitanje potiče čitanje općenito, razvija i bogati naš rječnik i jezičnu vještinu govorenja, a nama je to itekako potrebno s obzirom da premalo čitamo, a umjesto toga prečesto smo na Internetu.

Ove je godine Mjesec hrvatske knjige posvećen enciklopedistici pa nam je naša knjižničarka najprije održala kratko predavanje o tim važnim priručnicima, kako se njima služiti – i u papirnatom i u mrežnom obliku. Nakon što smo na mrežnim stranicama Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža pretraživali određene pojmove, listali smo različite vrste enciklopedija, koje su nam dostupne u našoj knjižnici, i jedni drugima iz njih čitali naglas. Doznali smo zanimljive podatke iz različitih tema, nasmijali se, dobro zabavili, čitali i slušali jedni druge. Bilo je to zabavno iskustvo.               Fotogalerija

Vedrana Frelih 7.c

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 25. 10. 2017. 11:13

"Sajam mogućnosti" u Viškovu

20.10.2017. godine, održan je 4. ''Sajam mogućnosti'' u Viškovu za sve učenike petih razreda. Organizatori su Policijska uprava primorsko-goranska, Općina Viškovo, Udruga roditelja ''Pokrenimo se'' i Osnovna škola ''Sveti Matej'' Viškovo.
Sajam mogućnosti je dio preventivnog programa ''Zajedno više možemo'' koji provodi Policijska uprava primorsko-goranska za učenike naše Škole. Cilj Sajma mogućnosti je poticati djecu da svoje slobodno vrijeme provode u organiziranim aktivnostima te da ostvaruju pozitivan kontakt i odnos povjerenja s policijskim službenicima.
Plesne i borilačke udruge su se prezentirale nastupom u maloj sportskoj dvorani, a sportske udruge na vanjskom sportskom igralištu. Djeca su imala priliku vidjeti koje vještine bi mogli steći kada bi se uključili u plesne udruge, karate, judo, taekwondo, nogomet, mali nogomet, košarku, odbojku i rukomet. Također im je bilo omogućeno da pitaju i provjere sve što ih zanima u vezi određenog sporta.
Osim udruga, Sajmu mogućnosti se pridružila policija PU primorsko-goranska i vatrogasci DVD-a „Halubjan“. Djeca su uživala u druženju s njima, pregledavanju njihovih vozila i opreme.
Veliko hvala svim organizatorima i našim učiteljicama koje su nam pomogle u realizaciji Sajma mogućnosti. Bilo nam je jako zanimljivo i zabavno, a nadamo se i inspirirajuće za učenike.
                                      Fotogalerija

Socijalna pedagoginja: Ivana Golubić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 23. 10. 2017. 20:35

Terenska nastava na Trsatu

       Interes učenika za učenje na terenu uvijek je veći nego za boravak u učionicama što su sedmaši iskusili 9.listopada 2017.godine na Trsatu. Sva četiri odjeljenja sedmih razreda odradila su pet nastavnih sati učeći o povijesnim događajima i osobama našega grada, promatrajući panoramu grada i širokog prostora zavičaja, učeći o perspektivi i proporcijama. Na satu vjeronauka obišli su crkvu Gospe Trsatske u našem poznatom svetilištu i razgledali darove zahvalnih vjernika za dobročinstva Gospe Trsatske. Saznali smo kako je izgrađena crkva i Stube Petra Kružića koje vode na Trsat.

      Ciljeve terenske nastave priveli smo kraju oko podneva, a uspješnost ostvarenja svih predmetnih zadataka provjerit će učitelji na nastavi. Fotogalerija

Marija Marčić i Amelia Čikara 7.b

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Maričić  datum: 17. 10. 2017. 14:55

Terenska nastava učenika šestih razreda na Krku

12. listopada 2017. g. učenici šestih razreda sa svojim razrednicama i ostalim predmetnim učiteljima krenuli su putem izvorišta glagoljaške tradicije, na otok Krk. Nakon prelaska mosta zaputili smo se u grad Krk. Razgledali smo staru jezgru grada uživajući u krčkim trgovima i zidinama kaštela. Put nas je doveo do Krčkog natpisa, spomenika hrvatske pismenosti koji svjedoči o uporabi glagoljice na ovom otoku. Nakon kratkog odmora uputili smo se u Jurandvor, mjesto koje ponosno čuva „dragi kamen hrvatske pismenosti“.  Na lijevoj strani oltarne pregrade vidjeli smo kopiju Bašćanske ploče. Poslušali smo predavanje o jezičnom, povijesnom i pravnom značaju darovnice koja svjedoči o gradnji crkvice sv. Lucije na darovanom zemljištu hrvatskoga kralja Zvonimira. Crkvica naš je oduševila primjerima stare kršćanske kulture, romaničkim oblicima i ukrasima. Posljednje odredište bila je Baška. U blizini plaže vidjeli smo kamene monolite glagoljskih slova, a svako od njih predstavlja jedan grad. Nakon slobodnog vremena i uživanja na suncu krenuli smo kući. Vratili smo se umorni, ali zadovoljni i prepuni dojmova i znanja.                 Fotogalerija

Antonio Kinkela, 6.d

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 17. 10. 2017. 12:39

Posjet Grobnišćine

Sredu jutro smo pred školun čekali kurijeru za poć ća. Školani 5.e razreda bili su fanjski nestrpljivi, aš su z učiteljicami Irenun Zubčić i Ivanun Marčelja šli va Kaštel Grobnik na likovnu radionicu i susret z akademsken umjetnikon. Kad smo prišli pred Kaštel dočekal nas je hrvatski umjetnik Zvonimir Kamenar. Pokazal nan je kiparska djela ka su postavljena pred Kaštelon i objasnil kako su nastala i ku poruku umjetnine imaju.
Nakon predavanja i razgledavanja skulptur, uputili smo se va likovnu radionicu na koj smo risali i delali starinski motivi kameneh vrat od kolaža.
Bilo nan je zabavno i veselo, a se smo to i poslikali z aparaton za uspomenu.
Naši domaćini z Katedre čakavskega sabora Grobnišćine, gospa Vlasta i gospodin Vinko, počastili su nas z krafnami i soki, a uživali smo i va prekrasnen sunce ko nas je celi dan pratilo.
Vreme va Grobničken kraje nan je brzo pasalo, pa je rabilo vaje krenut doma prema našoj škole.
Bilo nan je žal ča napušćamo našu lepu Grobnišćinu. Nadamo se da ćemo prit i uživat i kletu!
                                                  Fotogalerija

Nika Petovar Beletić i Meri Gibičar, 5.e

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 16. 10. 2017. 20:15

Sajam Mogućnosti u Viškovu 2017.

Pozivamo učenike petih razreda i njihove roditelje da nam se pridruže na Sajmu mogućnosti u ČETVRTAK, 19. LISTOPADA 2017. godine od 11:30 do 13:10 sati.
Program će održavati u maloj školskoj sportskoj dvorani, u dvorištu škole, na vanjskom školskom sportskom igralištu te na boćarskom igralištu (parkiralište Milihovo).
Djeca i roditelji će imati priliku upoznati se s radom udruga s područja Općine Viškovo koje se bave organiziranjem slobodnog vremena djece.
Sajam mogućnosti je dio preventivnog programa ''Zajedno više možemo'' koji za učenike naše Škole organizira i provodi Policijska uprava primorsko-goranska u suradnji s Općinom Viškovo, Udrugom roditelja "Pokrenimo se" i Osnovnom školom "Sveti Matej" Viškovo.

Ivana Golubić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 16. 10. 2017. 13:55

Matejna 2017.

Dolaskom mjeseca rujna i ove smo godine u našoj Općini obilježili Dan zaštitnika Općine Viškovo sv. Mateja i to dvadeset i petu godinu za redom. Raznovrsan program obilježila su događanja u realizaciji brojnih Udruga i gostiju koji su uz TZ Viškovo pripremili brojne kulturno-zabavne sadržaje. Na svečanoj sjednici održanoj 22. rujna u Ronjgima,  uručene su nagrade odličnim učenicima te nagrade Natječaja za najljepše uređenu okućnicu i balkon. U glazbenom programu nastupile su učenice Iva Ljevar (8. razred) i Dora Bokulić (5. razred) koje su otpjevale skladbe "Sopile" i "Čudesna pjesma" sa kojima su uz školski zbor u protekloj školskoj godini  nastupile na dječjim festivalima i natječajima.              Fotogalerija

Ivana Marčelja, prof.

FOTO: Vladimir Sušanj (Foto Matej)

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 5. 10. 2017. 16:49

OBAVIJEST O PRIVREMENOJ PROMETNOJ REGULACIJI I IZMJEŠTANJU BUS STAJALIŠTA ZA ŠKOLSKI AUTOBUS ZA VRIJEME ODRŽAVANJA MANIFESTACIJE „MATEJNA 2017.“ Vijest ima dokument u privitku

-kliknite niže za detalje-

  :: opširnije :: 


objavio: Kristian Iskra  datum: 19. 9. 2017. 14:50

Obavijest o početku nastave u školskoj 2017./2018. godini

Nastava će u školskoj 2017./2018. godini početi 4. rujna 2017. godine prema sljedećem rasporedu:

                         - 3., 5. i 7. razredi u 8,00 sati
                         - 2., 4., 6. i 8. razredi u 9,00 sati

Svečani prijem učenika prvih razreda je u 11,00 sati u školskoj sportskoj dvorani.

Svim našim učenicima želimo sretan početak i puno uspjeha u novoj školskoj godini.

Uprava škole

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 29. 8. 2017. 11:02
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Ožujak 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju